Hüvelygomba (beszélgetés)

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
3250. csilluka (válaszként erre: 3241. - Erszebet4)
2012. ápr. 25. 10:07

De ha nekem is e-colis baci van, akkor a tenyésztésen miért nem jött ki a kis dög? Lehet csináltatnom kéne még? Tudna valaki abban segíteni, h. egy tenyésztés hozzávetőlegesen mennnyibe kerül? Nekem állami keretek között csinálták, a doki viszont mondta, h. ha magánúton történne, egy vagyon lenne, úgyhogy én ilyen 30-40 ezerre saccolom. A mostani dokim viszont csak magán rendel, jó lenne tudni, mennyit kalkuláljak még rá erre.

Erszebet én arra gondoltam, h. mivel a mensivel összefügg a dolog, gombának kell lennie, mert az - ha jól tudom - összefügg a hormonokkal, tehát hormoningadozásra előjön a gomba. Vagy ez igaz a bacikra is?

Ha tehetem itthon én is bugyi nélkül, bő naciban vagyok, de aztán utána meg nem tudom, hogyan fertőtélenítsem, állítólag sok gomba 60 fokon nem döglik meg, úgyhogy vasalni is szoktam mint a güzü, ez mindkettő elég rossz, mert sok nadrágot nem is lehet magas hőfokon mosni, és vasalni sem.

3249. erszebet4 (válaszként erre: 3247. - Zsanci79)
2012. ápr. 25. 05:17
Köszönöm!!igen terveztük,csak nem gondoltam hogy ilyen hamar össze jön,fogamzásgátlót is szedtem előtte,rá értem volna most "szétrakni". korom??igyekszem nem kimutatni :))))
3248. erszebet4 (válaszként erre: 3246. - Zsanci79)
2012. ápr. 25. 05:09

ezeket én is fogom szedni,teában ittam eddig,nha meg most a citromlevét naturba(kívánom is)c vitamin jön befelééé....

Gondolok rád:)))!!!!örülök is hogy "össze röffentünk",már azon voltam hogy senkinek nem volt állapotosan e-colikája :)....

Kalkulátor szerint dec.5ére ír ki...:)

3247. zsanci79 (válaszként erre: 3242. - Erszebet4)
2012. ápr. 24. 21:27

Tyűha! Most látom hogy az 5. gyerkőcöt várod! :) Nem semmi! Le a kalappal, és gratulálok, hisz szavaidból úgy veszem észre, hogy tervezett baba!

A tetejébe jó pár évet letagadhatnál a korodból:))))

3246. zsanci79 (válaszként erre: 3242. - Erszebet4)
2012. ápr. 24. 21:24

A terhesség végén csináltak tenyésztést, és e.coli volt. Persze, gombának írtam, de mostmár én sem tudom, hogy mi is ez pontosan, hiszen a tünetek gombásodásra utaltak. Habár ha jól emlékszem darabos folyás nem volt, csak bővebb. De marhára viszketett, égetett, pfff...a terhességem utolsó pár hetében már két hetente kellett a kúp, sőt a legvégén szinte már meg sem tudtam lenni nélküle, minden másnap használtam.....borzasztó volt, komolyan....de utána hállelújja :))))

Mikorra várod a picit? Ne aggódj, minden rendben lesz. Gondolj rám! :)))

Egyébként tavaly menetrendszerinti felfázásos tünetem volt hevesebb, vagy több szex után (ilyen sem volt még soha életemben, úgylátszik ez a korral jár, hehe), s ezzel egyidejűleg kisebb irritációt is okozott a hüvelyben. a vizeletben is e.coli volt.....ez mindenütt ott van úgylátszik. Azóta tőzegáfonyát szedek, s azóta ez sincs már meg szerencsére. Meg C vitamint is szedek 500mg-osat.

3245. erszebet4
2012. ápr. 24. 17:23

Lányok!!!

Valaki próbálta a joghurtos öblögetést???mi a tapasztalat???

3244. erszebet4
2012. ápr. 24. 17:21
Ezt ma találtam,fontos lehet nektek is!!!! [link]
3243. indi66 (válaszként erre: 3240. - Medizona)
2012. ápr. 24. 15:53
még nem hallottam de utána nézek :) Hát talán már nem gombám van, hanem streptococcus, de erre kaptam antibiotikumot és úgy éreztem hogy jön a gomba, de szerintem azt vissza is szorítottam mert semmi más tünetem nincs most csak ami a bacinál volt eddig. :/
3242. erszebet4 (válaszként erre: 3234. - Zsanci79)
2012. ápr. 24. 14:57

Kedves zsaci79!!

Rá tapintottál az aggodalmamra,nálam is terhesség előtt is ezzel rohadttam kezelések ide oda persze házilag is ,nem gondoltam hogy pikk pakk terhes leszek,persze gyorsítottam a helyzeten az irrigálással úgy mond fel lőttem a katonákat!!!(ezt nem tudtam )csak olvasgattam róla,gyorsítottam minél előbb célba értek:))

Nagyon bízok benne hogy nem lesz semmi baja a magzatnak ezek miatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Internetes dokinak is írtam e témával kapcsolatban ,Ő azt mondta ezzel nem okoztam neki semmi bajt :)

És neked csak gombát állapítottak meg???nekem E_Coli bacim van -volt!!

Köszönöm jó kívánságod!!!

Csütörtökön minden féleképp jelzek nektek mit javasol a doki bácsi :))))))))

Izgatott vagyok nagyon:::::::

3241. erszebet4 (válaszként erre: 3238. - Csilluka)
2012. ápr. 24. 14:47

Van egy pár túl okos doki...

Székletben E-coli bacik vannak ,van aki tünet mentesen hordja,van aki így kínlódik mint nő társaink...a rövid gát miatt ,szeretkezés közben is be mehet és a szoros bugyi miatt is meg amiről mi nem tudhatjuk..

Nálam is mensi előtt 1-2 intenzíven viszketett,majd mensi után jó pár napra újra :(

Én lassan egy éve szenvedek ezektől,abba hagytam a fogamzásgátlót is ,hátha ez is közre játszik ,de most terhes is vagyok...nem kísérletezhetek :(

Ezek a szoros dolgok engem is iritáltak-iritálnak,napokban nem használok bugyit se nappal se éjjel,(mersze itthon)és mintha nem kapkodnák sűrűn oda kaparózni :)!!!"el ne kiabáljam"!!

Csajok úgy vagyunk már ezzel a szar kellemetlen dologgal,hogy már azt várjuk hogy máról holnapra gyógyuljunk,nekem azt mondta egyszer a dokim hogy ez több hónap talán évben is bele kerül hogy vissza állon a hüvely.. biztos igaza van mert a tüneteim javulnak azért csak rohadt lassan.

Hogy olvaslak,...igen nekem a terhesség előtt kezdödött és most izgulhatok nehogy baj legyen kezelések mellett lettem állapotos..

Ilyen nekem nem volt sose,1x gomba volt az hamar orvosoltuk.Most is azt kellet volna húztam az időt majd megyek majd megyek és tessék!!

Csütörtökig várhatok mit mond rá majd!!

3240. medizona (válaszként erre: 3237. - Indi66)
2012. ápr. 24. 13:06
A Ladyvita hüvelykúpról nem hallottál? Nemrég találtam rá a neten. Lehet, hogy már nem is gombád van, úgy mint sokunknak nem volt a kenetben, de miért egyforma minden tünet. Vagy tényleg a flóra hiánya okozza. Viszont ha igy kinyirjuk mint mi, akkor ezekkel a készítményekkel nem hiszem, hogy vissza tudjuk állítani. Ujházy szerint csak akkor tapad meg ha a hormonokkal nincs gond.
3239. indi66 (válaszként erre: 3238. - Csilluka)
2012. ápr. 24. 13:06
Van olyan mikroszkópos nézegetős :) nekem is nézték már azzal. :) de tenyésztettek is.
3238. csilluka (válaszként erre: 3232. - Erszebet4)
2012. ápr. 24. 12:21

Egyik doki azt mondta, a gomba nem tenyészik, ezért nem lehet tenyésztésre küldeni. Bár mikor kérdeztem, h. akkor ez most mégis mi, sosem tudott válaszolni, egyszer azt mondta vegyes, utána, h. gomba, aztán meg, h. nem gomba. Aztán elmentem egy másikhoz, direkte tenyésztés céljából, ő megcsinálta, bár szintén nem volt a híve, szerinte félrevezető lehet az eredmény. Na végülis nem is tenyészett ki semmi. Se gomba se baci. Úgyhogy a mai napig sem tudom, h. mivel állok szembe.

De asszem van egy olyan vizsgálat is, h. csak úgy simán mikroszkóppal megnézegetik a kenetet, de ebben nem vagyok biztos, mert nem tudom, így lehet-e látni vmit.

Sajnos a dokik nem vmi közlékenyek, így is sokszor azt éreztették velem, h. én spilázom túl az ügyet. Pl. közölték már velem, h. a magyar egészségügy nem fekete-fehér, vagy hogy ha tanultam biológiát, tudnom kellene, h. a bélrendszer gombásodásának nincs köze a hüvelyhez. Ez utóbbival azért még mindig vitatkoznék:)

Nekem legrosszabb kb. a menstruáció előtti héten és az első napokban, + ha kicsit megizzadok, pl. séta során. Szorosabb nadrág viselésekor is előjön.

Terhesség során tényleg gyakori, és utána meg is oldódik pikkpakk. Vagy neked már korábban kialalkult?

3237. indi66 (válaszként erre: 3236. - Medizona)
2012. ápr. 24. 11:54

Hát úgy vagyok mint eddig. Csak annyi h nincs folyásom, csak peteéréskor, viszont gyulladt és az ezekkel járó érzések mind megvannak. Fújom a firts-el és így elviselhető, de önbizalmat nem ad.

Azért én bíztam a gynevac-ban mert nekem hüvelyflóra baktériumaim nem voltak a kenetben mikor utoljára nézték. Mikroszkóp alatt sem és kenetben sem. Ezért használtam a gynophilust hogy abban a komplett "baktérium család" van nem csak a kajájuk, ha lehet így mondani de attól is csak rosszabb volt.

Gondolkozom hogy én szivesen gyártanék aloeverából azt a kúpot amit itt említettünk. Nekem az segít a tüneteimen, Hátha ott is bejönne. És így próbálok méregteleníteni ahogy tudok. Mondjuk most már eszek, 5 napig akartam egyenlőre, ezt a fajtát nem írják több napig a neten sem. Aztán ha itthon leszek már majd könnyebb lesz. Muszáj voltam venni magne b6-ot mert már nem tudok koncentrálni :D Olvastam valahol hogy szedni kell ilyen diáta mellett, de egyenlőre még nem jutottam el a gyógyszertárba csak nemrég.

Na szóval most nálam meg ez van.

Ujházi doktor úr pedig nagyon kedves szimpatikus ember volt, de sajnos azok közé az emberek közé sorolom akik nem tudtak velem kezdeni eddig semmit. Csak jó sok lóvém ráment. Én mindent kipróbálok amit tehetek.

3236. medizona (válaszként erre: 3235. - Indi66)
2012. ápr. 24. 10:54
Újházy dr úr is azt mondta, semmit nem fog érni. Hát hogy visszagondolok nekem sem nagyon, de a flórám rendben volt. De az is lehet ez a sok helyreállítástól alakult ki a citolizis, és ebben a közegben jött elő a gomba. Csakhogy tünetmentes nem lettem tőle és ez lenne a lényeg. Gombára tuti nem hatásos. És most hogy vagy? Én annyiban változtattam a 300 mg-os kúpot használom 5 naponta, nem irritál, mint a 600 mg-os és használok heti 1 lactoffelt. Valamivel jobb.
3235. indi66
2012. ápr. 24. 10:26
Én ma kaptam az utolsó gynevac-ot. Nem ért semmit. :( De ha az utolsótól változik valami úgy is megírom, bár ha eddig nem mozdult a dolog, ez után sem fog.
3234. zsanci79 (válaszként erre: 3230. - Erszebet4)
2012. ápr. 24. 09:48

Én terhességem alatt szinte végig pimafucin kúpon éltem. Anélkül ki sem bírtam volna. Aztán makk egészséges kisfiam született!

És egy jó hír!

Terhességem előtt kezdődött olyan fél évvel a gomba. Én doxycillin nevű antibiotikumot kaptam, az után jött elő. Előtte egész életemben nem volt soha gombám! 29 éves voltam akkor.

Szóval megszületett a kisfiam és onnantól kezdve mintha elvágták volna! Nem jött elő gomba. Igaz csak 1,5 évig, de utána már enyhébb volt talán, és ki is kezeltem magam.

Szóval az hogy gombásodás van, az terhesség alatt még inkább előjön a hormonális változások miatt. Kívánom neked, hogy egészséges kisbabád szülessen, és után a te is szabadulj meg pikk-pakk ettől a sz@rtól :)))))

3233. medizona (válaszként erre: 3225. - Zsófi26)
2012. ápr. 24. 08:05
Én is ezzel mértem, de nekem is az elsőben volt. De ha neked még világosabb lett, túl savas a hüvely és lehet hogy tényleg ez okozza az irritációt nálad is. Csak azt nem értem, ha baci ha citolizis ha gomba egyformák a tünetek. Jó lenne ezt tudni miért.
3232. erszebet4 (válaszként erre: 3229. - Csilluka)
2012. ápr. 24. 05:25

Szia!

Csak én írtam így I.II :)

Igen a rákszűrésen,azzal a panasszal + hogy viszket..

Erre csak a rákszűrést lett megcsinálva,ennek az eredménye így jött;PII és gyulladás.Igen kézi vizsgálással is azt mondta hogy méh gyulladásom van.és erre kezelést kaptam...nem javult.így lett levéve újabb kenet;E_Coli baktérium...eredmény,gyulladásra nekem jót tett az augmentin akkor.:)nálam is csodálkozott a gyógyszerész mert 3x naponta kellet beszednem..

Igen erről én is olvasgattam,feljebb kerülhet a baci stb..az irrigálástól,de ha az ember annyit szenved már tőle ,kipróbál mindent :)

Miért nálad nem lett levéve kenet, hogy megnézzék milyen baci lehet??

Igen az ecetes irrigálás jót tett enyhűlt töle,ha már nem bírtam már annyira viszketett azzal öblitettem ki!!!(és nem csíp)!!1 lityi melegvízhez 1 evőkanál 10%-os ecet.Idősebb gyógyszerész ezt a fajta gyógymódot is ismerik.:)

Szép napot nektek!!

3231. erszebet4 (válaszként erre: 3227. - Zsófi26)
2012. ápr. 24. 05:06

.........az nem semmi!!de a pénzt nem felejtette elkérni!!!

Én is jártam így ,nagy nehezen sorra kerültem ,levette a kenetet(rákszűrés),pálcikákat meg kidobta a kukába..D

Időben észre vette és vetkőzhettem újra..

3230. erszebet4 (válaszként erre: 3226. - Zsófi26)
2012. ápr. 24. 05:03

Szia!

Nekem azt mondta mindent felejtsek el ,csak a VITAGYN C hüvely krémet javasolta!!!

6 napon keresztül aplikátor segitségével kell a hüvelybe helyezni..........

Borsavast én nem merném!!

3229. csilluka (válaszként erre: 3223. - Erszebet4)
2012. ápr. 23. 23:36

Mit jelent, h. kenet levétel I és II? Vagy ezt csak te írtad így?:) A rákszűrésen mutatták ki neked, h. gyulladás van? A P-s besorolások szerint, vagy ezt hogy állapították meg? Nekem a mostani dokim ránézésre mondta, h. gyulladt.

Ma váltottam ki a gyógyszertárban egy kenőcsöt, amit a doki írt, úgy kellett csináltatni. A patikus teljesen el volt hűlve, h. én ezt belsőleg is kaptam. Ő is hámsérülés lehetőségét emlegette, meg hogy az irrigálás csak feljebb juttatja a fertőzést, óvva intett tőle. Probiotikumot viszont javasolta.

Az augmentin állítólag előhozza a gombát. Én felső légúti betegségem idején szedtem, így ha gombán van, akkor attól is lehet, úgyhogy azt sem szívesen szedném be:)

Az ecetes irrigálás után elmúlt a viszketésed, vagy csak enyhült?

3228. csilluka (válaszként erre: 3227. - Zsófi26)
2012. ápr. 23. 23:17

És ha visszamész azért megint fizettet veled?

Már semmin sem csodálkozom. Én évek óta küszködök, és csak gyógyszerekkel tömnek, nem ajánlottak semmit, vércukorszint mérés, candida teszt, hormonvizsgálat. Szerintem ezeket lehetne/kellene megcsinálni. A tenyésztést is nekem kellett kiharcolni. 19 éves korom óta 5 doki keze alatt fordultam meg (most 26 vagyok), nincsenek jó tapasztalataim.

3227. Zsófi26
2012. ápr. 23. 21:04
Kepzeljetek 2 an voltam dokinal,megvizsgalt,vett kenetet,mondta h emailben küldi az eredmenyt. Ma felhivtam, h mi van mar,erre kiderült,h nem is küldte el vizsgalatra.A nagy semmiert fizettem 13 ezret,majd benyögte,ha kert volna tenyesztest akkor 17 ezret kellezt volna fizetnem. Na ez milyen. Most mehetek vissza.
3226. Zsófi26 (válaszként erre: 3223. - Erszebet4)
2012. ápr. 23. 20:47
A terhesség alatt mit rudnak adni? A borsavast lehet hasznalni?
3225. Zsófi26 (válaszként erre: 3217. - Medizona)
2012. ápr. 23. 20:44
Szia,detego huvelyi ph mérővel,es nem sötétedett,hanem világosabb lett
3224. indi66 (válaszként erre: 3219. - Medizona)
2012. ápr. 23. 14:49
Köszi a választ :) Anyuék itták egy időben. Nem tudtak mit mondani, ők nem voltak betegek, csak valami ismerős terjesztette és gondolták kipróbálják. Nekem viszont ez az egyetlen egy dolog ami segít, gondoltam mi lenne ha elkezdeném inni, és írta itt valaki hogy kúpot is lehet gyártani belőle, na én szerintem gyártok is, csak szerezzem össze a cuccokat hozzá :D
3223. erszebet4 (válaszként erre: 3222. - Csilluka)
2012. ápr. 23. 13:54

Háát jól meg szendvedtsz vele...:(

Igen volt kenet levétel -I rákszűrés :gyulladást mutatott.

II kenet levétel:E-coli bacit mutat

Erre kaptam augmentint,nha ez jót tett panaszok enyhültek..:)orvos javaslatára,canesten combi,tejsav és most a vitagyn c az utóbbit az internetes doki javasolta.:)

Nekem e panaszokra "csak viszketésre" ecetes irrigálás hatott,csak most meg állapotos lettem így nem kísérletezem...

Folyás semmi hasonló panasz nincs csak VISZKET!!!!a végbélnél is!!!Erre meg 2napja HEMORID kenőcsöt használom (fertőtlenítő )van benne!!ez ott hatásos :)!bár csak a hüvelyre hatna!!

Neked már azért is csípi mert hámsérülésed van..

tejjel próbáld mosogatni ezzel nem ártasz neki.!!

3222. csilluka
2012. ápr. 23. 12:07

Szia erszebet!

Az egyik doki egyszer javasolta az irrigálást, a gyógyszertáras Colpo-Cleaner tablettát használtam az irrigátorral. Bár ez túlzás, h. használtam, mert egyszeri alkalomról volt szó, akkor is annyira csípett, fájt, és olyan rossz érzés, élmény volt, h. a fele adagot sem tudtam elhasználni. Mégis utána 2-3 napig úgy viszketett és csípett, mint még soha.

2 hete voltam egy új dokinál, ő sem tudott érdemi dolgokat mondani, viszont elég rendesen "kimosott" ott, vmilyen krémmel és boraxos oldattal is, az is csípett rendesen.

Tartok ettől is, mert lehet pont emiatt fog felborulni a ph-m, ami eddig állítólag rendben volt. Attól félek, h. továbbterjedt a fertőzés, és ennél is komolyabb bajom lesz előbb-utóbb, hiszen évek óta fennáll ez az állapot.

Neked volt tenyésztés, vagy mi alapján kezelnek? Konkrét folyásod, váladékozás nincs?

3221. erszebet4 (válaszként erre: 3220. - Csilluka)
2012. ápr. 23. 11:21

Szia!

Valószínüleg a végbélről kapod úgy mond (e-coli bacika),rövid a gát...

Én is ezzel a tünetekkel küzdök,próbáltam ,ecetes irrigálást,gyógyszertári tejsavas oldatot,most a Vitagyn C -t használom ami még maradt belőle azt kenegetem külsőleg..ez enyhiti égést+viszketést...

Most csütörtökön megyek dokihoz,megírom MOST mit javasol majd!!!

Irrigálást is csináltál???

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook