Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » II. számú Női Klinika tapasztalatok? fórum

II. számú Női Klinika tapasztalatok? (beszélgetős fórum)


2016. máj. 18. 20:55
Nekem csak rossz élményem van a 2-es számú női klinikáról. Én egy kisebb műtéten voltam ott de borzasztó ami ott van. Egy az hogy olyan mintha egy gyárba lennénk és futószallagon mennek műtétre a nők. Valamint az osztályon dolgozó nővéreknek nincs egy kicsi együttérzés bennük tisztelet a kivételnek amit talán egy főre lehet csökkenteni. Egyátalán nem foglalkoznak a beteggel valamint neked kell utánuk rohangálni ha valamit szeretnél. Felháborító. Valamint műtét után annyi nincs bennük hogy megkérdezzék hogy élek vagy halok. Szóval borzasztó. Soha nem szeretnék oda visszamenni mert ebből a bánásmódból nem kérek.
18. erolin88 (válaszként erre: 17. - Vova)
2013. okt. 9. 13:58
Na ettől tartok én is...
17. vova (válaszként erre: 15. - Vova)
2013. szept. 25. 13:48
A szülés utáni depresszióból nekem sajnos kijutott, életem legkegyetlenebb 7 hónapja volt. Most 2 éves a lányom, de még néha mindig előjön 1-2 érzés, állapot. Nem tudom mikor leszek újra teljesen a régi ömagam. Talán soha, de azért mindent megteszek, hogy a lehető legritkábban jöjjenek elő a règi dolgok.
2013. szept. 24. 10:52
Én valahogy rettegek attól, hogy elszakítsák tőlem. Félek a szülés utáni depressziótól, meg a kötődési problémáktól.
15. vova (válaszként erre: 13. - UjFehérAnna)
2013. szept. 19. 11:21
Én 18 órakor szültem 20-kor vitték el. Nagyon nem bántam, hogy nem volt velem, alig éltem, olyan fájdalmam volt egész éjjel.
2013. szept. 18. 19:35
Sziasztok! Én még nem szültem, tapasztalatom onnan van, hogy a sógornőm 2,5 éve ott szülte meg az unokahúgomat. Alapvetően elégedett volt, fogadott orvossal szült, 5-6 óra vajúdás után. Mivel jellemző a természetes szülés erős preferenciája ebben a kórházban, csak elég későn döntött úgy az orvosa, hogy császározás lesz. Már teljesen leesett a kicsi pulzusa, a feje beszorult sajnos a méhszájba, de mindezt szerencsére időben észrevette, és végül nem lett semmi baj. Azonnal megkapta az anyuka a babát, és mialatt őt varrták, a szülésznő kihozta nekünk, megkérdezte, ki a boldog apuka, és a kezébe nyomta. :) Nagyon kedvesek voltak velünk, aggódókkal is, és a sógornőm is elégedett volt.
2013. szept. 17. 22:14
Hát én hajnal fél 4-kor keltem, mert akkor folyt el a magzatvíz, 10:20 perckor szültem. Egész nap nem tudtam aludni mert nagy volt a sürgés a szobában így cseppet sem bántam, hogy éjszakára elvitték a babát.
12. erolin88 (válaszként erre: 11. - Vova)
2013. szept. 17. 19:23
Az nem baj, épp ezt szeretném elérni, a fürdetés ráér, hogy együtt legyünk az fontosabb. Még a csap alatt, futószalagon, dobálós fürdetéstől szeretném megóvni, de azt majd akkor lebokszolom, meg szeretném, ha az első éjszakát is velem tölthetné, de gondolom a csecsemősök csak örülnek neki, ha egyel kevesebb gyerekre kell vigyázni. A magyar viszonyokhoz kicsit túl alternatív vagyok, de mindegy, majd lesz valahogy. Azért jó látni, hogy annyira nem gázos a helyzet. :)
11. vova (válaszként erre: 9. - UjFehérAnna)
2013. szept. 17. 18:56

Szülés után nem is nahyon törölték, véres lettem tőle és kakis is, mert megtisztelt egy csomaggal kb 2 perc alatt, amikor vették le, akkor láttuk mi történt :)

Mikor apának adták le volt törölve nagyjából, de fürdetés nem volt.

10. vova (válaszként erre: 8. - Erolin88)
2013. szept. 17. 18:53
Nem vitték sehová szülés után egyből ráfektették a mellkasomra és betakartak minket, véresen, maszatosan. Kb. 5 perc múlva elvették, de a gyerekorvos ott mellettem vizsgalta az Apgart. Láttam mindent és mivel minden rendben volt, bebugyolálták és odaadták apának míg engem varrtak. Aztán kimentek, kellemes félhomályt hagytak, szóval nagyon meghitt volt az a két óra.
2013. szept. 17. 17:28
Ha jól tudom most már rögtön nem biztos nem viszik fürdeni a babákat, mert hagyják hogy a magzatmáz felszívódjon. Én úgy tudom csak megtörölgetik őket.
8. erolin88 (válaszként erre: 7. - Vova)
2013. szept. 17. 16:50
Az érdekelne, hogy szülés után vitték e rögtön fürdetni a babát meg ilyenek, vagy csak az után, hogy letelt a 2 órás együttlét?
7. vova
2013. szept. 17. 14:11

2 éve szűltem ott, éppen hidegfront volt. A szülésznőm azt mondta átlag 10 szülés van egy nap, később mikor benézett hozzám kérdeztem végül hányan szültünk és a válasz 22 volt. Nagyon telt ház volt. Én a vajúdás elején (mensi görcs szerű fájdalomszinttel) egy apukával ültem a váróban, aki újszülöttjét dédelgette (felesége még a műtőben volt, császáros volt) majd csatlakozott hozzánk egy szülèsznő reggelizni, ekkor volt délután fél 1. Mondta is, hogy minden doki, szülésznő itt van a szülő nők csak jönnek egyfolytában. Ja én is azért voltam a váróban, mert a vajúdóban nem volt hely. Aztán a 6 ágyas vajúdóba kerültem, ahol mindenkivel lehetett egy ember, de ha valakit vizsgáltak a kísérőket kiparancsolták.

A szülészet egyébként szépen fel van újítva, tiszta és modern. Szülés után 2 órát hármasban voltunk férjemel és babával. A szülésznő diszkréten kukkantott csak be, hogy jól vagyunk-e. Kaptam előmelegített takarót is. Aztán a babát elvitték, engem a szülésznő feltolt a gyerekágyas osztályra. A szoba 5 àgyas és van hozzá fürdőszoba. A babák az első éjjel külön vannak aztán az anyukával. Látogató nem jöhetett be. Olyan volt mint egy tábor. A csecsemősök voltak csak mogorvák, de annyi volt a gyerek, hogy kérték is hogy ha lehet ne adjuk le a babát nap közben, mert az osztályon nem férnek el a kis gurulós kocsikkal, amiben fekűdtek. Jártam arra és tényleg durván tele volt. Viszont amikor a lepedőm véres lett nem tudtak tisztát adnk, mert elfogyott. Végül törolközőt tettem oda, nem akartam a véres lepedőn feküdni. 2 nap utá hazaküldtek a 3 helyett, mert aki ment volna annak a babája besárgult, viszont nagyon kellett a hely. Mi jól voltunk, mehettünk. Ezt nem is bántam. :) a következő babámat is itt szülném.

6. erolin88 (válaszként erre: 5. - Menyus84)
2013. szept. 17. 11:47
Most járok oda szülésfelkészítőre: elméletileg decemberben kész kellene, hogy legyen, de az igazgató szerint csak tavasszal fognak visszaköltözni, mert addig el fog húzódni a külső, belső felújítás.
5. menyus84 (válaszként erre: 4. - UjFehérAnna)
2013. szept. 17. 11:44
Köszönöm! Igen, arra gondolok :) Most épp a Tömő utcán voltam vizsgáltaton, mert a szülészeten volt ügyeletes az orvosom, de nem tudom meddig maradnak ott, mert már ugye egy éve folyik a felújítás.
2013. szept. 17. 11:41
Ha a Budapeati SOTE 2 -re gondolsz (Klinikáknál) akkor: én sok jót hallottam róla, valószínű én is ott fogok szülni. Jók az orvosok és normálisak a csecsemősök is. Sógornőm ott szülte két kisebb gyermekét utoljára 2 és fél éve nem volt fogadott orvosa még is jó tapasztalatai vannak. Most újítják fel. Ha kész lesz biztos a körülmények is nagyon jók lesznek.
2013. szept. 17. 10:39
mint egy gyár...szerintem rettenet, de kinek mi, lehet túl nagyok az igényeim. nem szültem ott, csak műtétem volt, de be nem tenném a lábamat oda többet.
2013. szept. 17. 10:33
Nem szültem még ott, de fogok, úgyhogy engem is érdekelnének a vélemények :*
2013. szept. 17. 10:15
Sziasztok! Járt már valaki kezelésen vagy szült a II. számú Női Klinikán? Mi a véleményetek, tapasztalatotok róla?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook