Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Igaz-e a Biblia? fórum

Igaz-e a Biblia? (beszélgetés)

35. a360345bdd (válaszként erre: 7. - Ed96c5c4f3)
2011. okt. 27. 09:07

Szia!

Bár nem nekem szól a kérdés, de ha megengeded én válaszolnék rá.

Azt mondják a bigott katolikusok, hogy Isten maga a szeretet. Egy tömény érzelem halmaz hogyan képes végig nézni a saját gyermeke halálát tétlenül?

Én csak egy egyszerű anya vagyok, még csak nem is kimagaslóan csodálatos, mégis bőgtem mint egy pici baba mikor beteg volt a lányom és csak annyit tehettem, hogy várok míg hat a fájdalom csillapító.

Ha valóban mindenható, miért kellett feláldozni Jézust? Nem lett volna egyszerűbb kényelmesebb és gyorsabb azt mondani, hogy legyen....

Hiszen a fény, a csillagok, meg az egész világ így teremtődött.....

A Biblia a legelső fejezetben leírja, hogy kezdetben csak maga Jahve létezett, akkor tehát csakis és kizárólag egyedül ő teremthette meg a gonoszt is. Ugye? És ha ő minden teremtményét egyformán szereti, akkor miért üldözteti?

És ha mindenható hogyan lehetséges, hogy az ember képes volt új és új és még újabb isteneket alkotni magának?

Ha ő minden teremtményét egyformán szereti, akkor miért kell üldözni a nem keresztényeket? Mire kellett az inkvizíció?

Miért kellett máglyán elégetni a tudósokat? Miért bűn a tudás?

Az utolsó kérdésem:

Amikor Ádám és Éva ettek a tudás fájáról, felfedezték, hogy meztelenek. Gyorsan el is takarták a csunyácskának vélt testüket.

Mikor Isten kereste őket (Miért kereste, hát nem tud mindent?), Ádám azt mondta: azért bújok el előled, mert mezítelen vagyok.

Erre: Isten válasza az volt, hogy előlem nem kell rejtegetned a tested, a magam képére formáltalak, olyannak tetszel amilyen vagy.

Akkor mi a búbánatért ájuldoznak a bigott katolikusok a hús láttán? Miért is kellene pl csadorban járnunk???

34. Noorah
2011. okt. 27. 08:47

Nekem talán épp a vallási igazságok zűrzavaros kimondásában rejlik a Tudor kor szépsége. Mostanság nagyon sok filmet nézek velük kapcsolatban többek között a középkor mániám miatt is.

De nem annyira belefúrnia magát "Isten gyermekének" a témába, elég ha megnézi a Tudorok sorozatot. (De a Borgiák sem rossz ebben a témában.)Mindkét oldalt nagyon szépen példázza a film.

Tudtok pl. azt, hogy a Mi atyánk "mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség" sorát VIII. Henrik írta? Egy király, aki nem tudta eldönteni, hogy melyik valláshoz tartozik igazán, így Ő lett a "vallás"? Még a 10 parancsolatot is "átírták". Ki tudja, mi melyik verziót ismerjük.

De akármit is vettek el, vagy raktak idő közben a bibliához, az biztos, hogy okos emberek voltak legtöbbször önző célokkal.

33. Sötét_hercegnő (válaszként erre: 32. - Júlia*)
2011. okt. 27. 08:10
Nem ismerem, de utána nézek :)
32. Júlia* (válaszként erre: 31. - Sötét_hercegnő)
2011. okt. 27. 08:09

Olvastad a Beszélgetések Istennel trilógiát?

Én nem vagyok skizofrén, a hang is azt mondja. :)))

2011. okt. 27. 07:34

Minden kötekedés nélkül - van egy mondás: ha beszélsz Istenhez, imádkozol. Ha ő beszél hozzád, skizofrén vagy :))

Viccet félre téve, Téged eléggé érdekelnek ezek a témák, Dewi :) Egyébként engem is, de mint nem vallásos ember, elég kritikus szemmel állok hozzá ezeknek a "vizsgálatához". Annyi bizonyos, hogy a "nem tudom éppen, melyik zsinat" alkalmával elég sok mindenről döntöttek, mi kerülhet bele a Bibliába. Innét kezdve, nekem ez nem hiteles. De ez én vagyok, tiszteletben tartom más véleményét.

30. Júlia* (válaszként erre: 29. - De Luca)
2011. okt. 27. 06:31

Köszönöm.

Legyen nagyon szép Napod.

:-)

29. de Luca (válaszként erre: 24. - Júlia*)
2011. okt. 27. 06:25
Szimpatikus, összeszedett, intelligens gondolatok!
28. Júlia* (válaszként erre: 19. - Gumicsirke)
2011. okt. 27. 06:19

Csak hiszik a vallásosok.

"Nektek minden szál hajatok számon tartják."

(Mt 10,30)

27. Júlia* (válaszként erre: 20. - Szántó Gábor)
2011. okt. 27. 06:16

Nem!

A remény a jövőbe mutat, az élet viszont csak MOST van.

26. Júlia* (válaszként erre: 22. - O.andi)
2011. okt. 27. 06:15

Mondandójának lényege pontosan a sorok között van.

A Biblia kódolt üzenet.

Ezzel élnek vissza sok száz éve.

25. Júlia* (válaszként erre: 24. - Júlia*)
2011. okt. 27. 06:13

Az összes vallás, de kivétel nélkül

megoszt

elkülönít

megkülönböztet és nyájasít.

Nekem csak HIT-em van, vallásom nincs, így nem is nagyon lesz, míg a háborúkat, az öldökléseket szentnek merészelik nevezni, és Isten nevében követik el őket.

24. Júlia* (válaszként erre: 17. - 6b006fc769)
2011. okt. 27. 06:07

A vallásokat az összes dogmáikkal együtt az emberek találták ki

- és még találják ki a napjainkban is folyamatosan

- sokszor, de inkább mindig, önös célokból, érdekből.

Sokan vannak, akik vallásosak,

de hitük nincs, mert még nem ébredtek rá.

Az emberiség történelme folyamán a vallások szerepe az volt (ahogy jelenleg is), hogy az emberek lelkét

- a látszólagos viták ellenére

- mindig az uralkodó hatalom érdekében használják fel!

Ez sajnos ma sincs másként.

Ezeknek a vallásoknak semmi köze sem Istenhez, sem pedig Jézushoz.

Istennek is, Jézusnak is egyetlen vallás fontos, ez nem más, mint a szeretet vallása.

Ezt a „vallást” sem pénzzel, sem hatalommal, erőszakkal főként, - nem lehet megvásárolni,

fegyverekkel nem lehet kikényszeríteni.

A fontos vallási megkülönböztetés nem azok között van, akik imádkoznak, és akik nem,

hanem azok közt, akik szeretnek, és akik nem.

2011. okt. 27. 05:49

Attól függ, hogy mit értesz biblia alatt, mivel a szó jelentése: könyv.

A Biblia a könyvek könyve, ha valaki tudja is olvasni.

Alább mintha olvastam volna, hogy Isten könyve, valóban az, de emberek 3X fordították, ferdítették el, és a mindenkori uralkodók szája íze szerint variálták.

Nevezhetjük, és joggal 2000 év hazugsággyűjteményeinek is.

Csak egy példa belőle, "szemet szemért".

Az emberiség 99,9%-a úgy érti, hogy aki megvakított valakit, azt meg kell büntetni, és szintén megvakítani. Hazugság.

Ezt Isten úgy érti, ha megvakítasz valakit, köteles vagy utána te lenni a szeme. Neked kell vezetned, irányítanod, védelmezned.

Olvasd a Biblia elemzőket, és semmit se higgy el szó szerint.

Ne vallásod legyen, hanem hited, ami nem más, mint tapasztalaton alapuló tudás.

Azt is utasítsd vissza élből, hogy a gúnyolódok olyanról alkossanak ítéletet, amiről fogalmuk sincs.

22. o.andi
2011. okt. 27. 04:50

Biztos...van benne valami!!

Szerintem nagyon sok a mondanivalója..azt kiolvasni??hát nem egyszerü...föleg megérteni!!

2011. okt. 27. 03:30
Szerintem van ami igaz és van, ami nem. Valljuk be, sok olyan dolog van benne, ami nem lehetséges, de nem is ez a lényeg. Minden történetnek van mondanivalója, ma is íródnak olyan történetek, elmélkedések amelyek tanító szándékkal íródtak, de nem valóságosak. Mindenki levonhatja a következtetését, elbírálhatja hasznosnak vagy haszontalannak.
2011. okt. 27. 02:30
Biblia = remény
19. Gumicsirke (válaszként erre: 17. - 6b006fc769)
2011. okt. 27. 00:57
Másrészt az is elég kényelmes megoldás, hogy elkövet valami bűnt, aztán elmond 3 miatyánkot, és el van felejtve.
18. ed96c5c4f3 (válaszként erre: 12. - Jazsa)
2011. okt. 27. 00:48
alig várom.Tudok pár dolgot én is,de kiváncsiságom a témával szinte kielégithetetlen..:)Remélem nem bntad meg ígéreted-kedves...
17. 6b006fc769 (válaszként erre: 16. - Ed96c5c4f3)
2011. okt. 27. 00:45
egyrészt eléggé erőszakosan terjesztették a kereszténységet a középkorban. másrészt azt tanította, hogy minél szerencsétlenebb valaki, annál inkább meg lesz jutalmazva a halála után, azaz a szegényeknek vigaszt, reményt adott és nem utolsó sorban a sorsukba való beletörődést sugalmazták részükre általa.
16. ed96c5c4f3 (válaszként erre: 13. - 38c05a6ad0)
2011. okt. 27. 00:36
Köszi,de fölmerült bennem akkor miért terjedt igy el,Miért hisz benne annyi ember?És még sok más kérdés...
15. Gumicsirke (válaszként erre: 11. - Bcicus)
2011. okt. 27. 00:33
Egyetértek..tanmesék vannak benne, amiket metaforikusan kell értelmezni, és ennyi, semmi szentlélek:D
14. ed96c5c4f3 (válaszként erre: 10. - Jazsa)
2011. okt. 27. 00:32
nagyon köszönöm kedves válaszod..Megfogom nézni.Utána valószinü még kérdezni fogok,mert kíváncsi vagyok.:)
2011. okt. 27. 00:26
A Biblia részben történelmi, részbe mondavilági, valamint spiritiszta vonásokat viselő mű. Nagyon sok igazság van benne. Az Ótestamentumi rész eredetileg ógörög nyelven íródott. A csodák minden nép mondavilágában fellelhetők. Az Isteni eredetre vonatkozó részeket, ha figyelmen kívül hagyjuk, akkor egy olvasmányos, remek mű.
12. jazsa
2011. okt. 27. 00:24
ui.:ha bármi konkrét kérdésed van, szívesen leírom a véleményem/tapasztalatom!
11. Bcicus
2011. okt. 27. 00:21
A biblia egy nagyon érdekes mesekönyv. Ennyi és nem több és nem is kevesebb.
10. jazsa
2011. okt. 27. 00:21

Kedves Kérdező! Nem tudom,hogy pontosan mire gondoltál az alatt,hogy " igaz -e", így válaszolok,ahogy én értettem. :)

Vannak szkeptikusok, akik az egészet az egyház által jól átfaragott műnek tekintik stb, de én hiszem, hogy valóban Isten Igéje -nem mitológia, vagy történetek és dogmatikus tanítások halmaza-, az Ő akaratából állt össze, és olvashatjuk,

de még ha bármi emberi ügyködés is lenne a dologban,pl.,hogy változtattak az eredeti szövegeken vmit, ez határt szabhatna a Mindenhatónak?! - ráadásul mindig ledöbbenek pl, hogy a zsidókkal kapcs. mennyi történelmi esemény benne van az ószövetségi próféciákban.. -Sajnos racionális,logikus kifejtésekben nem vagyok jó, így belinkelek pár oldalt, ahol szerintem jobban leírják. Remélem ez is megfelel! :)

[link]

[link]

[link]

9. ed96c5c4f3 (válaszként erre: 5. - Borcsika)
2011. okt. 27. 00:16
köszönöm szépen irtad.Aki akar,mindenbe bele lehet kötni,de nem minden szó érdemes figyelmünkre.Amennyire én ismerem,nagyon érdekes olvasni is.
8. ed96c5c4f3 (válaszként erre: 6. - Féknyom)
2011. okt. 27. 00:10
Ez kielégítő válasz?Amigos elmegy-osz:)
7. ed96c5c4f3 (válaszként erre: 4. - 6b006fc769)
2011. okt. 27. 00:07
vannak kétségeid? mik azok? kérlek mond el nekem..Köszi.
2011. okt. 27. 00:05
Na akkor adios!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook