Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikerbabák fórum

Ikerbabák (beszélgetés)

❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯
450. savanna (válaszként erre: 448. - Dbd904928a)
2009. dec. 1. 12:20

Én is abban reménykedem,hogy csak amiatt van ez a gond,hogy még fejlődik a szeme.

Egyébként minden rendben van velük,már a Barnika is kezd gagyogni.Az alma evészet viszont elég nehézkesen megy nála.

Te milyen sorrendben adtad a gyümölcsöket a lányoknak?Jövő héten banáánnal próbálkozunk.

449. Anita783 (válaszként erre: 444. - Etesz)
2009. dec. 1. 07:15
Ja, még annyi, hogy én mindig fejem a másikból egy gumis rácuppantható eszközzel. Kb. ugyanazon az elven, hogy Mártinál egyszerre szopnak, és egymásnak stimulálják. Így is fokozható a tejtermelés, ki van szívva teljesen, és nem szokik le egyik sem. Egyik szopásnál egyik baba cicizik, másik cumizik, 3 óra múlva csere.
448. dbd904928a (válaszként erre: 446. - Savanna)
2009. nov. 30. 23:36

Meg kell zabálni a fiúkat ebben a mikulásszerkóban:)))Nagyon aranyosak!!!

Sajnálom,hogy még két hétig izgulnod kell és remélem meg fog nyugtatni az orvos!Olyan gyönyörű,jól fejlett babák,hogy kizárt dolog,hogy gond legyen.

Nálunk most Dóri rukkolt elő azzal,hogy iszonyúan horkol.Nappal is sokszor hörtyögve veszi a levegőt.Az orvos szerint ez gyakran előfordul a babáknál,1 éves korára kinövi,de nagyon rossz hallani.

447. dbd904928a (válaszként erre: 444. - Etesz)
2009. nov. 30. 23:25

Szia!Gyönyörűek a babák!!!

Nálunk is mindig ingadozott,ingadozik a tej,ez szerintem is természetes.Ne izgulj,nagyon ügyesek vagytok,biztosan elég nekik:)

446. savanna
2009. nov. 30. 20:55

Sziasztok!

Ma kértem időpontot a gyermek neurológiára,Barni pupillája miatt.Rendes volt a dokinő,mert soron kívűl dec.12.-én ügyeletben megnézi.Hát,azt gondoltam,hogy előbb is lehetséges lesz,szeretnék végre megnyugodni.

Etesz!nagyon édesek a gyerekek,szép az a képed,amin kettőjüket szoptatod!

Én is megörökítettem az elején,amikor még tudtam őket szoptatni a dupla evészetet.

Tettem fel én is új képeket!

Üdv mindenkinek!

Zizr,Strada veletek mi a helyzet?

445. Anita783 (válaszként erre: 444. - Etesz)
2009. nov. 30. 13:34
Szia! Én azt olvastam, hogy a súlyukat kell megszorozni 150-nel, az a napi szükséglet ml-ben. Nálunk megy az alkoholmentes sör, a szopitea, emellett lassan stabilizálódott. Egyre több jön egy alkalommal. De ha többet alszom, iszom, talán több. Meg azt is olvastam, hogy a szükségletnek megfelelően termelődik, tehát ha gyakrabban teszem cicire, mondjuk 2,5-2,75 óránként, a mell ezt érzékeli nagyobb szükségletnek. Ne aggódj, nálunk is hullámzó napszakonként is.
444. Etesz
2009. nov. 30. 13:22

Sziasztok lányok! Tettem fel pár új képet a babákról. :)

Nálatok volt már olyan (aki szoptat), hogy hullámzó volt a tejtermelődés? Egyik héten sok, aztán épp elég... Mi lehet az oka? Igyekszem pedig mindig mindenfélét enni és sokat is iszom.

443. dbd904928a (válaszként erre: 440. - Savanna)
2009. nov. 27. 20:22

Szia!

Tudom könnyű mondani,de szerintem ne gondolj a legrosszabbra!Szerintem ha gond lenne,annak egyéb tünetei is lennének,amit már észrevettetek volna,vagy a gyerekorvos felfigyelt volna rá.Biztos minden rendben lesz Barnival.Majd mesélj,hogy mi volt.

442. mimi02 (válaszként erre: 440. - Savanna)
2009. nov. 27. 18:40
Savanna!Pont most jartam ugy,hogy a 3 eves lanyom pupillajat tagitani kellett cseppel,viszont a tagitas abbahagyasa utan 6 nappal az egyik meg mindig tag maradt,a masik meg mar reg visszaalt.Iszonyat ideges lettem emiatt.
441. mimi02
2009. nov. 27. 18:33
Sziasztok!Koszi,hogy leirtatok a kajalasos tapasztalatotokat.Csak 1-2 falatot mertem eroltetni nekik.A nagyobb lanyomnal is kinlodtam csak erre emlekszem,a reszletekre mar nem...azert optimisra vagyok en is.
440. savanna
2009. nov. 27. 17:20

Vettetek már olyat észre a gyerekeken,hogy azonos fényviszonyoknál nem egyforma a gyerekek pupillája?

Én a Barninál tapasztaltam,elvittem szemészhez,ő nem látott elváltozást és tovább küldött neurológiára.

Meg vagyok ijedve,mert a neten olvasottak alapján nem jót jelent.De mivel fő az optimizmus ezért,bele sem mert gondolni...

Hétfőn adnak időpontot a vizsgálatra,már alig várom!Ideges vagyok!

439. savanna
2009. nov. 27. 17:15

Sziasztok!

Én is a héten kezdtem el az almát.Igaz még csak a levét adom nekik,de szerintem aránylag jól megy.Főleg Nimró eszegeti jobban,szerintem ő amolyan mindenevő fajta lesz.

Jövőhéten megpróbálom a pépet,remélem menni fog az is!

438. dbd904928a (válaszként erre: 436. - Mimi02)
2009. nov. 27. 14:10

Szia!

Nálunk is ez a helyzet,fintorognak szinte mindenre a csajok,ráadásul,szinte mindig van utána pocifájás:(Még mindig csak néhány kanállal adok nekik mindenből.Már próbáltam bébiételt is,hátha az jobban bejön,de ugyanez a tapasztalatom.Utána pedig annyit szopiznak,mintha nem is ettek volna semmit.Na majd belejövünk.Emlékszem a nagyokkal is megszenvedtünk a kajálással.

437. maninka (válaszként erre: 436. - Mimi02)
2009. nov. 27. 13:53

Szia!

Ne add fel, nem reménytelen!!! Mi is így kezdtük, beletelt egy hét, mire egész jól eszegettek. Én egy hétig ugyanazt adtam nekik minden nap.

Tényleg csak türelem kérdése szerintem, erőltetni nem szabad csak sokat próbálkozni.

Én mérem, hogy mennyit esznek csak kíváncsiság képpen. Olyan 190-200g körül, ha elég éhesek, de van olyan nap amikor nem megy ennyi.

Már megeszik az almát, őszibarackot, banánt, meggyet, sütőtököt.

Így már ki is váltottuk ezzel a tízórait.

3 napja kezdtem a főzeléket, de nem nagyon ízlik nekik. répa-krumpli lesz a menü 1 hétig, mondjuk só nélkül nem valami finom az biztos. Bízomm benne, hogy megszeretik.:)

Azt vettem észre, ha véletlenül marad benne egy picit nagyobb darab akkor öklendeznek tőle, húúú nekem ez nagyon ijesztő. Mostmár alaposan turmixolok!!!

436. mimi02
2009. nov. 27. 13:35
Sziasztok!Hogy alltok a hozzataplalassal?3 napja kezdtem el nekik adni almat es sutotokot,hat fintorogtak...nehany falanal tobbet nem is adtam nekik.
2009. nov. 24. 13:58
Én alig vártam h kivegyék a katétert..állandóan pisiingerem volt..délután 4kor szültem egész éjjel kinlódtam a rossz érzéstől..a nővérke mondta h csak akkor veszi ki ha tutira el tudok menni a wcre egyedül..másnap délelött kiszedettem(a kiszedés nem volt fájdalmas)
434. babli (válaszként erre: 433. - 7564d965a1)
2009. nov. 24. 12:14

Igen arra emlékszem,hogy intenzíven voltál,de szerencsére ez már a múlté:-)S minden okés:-)

Remélem érzéstelenítés közbe teszik fel.VAlaki azt mondta úgy volt:borotválás,katéter,érzéstelenítés...Hát majd kiderül ebben a kórházban hogy is lesz...de azért köszi az infókat:-)

433. 7564d965a1 (válaszként erre: 432. - Dbd904928a)
2009. nov. 24. 11:34
Nekem tetszett a dolog:):) mármint hogy lehet úgy is pisilni hogy észre sem veszem és még a vécére sem kell kimenni... Na jó poénnak akkor elment de hosszabb távon nem kellene. Apával ezen nevettünk, hogy itthonra is kéne ilyen, amikor játszik felrakja és még pisilnie sem kell felkelnie:) Nekem 3 napig volt fent, d nekem azért mert az intenzíven kezdtem és így kicsit hosszabb volt a folyamat:(
432. dbd904928a (válaszként erre: 427. - Babli)
2009. nov. 23. 23:35

Szia!

Nekem az érzéstelenítés előtt,az előkészítőben rakták fel a katétert,bár ez sürgősségi császár volt,mert nagyon ki akartak bújni a manók,de Dóri nem jól feküdt.Éppen fájás közben csinálták,úgyhogy nem volt túl kellemes,de ki lehetett bírni.Azt mondjuk nagyon vártam,hogy másnap kivegyék.

Ne izgulj,biztos,hogy rendben lesz minden!!!

431. 7564d965a1 (válaszként erre: 427. - Babli)
2009. nov. 23. 15:20
Én is császáros voltam de nekem műtét után rakták fel.
430. pumukli75 (válaszként erre: 429. - Babli)
2009. nov. 23. 14:16
:)
429. babli (válaszként erre: 428. - Pumukli75)
2009. nov. 23. 14:01
Köszi szépen,akkor ez egy nyugtató válasz volt:-)
428. pumukli75 (válaszként erre: 427. - Babli)
2009. nov. 23. 13:50

Babli!

én a Bajcsyba szültem császárral.Beadták az érzéstelenitőt és utána rakták be a katétert..

427. babli
2009. nov. 23. 11:10

Sziasztok Csajok!

Bocs a hülye kérdésért,de a katétert azt a műtét alatt helyezik fel vagy műtét előtt?Vagy ez is kórház függő?Mert valaki ezt mondja valaki pedig azt...

Köszike,s már nincs sok hátra,1 hét s itt lesznek a manók,ha csak ki nem bújnak előbb:-))

Remélem mindenki jól van!Készülödtök a mikulásra meg a karira:-))

426. savanna (válaszként erre: 424. - Etesz)
2009. nov. 21. 19:31
Köszi a válaszokat,akkor megnyugodtam!
2009. nov. 21. 17:00
Sziasztok! megértelek visszaolvasni titeket. Nálunk a féltékenység hozza elő lányoknál a forgást. kb 2 hete Vikim egymás után 3szor hasról hátra, Fanni meg most valamelyik nap miközben kentem be a hátát. Vikim meg próbálgatott a napokban felülni... El voltam hűlve, de megegyeztem vele hogy 2 hónapot várjon még. Féltem a gerincét. Fannim többet gagyog nevet. Rájöttem hogy attól mert ikrek nem fognak egyformán fejlődni. Van amiben az egyik van amiben a másik az első:)
424. Etesz (válaszként erre: 421. - Savanna)
2009. nov. 21. 14:59
Mi a kötelező vizsgálatokon voltunk, amiket még a kórházban mondtak, ill. a fejlődésneurológián. Oda a gyerekorvos küldött, mert Korina 2kg alatt született (1960g), így súlykoraszülöttnek hívták, valamint a két gyerek közti nagy súlykülönbség miatt. Kolossal nem kell járni, de mivel együtt megyünk, így őt is megvizsgálják. Szóval ez koraszülött, vagy nagy súlykülönbséges babáknak kötelező. Ezek szerint, ahogy Márti is mondta, nálatok minden OK! :)
423. dbd904928a (válaszként erre: 422. - Dbd904928a)
2009. nov. 21. 08:44
Ja,amúgy az alvás nálunk is gond most:(
422. dbd904928a (válaszként erre: 421. - Savanna)
2009. nov. 21. 08:43

Á,ne gondolj semmi extrára:)Megemeljük a pléd egyik szélét alatta,hogy átgördüljön egyet-kettőt,utána vissza.A júliusi fórumon az egyik lány gyógytornász,azt hiszem nála olvastam.

Nálunk Dórit még vissza kell hordani Debrecenbe,ott tetőtől talpig átvizsgálják,de az itthoni dokink is nagyon alaposan megvizsgálja őket a tanácsadáson.Az,hogy nem küldtek sehova titeket,az nagyon jó,mert ezek szerint a srácok teljesen rendben vannak:)))

421. savanna
2009. nov. 21. 00:25

Köszi a válaszokat lányok!

Márti érdekelne a plédbe forgatás hogyan történik nálatok.Mostanában már nem olyan nagy a képzelőerőm,mint rég,egy kicsit le vagyok merülve...Bár a férjem ígérte,hogy ma ő tart ügyeletet,aludjak nyugodtan,de a srácok pont ma gondolták úgy,hogy éjfélig szórakoztatnak minket!(ami tök jó,csak már napok óta nem tudtam aludni)

Érdekelne még,hogy akinek a babáit különböző vizsgálatokra küldik,annak mi az oka? Minket eddig még nem küldtek sehová vagy ezeket ti kéritek a dokitoktól?

Ja,és üdv az újaknak!

❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook