Idézetek Müller Pétertől :) (beszélgetés)
"Ha jól élsz, tudnod kell változnod. Nincs 'végre elértem!' - mert tovább kell menned. Új életszerepben, új felfogással. Félünk átváltozni, öregedni, veszteni, elfeledni a régit. Félünk váltani. Félünk búcsúzni, továbbmenni, elengedni. Félünk az újtól. Mégis ajánlom, te is tanuld meg az átváltozás művészetét. Könnyebb lesz az életed, és lényegesen vidámabb."
(Müller Péter)
Off!
Müller Péter a bizonyíték arra, hogy létezik a világban/országban alázat, szeretet, bölcsesség, őszinteség. Ezt csak azért írom, mert találkoztam vele, beszéltem vele. Ő valóban sugárzik. És aki nem érti őt, annak van kitől tanulnia. Köszönöm tanítvány! Köszönöm tanító!
"Hős az, aki hadat üzen kígyó-énjének, s valódi lényét kiszabadítja annak fogságából. Ez nem azt jelenti, hogy nem kerül összetűzésbe a világgal, amelyben él. Éppen ellenkezőleg: a hős körül az egész élet drámaivá változik, mert a világ érzi, hogy a felébredt ember fenyegeti a sötétségét."
/Müller Péter/
"Valójában én csakis abban hihetek, hogy olyan író leszek, amilyen egy Müller Péter bír lenni, s ez számomra nemhogy kevés, de minden."
/Müller Péter/
"...bizony azt mondanám, hogy inkább legyen a kisfiából ládagyári segédmunkás, ha éppenséggel ez a sorsa, s megtalálja valódi, boldog önmagát, mint különféle plecsnikkel kitüntetett, karrierista komputergyáros. Ha nem ez a sorsa, éppolyan boldogtalan lesz, mint az apja."
/Müller Péter/
"Jó beszélgetni! Csevegni, jókedvűen, mélyen, őszintén, hogy kibukjon belőlünk végre az, amiről magunk se tudtuk, hogy bennünk van!... Akkor jövünk rá, amikor kimondjuk! (...) Életünk legnagyobb pillanata, amikor megnyílunk egymás számára."
/Müller Péter/
"...az önismeret nem szelíd, békés folyamat, nem lelkizés, nem mentálhigéniás önterápia, hanem a legnagyobb háborúság, melyet ember csak vívhat a Földön."
/Müller Péter/
"Ha valaki egy ősi kínai családból érkezne a mai világba, s látná, mi folyik nálunk „családi élet" címen, hogy itt mindenki összevissza beszél, rohan, egymás arcába üvölt, ráadásul szüntelenül bömböl a televízió, három telefon csörömpöl egyszerre, és bárki, bármikor belekiabálhat a család intim életébe - joggal feltételezné, hogy itt őrültek laknak."
/Müller Péter/
"Nem szívesen találkozunk önmagunkkal. Az individuális személyiség - a kis „én" - önvédelme kifelé fordítja a figyelmünket, és elménket örökös aktivitásban tartja. Mindig „rezgünk". Az „én" csendben félni kezd. A nyugalomtól nyugtalan lesz. Az „én" önfenntartó ösztöne néha olyan erős, hogy inkább megőrül, mint hogy életét az isteni sorserők sodrására bízza."
/Müller Péter/
Nem. :)
Lehet játszani olyanokat hogy csukott szemmel kiválasztasz egy könyvet (vagy egy tudatosan választottat), belepörgetsz a lapjaiba és ráböksz egy pontra. Na, az a passzus komoly üzenetet hordozhat. Úgy működik mint a kártya. Mivel minden üzenet ugye. A tudatalattid nyilván tudja mire van szükséged. Ezek a módszerek ilyen rejtett tanítók.
"A hazugság az igazság meggyilkolására tett reménytelen kísérlet. Reménytelen azért, mert az igazság úgy üt vissza, hogy a hazug embert először beteggé teszi, aztán megnyomorítja, s ha még ebből sem tanul, megsemmisíti."
/Müller Péter/
Véletlenszerűen belepörgettem a könyvbe, kijelöltem egy részt, és pont ez volt az...
:)))
Csak annak nem fáj semmi,aki nem szeret.
A közönynek nincsenek idegvégződései.
"A lelki gyakorlat első lépése: a koncentráció megszerzése. Itt tanulja meg a harcos a figyelmét úgy összpontosítani, hogy ezt semmiféle külső-belső hang ne zavarja meg. Ez roppant hosszú s nagy munkát igénylő feladat, mert egész lényét a rebbenetlen figyelem állapotába kell hoznia."
/Müller Péter/
"A baj csak jelmezt vált, maszkot cserél, jön vele, egyre inkább összegződik, a fejére tornyosul, végül ráomlik. Ezt a pillanatot hívjuk KATASZTRÓFÁNAK. A katasztrófa nem egyéb, mint a fölhalmozott tévedések, hazugságok, önáltatások, szenvedélyek, mániák önrobbanása. Ha elérik a kritikus tömeget, bekövetkezik a NINCS TOVÁBB."
/Müller Péter/