Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsgombóc paradicsommártásban recept

Húsgombóc paradicsommártásban recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Húsgombóc paradicsommártásban hozzávalói:
A húsgombóchoz:

30 dkg darált hús,
1 db tojás,
fél pohár zsemlemorzsa,
egy kevés tej,
só,
bors,
pirospaprika.

A paradicsommártáshoz:

1 kis doboz paradicsompüré,
1 evőkanál liszt,
2 dl hideg víz,
1 evőkanál olívaolaj,
oregano,
só,
1-2 evőkanál cukor.


A Húsgombóc paradicsommártásban elkészítési módja:
Összedolgozzuk a húsgombóc hozzávalóit, apró gombócokat formálunk, és bő lobogó vízben kb 10 percig főzzük. Leszűrjük. Elkészítjük a paradicsommártást: 1 evőkanál olajat felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, a paradicsompürét és kb 2 dl hideg vizet. Simára keverve visszatesszük a tűzre, megfűszerezzük az oreganóval, sóval, cukorral, kiforraljuk, majd ráöntjük a húsgombócokra. Sós burgonya jó köret hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A húsgombóc paradicsommártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook