Igaz-e a Biblia? (beszélgetés)
Kgabi azt írta befejezte itt a hozzászólását.... Akkor most miért van ez a kioktatás?
Amúgy nem ismerem csak tetszik ahogy gondolkodik. Szabad akarattal rendelkező ember, és azt írhat amit akar ide, vagy máshová.... Te mást hiszel, ő mást, ettől még lehet értelmesen beszélgetni és nem rögtön leszólni! Nem vérre menő küzdelem ez vegyétek már észre! Ezeknek a beszélgetéseknek nincsen tétje! :D Ez nem csak neked szólt....
Az átok és áldás igérete még mindig élő dolog._Sőt az ószövetségi dolgok még rá is erőssítettek.
Júdás se véletlenül lett öngyilkos.
Olyat hazudtolsz meg, amiről halvány fogalmad nincs. Olyat, ami alapján a világ ma is működik.
Az oktalan ember beszél olyanról, amit nem ismer, csak elképzelése van valamiről.
Én a helyedben igen csendben maradnék.A Bibliát pl. több ezren próbálták megsemmísíteni, hazugságnaK kikiálltani...ők hol is vannak azóta? és a Biblia?:D
Pedig ha figyelmesebb lennél, akkor egyből kiszúrnád, hogy ez igaz.De még mennyire:)
Ennél kevesebbért is kaptak már némelyek, hasonlókat:
Lásd: Nietzse
A többiről már ne is beszéljünk...
Az, hogy te mit hiszel-a te dolgod. Az meg, hogy mi a valóság-egy másik lapra tartozik.
Ézsaiás 44.
24. Így szól az Úr, megváltód és alkotód anyád méhétől fogva: Én vagyok az Úr, a ki mindent cselekszem, a ki az egeket egyedül kifeszítem, és kiszélesítem a földet magamtól;
25. Ki a hazugok jeleit megrontja, és a varázslókat megbolondítja, a bölcseket megszégyeníti, és tudományukat bolondsággá teszi.
"abban az időben mikor íródott elfogadott dolog volt. "
Az ószövben megengedő dolog volt. Isten világosan megmondta Mózesnek, hogy csak a szívük keménysége miatt.
Az ujszövben már nem engedi meg.
Tényleg, a parázna félnek mi lesz a sorsa?
És ha ahogy írja valahol, hogy ne tartóztasd meg magad a párodtól, nehogy oka legyél a paráznaságának?
Vagyis, ha azért lett a párom házasságtörő, mert én folyton visszautasítottam? Akkor én szabadon másé lehetek, míg ő gúzsba van kötve?
A Biblia, a szentek története, a liturgia, az imádságok... ez az egész nagy komplexum nem része-e az egyetemes emberi kultúrának? Elmúlik, mondták és mondják évszázadok óta, én is elhihetem, hogy elmúlik, de mégis: benne van az egész eddigi műveltségben!
Szilvási Lajos
Éppen ezt akartam én is idézni.
Vagyis, ha a párod megcsalt, és elválsz, akkor újra házasságot köthetsz, nem leszel házasságtörő.
Viszont a többnejűség valóban elfogadott volt. Ma már nem, mert a Biblia azt mondja, hogy mindenkinek tulajdon párja legyen, hogy elkerlje a paráznaságot.
Mondjuk ez a tulajdon megütötte a szemem, mert mi van, ha férjhez megyek, és nincs kedvem a férjemmel lenni, mert nem jó valamiért, vagy előző kapcsolata miatt kijön rajta valami nemi vacak, és ugye mint kiderült, pl a HPV megelőzésére még az óvszer sem jó. Meg még egy csomó kérdés.
"És mi van a válással, a 2. kapcsolat eleve csak paráznaság lehet ezek szerint."
"Mondom nektek, hogy aki elbocsátja feleségét - a paráznaság esetét kivéve -, és mást vesz feleségül, az házasságtörő."
(Mt19,9)
Ez tényleg fogós kérdés. És mi van a válással, a 2. kapcsolat eleve csak paráznaság lehet ezek szerint.
Sőt ha jól tudom a többnejűség és a cselédekkel folytatott közösülés, abban az időben mikor íródott elfogadott dolog volt.
Akkor majd még utánanézek. :)
Már az is valami lenne, ha arra figyelnél, hogy a te migítélésed szerint paráznával ne egyesülj. Persze csak ha a Biblia alapelvei szerint szeretnél élni.
Viszont felmerült bennem, hogy az a lány, aki házasságon kívül él nemi életet, és már neadj Isten, az ötödik pasival, és nem parázna, akkor az micsoda? És itt a mennyiségnek talán nincs is értelme - második vagy neki, vagy a tizedik-.
1kor6, 16.
Avagy nem tudjátok-é, hogy a ki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.
"Akkor remélem, hogy a másik hsz-emmel kielégítő választ kaptál arra, hogy mi a paráznaság."
Nem, nem kaptam, mert nem nem volt alátámasztva bibliai résszel.
"Javaslom azért még a Példabeszédek könyvét, ill, ha annyira agnosztikus vagy, akkor előbb olvasd el a Prédikátort."
Ez hogyan kapcsolódik az agnoszticizmushoz?