Idén: baba a pocakban! (beszélgetés)
Hát be raktak operatornak most és az van h jövő hónapra is...
Így viszont kiturtam a helyéről valakit... :(
Én vérzés miatt lettem veszélyeztetett, a 10. héten véreztem. Elég ijesztő volt. És akkor azért írt ki a doki, mert ugye fennállt a vetélés gyanúja.
De szerencsére csak 1 napig tartott a vérzésem, ettől függetlenül 5 hét pihenőn voltam. Kevés hormont termelt a szevezetem és azért volt ez nálam. Nekem ez nem járt görccsel. De utána minden apróbb hasi szúrást, fájást nagyon figyeltem. És persze minden pisilésnél izgultam, nehogy pirosat lássak.. :S
Aztán megnyugtattak, hogy a vetélés ezeknél a szúrásoknál sokkal intenzívebb görccsel szokott járni. De ezt tényleg csak az tudhatja, aki átélte. :(
A lényeg, hogy nem szabad rémhíreket olvasni.
Éjszaka biztos, hogy nem dolgozhatsz, ezt olvastam az aktuális törvényben már, illetve azt hiszem nem is 12 órázhatsz, és ilyen veszélyes munkakört, mint a tiéd biztosan nem engedi a törvény. Esetleg egy könnyebb irodai munkát, ha van ott. Ha végképp nem tudnak mit ajánlani, úgy tudom fizetniük kell az eddigi béredet, ha otthon vagy is.
Ez nálam nem volt egyértelmű, én csak egy szimpla ügyfélszolgálatos vagyok, de vírusok, idegbetegek és stb által elég veszélyes munkakör, állandóan görcsöltem, rosszul voltam stb. Nálunk teljesítménybérezés is van stb. Én eljöttem táppénzre, de az amit benzinre költöttem, illetve itthon főzök stb. stb. Nem nagyon veszem észre, hogy hiányzik a 30%, mert az el is ment a munkahelyre. Viszont akkor pihenek, amikor kell, és sokszor kell sajnos, nekem alacsony nagyon a vérnyomásom is. Beszéld meg vele, illetve jó, ha te is utánanézel a neten, mik a lehetőségeid. Én ennyit tudtam hozzáfűzni, hátha segít valamit. :)
Elég sokat görcsöl a hasam!
Félek nehogy megszökjön Szotyi!! :) :(
Örülök! :)
A vetélésnek nálad milyen előjelek voltak? (bocs ha nem szeretnél beszélni róla beszéljünk másról)
Sajnálom!! :(
De most össze jött már úgy emlékszem!! :)
Jó de ha én rosszul vagyok meg nem érzem magam jól akkor tudják h miért és ha haza akarok menni akkor el is engedjenek!!
Meg nem mindegy h hová vezenyelnek...úgyhogy én muszály voltam mondani...
:-)
Nem értem a szakszavakat (fegyveres őrség :-)), az én férjem is rendőr.. :-)
Hát...nem tudom..tiszt..neki gondolom alapból jobb a pénze. Ő így eltudott jönni táppénzre, és azt mondta, hogy nem sokkal kevesebb mint a fizuja..
Hát igen..az biztos, hogy nehéz, és mérlegelni kell, hogy hogy tudsz dolgozni rosszullétek mellett..
Nem vagyok rendőr.
Fegyveres őrségnél dolgozom...
A párom rendőr...
A táppénzt sehol nem fizetik meg jól...
Nagyjából mindenhol 70% körül van egy bejelentett melohely tappenze...a rendőrségnek is...
A te barátnőd vagy magas rangú vagy kamuzott... :(
Van h jobban kapok mint a párom...aki rendőr... :(
Azzal tudlak vigasztalni, hogy azért ez nem tart végig...legalábbis a legtöbb kismamánál...
Amúgy tényleg ezért rossz, hogy az ember lánya az elején nem akarja mondani, mert nem szokták a 12. hétig, de közben akkor van a legrosszabbul és szerintem az eleje a legnehezebb..utána már jobb lesz. :-)
De ti megkapjátok rendesen a táppénzt, mármint jobban mint más, nem? Legalábbis a rendőrségnél úgy van...rendőr vagy?
Egyik női rendőr ismerősöm is, már szinte az elején elment táppénzre, és mivel a bejelentettje is jó, így nem is kapott sokkal kevesebbet, mintha dolgozott volna..
Nem úgy mint aki magánszférában dolgozik, nekem nagyon rossz a bejelentettem, szóval nincs sok választásom.
Egyébként úgy tudom, hogy olyan munkakörbe kell hogy rakjon amit te terhesen el tudsz végezni, azt nem mondhatja, hogy nem tud elhelyezni sehol, szóval ő nem küldhet táppénzre...csak ha te magadtól akarsz, akkor...
A buszozas a legrosszabb!! :(
Meg nagyon hosszú így a rosszul letekkel a szolgálat! :(
Az ,hogy meddig érdemes dolgozni, az elég szubjektív szerintem.
Én is ezen filózok mostanában. Én a 24. hétben járok. És nem tudom meddig maradjak.
Én a 10. és 15. hét között otthon voltam, mint veszélyeztetett terhes. Visszaengedett ugyan a doki, de hozzátette, hogy magától nem engedett volna, ha nem kérdezek rá, hogy mehetek-e. Mikor visszajöttem dolgozni, akkor már jobban odafigyeltek rám, nem cipekedhettem stb. Lehet jobb lett volna, ha előbb szólok, mert a 10. hétig nem is tudták bent, hogy babát várok. De ki szerettem volna várni a 12. hetet, aztán megtörtént a baj.
Viszont nekem nagyon nagy pénzkiesés volt a táppénzes időszak. :( Ha csak 10-20.000,- Ft-tal kaptam volna kevesebbet, akkor valószínűleg nem jövök vissza.
Aztán nyáron voltam otthon szabin, és most, hogy visszajöttem dolgozni... hát fáradtabb vagyok... Eredeti tervem az volt, hogy szeptembert még teljesen végigdolgozom, aztán októbert meg meglátom meddig bírom. De a héten a keddi napon azt éreztem, hogy lehet inkább feladom és otthon maradok.
Így a hét végére már jobb lett a helyzet egy kicsit, de elbizonytalanodtam, hogy bírni fogom-e addig, ameddig terveztem.
Szóval lényeg a lényeg, hogy mérlegelni kell mindneképpen. De a legfontosabb az, hogy hogy érzed magad!
*Vízum=fizum
Raktárt=rak azt
Még 6+3 vagyok...
Ma mondtam a főnöknek meg az őrség parancsnok helyettesnek h mi van.
Ameddig bírok addig dolgoznek mert csak jobb a vízum mint 60-70 e ft...
Meddig érdemes szerintetek maradni?
A főnök olyan beosztásba raktárt mondta ami nem veszélyeztet...
Viszont mondott valami olyasmit h éjszaka lehet nem dolgozhatok...meg h lehet h nem is dolgozhatok így..megnézi az aktuális törvényt...
:-(
A párom is fegyveres őrségnél dolgozik...ő meg 24 órázik, mondjuk utána van pihenőnapjuk..
TE is babás vagy? Hogy hogy még dolgozol?
Fegyveres őrségnél dolgozom! :). :(
Nappalozok éjszakázok egyaránt...12órás szolgálatok ja és 1óra buszozas oda 1 vissza...plusz még h reggel 1,2-2 órával hamarabb bent vagyok mint ahogy kezdek utánna meg 1 órát várom h busz jöjjön...
KiKészít a buszozas is! :(
További ajánlott fórumok:
- Baba a pocakban vetélés/missed ab után!
- Nem várt meglepetés-baba a pocakban..hogyan tovább? segítsetek!
- Alkalmatlan vagyok-e a pocakban lévő babához?
- Missed ab után baba a pocakban, itt kezdődött minden, s most a 2. kisbabánkat várjuk
- Kinek hányadik héten fordult meg a babája a pocakban?:)
- Baba a pocakban