Hüvelygomba (beszélgetés)

460. 9df60c3431 (válaszként erre: 459. - 45f5ce422c)
2008. júl. 4. 08:23

Milyen kenetre gondolsz?

Igen, szedtem gombaölőt, és szerintem ahogy pusztultak a gombák előtérbe kerültek a bacik, mert most mandulagyulladásom is van és a hólyagom is gyulladt. Pedig ezekkel azelőtt sose volt gondom...

Ezért abbahagytam a gombaölőt, mert most meg antibiotikumot kell szednem.. :(

De lehet, hogy ezeket is a gombák okozzák és most jönnek elő mikor kihajtom őket? Nem tudom..

Majd kiderül ha nem használ az antibiotikum..

459. 45f5ce422c (válaszként erre: 458. - 9df60c3431)
2008. júl. 3. 20:57
kimutatják kenetből is! ha vettek tőled kenetet, látniuk kell. vagy ha nem coli, akkor olyan baci, ami húgyúti fertőzést is okoz. egyáltalán nem biztos, hogy gomba! szedtél már be gombaölőket?
2008. júl. 3. 20:52
És azt a colit hogy mutatják ki ha nem tudnak katéterezni?
457. 45f5ce422c (válaszként erre: 455. - 9df60c3431)
2008. júl. 3. 20:48
elvileg lehet ilyet kapni, aminek ez a neve,hogy biojoghurt és nincs híres márkája. még nem láttam, mondjuk nem is figyelgettem annyira! én az activiában nem bízok:(
456. 45f5ce422c (válaszként erre: 446. - 9df60c3431)
2008. júl. 3. 20:45

Hát szerintem ez coli! az csinál ilyeneket, mert a hólyagba fel tud mászni a kis csillóival a kis rohadék. állítólag a tőzegáfonya jó rá, meg inden olyan gyümi, ami "berry"-re végződik. magyarul áfonya, málna, eper...több nem jut eszembe. ezt az infot a tegnapi vizsgálatomon kaptam, csak már annyira kiürült a pénztárcám:( asszem szedek egy kis málnát a kertben, de már nem veszek semmit a héten...

ráadásul ma 3 gáz helyen is el kellett mennem pisilni, plusz még 2 kevésbé gáz helyen...már tiszta paranoiás vagyok!!!

455. 9df60c3431 (válaszként erre: 454. - 45f5ce422c)
2008. júl. 3. 20:45

Szia

Az Aktivia naturjoghurt is jó erre a célra? vagy mindenképpen bio kell?

Köszi

454. 45f5ce422c (válaszként erre: 444. - E8de926afc)
2008. júl. 3. 20:40
Szerintem a szárazságra elég egy kis biojoghurtos tampon is! komolyan, én már annyi mindent nyomtam magamba... múlt hétvégén voltam egy konferencián, és ott is kellett aludni, és kaptam egy hólyaghurutot! úgyhogy most én is ezüstözök, a doki meg azt mondta, utána tegyek fel ilyen joghurtos tampont is...kíváncsi leszek, de utókezelésnek próbáld ki, ártani biztos nem árt!
453. 45f5ce422c (válaszként erre: 442. - Beatr-x)
2008. júl. 3. 20:36
Szia! én a kolloidos kezelésem után használtam! patikában is vettem már, de bioboltban lényegesen olcsóbb! natúrt használtam, reggel és este is 2 kapszulát oldottam fel vízben, azzal irrigáltam, meg én szedtem is, mert a sok antibiotikumtól tönkrement a vékonybelem. merthogy ez elméletileg bélflóra javító, de ugyanolyan jó a hüvelyre is!
452. 9df60c3431 (válaszként erre: 451. - Beatr-x)
2008. júl. 3. 17:12

Szűkké a fertőzés tehet, szerintem nem a készítmények miatt van amiket használsz.

Igen, tényleg van benne cukor, de nem csak a Géniában, hanem pl. a Bio-Flórában is. Ebben gyümölcscukor található.

451. Beatr-x (válaszként erre: 443. - Beatr-x)
2008. júl. 3. 13:02

Nah tegnap eljutottam odáig, h vettem Génia92 kúpot, sajna ahol miost vagyok nem kaptam Protexint, de a patikus ezt ajánlotta mikor elmeséltem neki a szitut. Van vkinek vmilyen tapasztalata erről a kúpról?? A betegtájékoztató azt írja, h nem szabad naponta alkalmazni, nah most akkor sak max. 2-naponta lehe használni?

Érdekelne még, h ugyebár úgy kaptam ezt a szert, h nincs panaszom, de lehet h ettől van bennem fertőzés. Mive ebben a Géniában van cukor, nem lehet esetleg, h ha akár csak 1 kis gomba is van bennem akkor ez belobbantja?? Ettől eléggé félek, aki tudja mondja meg pls!!!

Jah és aki használta az mit tapasztalt?? Mert én ugye épp azért akartam használni, m szűk+száraz voltam, nah hát most olyan szűk vagyok tőle, h az ujjamat alig tudom betuszkolni... Szóval vkinek volt más ilyen? Remélem elmúlik hamarosan.

450. e8de926afc (válaszként erre: 449. - 9df60c3431)
2008. júl. 2. 19:16

Nincs sajnos, a volt a férjemmel kísérleteztünk 1 évig, aztán váltunk:( - nem emiatt, bár az tény, hogy előtte kb. 1 évig járkálgattunk dokihoz, hogy megszabaduljunk minden gombától-baktériumtól, mert a nőgyógyász megfenyegetett, hogy akár meg is vakulhat a gyerek szüléskor miatta.

De nem adom fel a reményt, ezért is szeretném egészségesnek tudni magam.

2008. júl. 2. 19:09
Bécsé Neked van már gyermeked?
448. e8de926afc (válaszként erre: 445. - F12766279d)
2008. júl. 2. 19:02
én még aug-ig megvárom a fejleményeket, de ha nem javul semmi, felírattatom a Gynevac-ot, az is lactobacillusokat tartalmaz, már többen is tanácsolták, és az egyik ismerősöm felfázási problémái teljesen megszűntek azóta. Ismeretlen eredetű gyulladásra jó. Már beszedtem szinte mindent, kenegettem magam mindennel és tartós eredményt semmi ne hozott.
447. 9df60c3431 (válaszként erre: 443. - Beatr-x)
2008. júl. 2. 18:05

A Protexin is kapható a gyógyszertárban, csak jóval drágább mint a Normaflore. Viszont kapszulás kivitelű, ami nekem biztonságosabbnak tűnik a felszívódás szempontjából.

A Normaflore-t fogom kipróbálni az ára miatt, de szerintem az nem kapszulás. A neten olvastam, hogy olyan bacit tartalmaz ami túléli a gyomorsavat és így tud ejutni a bélbe. Erre nem vennék mérget, de próba szerencse.

Kár, h a Protexin ilyen drága mert nekem sokkal szimpatikusabb mint a Normaflore.

446. 9df60c3431 (válaszként erre: 441. - 45f5ce422c)
2008. júl. 2. 18:00

Bizsergő érzést én még csak a hüvelyben éreztem.

De pisilés fáj és utána még sokáig ég..

Előtte meg a hólyagom csíp, amíg ki nem ürítem.

Most sajnos gennyes mandulagyulladásom van, és ma antibiotikumot írt fel a doki. :((

Elküldött az STD laborba tenyésztésre, mert mondtam h a gomba rezisztens a fluconazolra. Rá van írva a leletemre 1 éve, de észre se vette. Most tűnt fel neki, mikor mondtam..

Tenyésztésre mentem volna magamtól is, mert szerintem ez valami baci lesz... Vagy kevert..

Állítólag az is elég gyakori..

2008. júl. 2. 14:27

Sziasztok!

Nagyon tetszik ez a fórum, sok jó tippet olvastam. Másfél évig volt gombám, tudom, miről beszéltek... Minden kúpot, krémet kipróbáltam, méhszájsebem is volt tőle. Semmi nem használt, csak az, hogy abbahagytam a fogigátlót és közben hetente egy gomba ellenes tabit (FLUCOHEXAL) kellett bevennem. De még csak 21 vagyok, és 3 éve van kapcsolatom, így újra el kezdtem a tabit, és 3-4 hónap után megint vannak tüneteim. Pedig a páromat is kezeltük és kivizsgáltattuk. Képzeljétek én a canesten kúptól kivérzek, felsérti a hüvelyhámot, már második alkalommal vettem észre, ezzel próbáltam magam kezelni...:( Nem jött be, de dokihoz nem szivesen megyek, mert mindegyik várja a csúszópénzt (tisztelet a kivételnek), közben meg egyik se gyógyított meg, magamtól jöttem rá, hogy a tabi hajlamosít rá. Sztem elmegyek STD laborba kenetvételre, hátha nem gomba...

444. e8de926afc (válaszként erre: 439. - 45f5ce422c)
2008. júl. 2. 12:47

De, jó volt, csak a menst-m elmúltával mindig olyan száraznak érzem magam, és ezért kezdtem egy új üveggel. Máig jó is volt, de most újra csípett egy kicsit. Estétől kenegetem majd floragyn géllel.

De ebbe egyszer bele fogok őrülni. És ez megy már vagy 15 éve.

443. Beatr-x
2008. júl. 2. 12:40

És a Normaflore adagolása hogy történik? Met nem akarom túlzásba sem vinni az irrigálást. Csak azért kérdem mert nég a héten sajna olyan helyen vagyok, ahol nem bizti h be tudom szerezn a protexint.:-(( Ezért lehet h marad egyelőre a Normaflore, azt lehet kapni gyógyszertáakban ha jool tudom.

Tehát ezt hogy kell adagolni és hány napig aki tudja írja meg légyszi ja és ha mondjuk van 1 kis gombám (nem biztos!!), akkor ez ugye nem árthat neki tovább?? M kipusztítani önmagában nem tudja a gombát úgy tudom, de nem is szaporítja el???

442. Beatr-x (válaszként erre: 440. - 45f5ce422c)
2008. júl. 2. 12:35
Hanim te akkor használtad a protexint amikor panaszod volt, v a gyógyszerek mellé/után. Mert én most nem kaptam gyógyszert semmire, csak így "magamtól" is lehet irrigálni vele?? Melyiket kell venni, mi a neve és milyen gyakran kell vele irrigálni? Patikákban is beszerezhető??
441. 45f5ce422c (válaszként erre: 437. - 9df60c3431)
2008. júl. 2. 11:52

a colit elkaphatod idegen klotyón, vagy szexeléssel is! gyakori, ez tipikus női baci! bár nekem a páromnak is volt, nem tudom melyikünknek volt előbb..annyi a tünete, mintha gombád lenne, plussz egy kicsit csíp a pisilés, meg érzékeny...a páromnak is érzékenyvolt a férfiasságának a vége.... meg néha lehet a pisilőnél fura bizsergést érezni, mintha bent valami pici dolog mocorogna. érdekes, de tényleg ilyen, 1 évig éltem vele:((

Te tapasztalsz hasonlókat?

440. 45f5ce422c (válaszként erre: 435. - Beatr-x)
2008. júl. 2. 11:49

nekem is nagyon fájt a szex! szerintem azért is lehet, mert a kezelésektől kiszárad és megsérül a hüvelyhám. most csak valami folyásom van, remélem a mensi jele...

a protexin kapszula, ki kell bontani, vízbe szórni és úgy irrigálni. nagyon jó a hüvelyhámnak, eredetileg amúgy bélflórára van, mint a normaflore, csak természetesebb anyagokból.

439. 45f5ce422c (válaszként erre: 434. - E8de926afc)
2008. júl. 2. 11:47
Szia, hát nem tudom! szájon át simán lehet több üveggel, de hogy hüvelyben? szerintem azért egy kis szünetet tarthatnál a biztonság kedvéért! az első üveg nem használt?
438. e8de926afc (válaszként erre: 436. - 9df60c3431)
2008. júl. 2. 11:31

A katéterezéssel a "tiszta" vizeletből kapnak mintát, ha kijön, már szennyeződik mással - valami ilyesmi oka lehet. A legutóbbi leletemen ez volt: P++++ (gondolom 4keresztes vizelet), STYX: neg. Egyéb idült systitis., a teny. eredménye: escherichia coli. és gomba nem tenyészett ki. A coli a végbélből származhat, mivel a nőknél elég közel van a hüvelyhez.

Nekem ugyanazok voltak a tüneteim, mintha felfáztam volna, ezért is szedtem a Nollicint, csak most nem használt.

2008. júl. 1. 21:27

Nem tudja valaki hogyan terjed ez a Coli baktérium?

Elég sokaknak van..

436. 9df60c3431 (válaszként erre: 433. - E8de926afc)
2008. júl. 1. 21:23

Szia

Április végén voltam az urológián.

Engem is meg akartak katéterezni, de nem találták a húgycsőnyílást. Állítólag vakon végződött, vagy ilyesmi.

Azt mondta a doki fejlődési rendellenességem van, mert nem a normális,megszokott helyen van a húgycsőnyílás. Az asszisztensnő legalább 50x elmondta h ő 30éve van a szakmában, de ilyet még nem látott.

Emiatt nem tudtak katéterezni, elküldtek pisilni. Az nem ad értékelhető eredményt?

Miért muszáj katéterezni? :( Az elég kellemetlen volt nekem, pláne h nem is sikerült.

Így hogy derül ki ha nekem is bacim van esetleg???

:((

435. Beatr-x
2008. júl. 1. 20:42

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! Vettünk síkosítót, Johnsonsosat, hát majd este kiderül :-))

Hanim, a protexint hogy kell elképzelni, az mi? És hogyan kell használni? Már komolyan nem érdekel a pénz, csak jöjjek rá mitől van ez a fájdalom...

Még egyetlen kérdésem lenne: a dokim ugye javasolta a gyógyszerszünetet, de a ciklusból még van vagy 2 hét. Meg kell várnom a végét v.abbahagyhatom most ciklus közben??? Aki tudja írja meg köszike!!:-))

434. e8de926afc (válaszként erre: 432. - 45f5ce422c)
2008. júl. 1. 20:21
Szia, Hanim! Én most elkezdtem egy újabb üveg -ez a 2.-ezüstkolloidot, szerinted nem baj? Ezt túl lehet adagolni?
433. e8de926afc (válaszként erre: 431. - 9df60c3431)
2008. júl. 1. 20:17
Szerintem a hólyaggyulladással feltétlenül menj el urológushoz! Én legutóbb magamtól beszedtem egy doboz Nollicint, nem lett jobb, utána felírt a körzeti orvos Ciprobay-tot, ez valamit használt, aztán elmentem az urológiára, ahol megkatétereztek és kiderült, hogy a coli bakt. okozta az egészet, arra kaptam megfelelő gyógyszert, ami meggyógyított. Utána az uro-vaxomot szedtem. Tehát teljesen feleslegesen magamba tömtem 2 fajta gyógyszert, ami viszont gombát okozott.
432. 45f5ce422c (válaszként erre: 424. - Beatr-x)
2008. júl. 1. 20:15

A kolloid jó a húgyúti fertőzésekre is, akkor is, ha irigálsz vele. azt nem tudom miért,a dokim mondta! nekem ugye coli bacim volt, és ennek egy tünete volt, hogy csípett ha pisiltem, meg érzékeny volt ott a pisilőmnél, meg ki volt pirosodva.

addig irrigálj vele, amíg el nem fogy, naponta 2szer! szerintem a szárazság a gombától van, a kezelés után vegyél valami hüvelyhám helyreállítót, lehetőleg protexint, vagy normaflore-t is feloldhatsz vízben, azzal is lehet ilyen céllal irrigálni, és olcsóbb, mint protexin!

na, ez hosszú lett, de remélem segítettem!!

431. 9df60c3431 (válaszként erre: 425. - E8de926afc)
2008. júl. 1. 19:16

Hát abban sem vagyok biztos egyébiránt, hogy egyáltalán nekem petefészek-gyulladásom volt.

Mindegyik nődoki mást mond, voltam urológián mert tompa vesetáji fájdalmaim is voltak.

De amikor nekem azt mondta h felfázástól max húgyuti panaszaim lehetnek, petefészek gyulladásom nem, akkor majdnem padlót fogtam.. Ennek ellenkezőjéről a sajtóban is hallani.

Most ég a húgyhólyagom ha tele van, és fáj. Szerintetek be van gyulladva?

A vizeletem csak akkor csíp ha keveset iszom de akkor állandóan.

A petefészek-gyulladás tünetei:

"Általános tünetei közül jellemző a láz, a hányinger, hányás, szédülés, elesettség, majd egyik vagy másik oldalon igen heves szúró, nyomó, húzó vagy görcsös fájdalom. Az állandó hasi fájdalommal együtt a vállba, epehólyagba, combba is kisugározhat a fájdalom. Gyomorés bélfájdalom, gyakori fájdalmas vizelés is társulhat az előbbiekhez. Gyakori tünet a folyás, emellett 40-70%-ban vérzési rendellenességek is kísérik a heveny petefészek-gyulladásokat.Heveny gyulladás alatt a laboratóriumi leletek közül jellemző a magas vérsejtsüllyedés és fehérvérsejtszám."

Nekem szúró,feszítő és görcsös alhasi fájdalmaimis voltak. Sokfélék lehetnek. A derekam folyamatosan fájt, és néha kisugárzott a vesetájékra is.

Legutóbb már 38,5 fokos lázam volt.

De a laboreredmények csak akut formában mutatják ki,ha krónikus akkor javulnak a tünetek és csak székelés, közölsülés vagy mozgás közben érzel fájdalmat.

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook