Hoxa akác köz (beszélgetés)
Kellemes hétvégét nektek, ha tudok jövök, de vendégeim lesznek.
sült padlizsán fokhagymás joghurttal.az is jó.
Én nem bánnám, ha itt is leszakadna már. Minket mindig elkerül az eső.
Jó reggelt.Leszakadt az ég. Dörög-villámlik. Bonyolult lesz a kocsiig kijutni. Még a kukát is ki kell húzni.
Jó ötlet köszönöm szépen. :)
Igen, egy különleges töltött padlizsán. A neve onnan ered, hogy állítólag a sülő padlizsán illata olyan finom volt, hogy az imám elájult tőle.
[link]
Jó reggelt, kellemes napot. Mi az-az ájult imám? Török kaja?
Nekem az ájult imám a kedvencem.
Jó reggelt. A padlizsán salátát egyenesen imádom.
Engem a különleges fűszereik bűvöltek el, és pl. a fantasztikus padlizsános ételköltemények, meg a többi zöldséges, esetleg hússal kombinálva.
Ha nálunk vannak, pillanatok alatt képes hatalmas mennyiségű többfajta ételt előállítani. De én sem lazsálhatok. Olyankor én vagyok a kukta, a keze alá dolgozom... Hozom-viszem a fűszereket, az edényeket. Mosogatok stb. Jó buli.
Oké. Valóban befogadtunk a családba. Nekem semmi baj a török szakáccsal. Én is jól főzök, de többször meghívtuk őket. Olyan alapanyagokat választottam, amit megeszik, mégis bizalmatlan volt a kajámmal. Gyakorlatilag csak a rántott sajt meg a sült krumpli jött be neki. Húst is hiába vettem csirkét bárányt, ő csak abban bízik, amit a török húsboltban vesz. Edényt már külön vettem, amit csak akkor veszünk elő, ha jönnek. Csodálom is a párom nevelt lányát, hogy így át tudott állni. 10 éve házasok. Van egy gyönyörű kisfiuk. Szóval egyébként nagyon egészségesnek érzem a török kajákat. Csupa zöldség, vitamin, sertés hús kizárva...
Nem cikizel, tudom, sőt örülök, hogy emlegettek, és része vagyok a családotoknak. Sajnálom, hogy elgurultam, csak a kövérség miatt volt. Különben igaza volt a mesterszakácsnak, krém formájában nem vagyok az igazi. Nekem is van egy törököm, aki szakács. Irtó finomakat főz. Sajnos, új helyre költözött, messze van tőlünk.
Nem is meséltem fokhagyma, hogy az egyik hétvége legjobb poénja az volt, hogy elgurult (?) két fej fokhagyma. Azóta sem találjuk. Én simán kiváltottam volna fokhagyma krémmel, de a férjem nevelt lányának férje főzött nálunk - török szakács s neki világ vége volt, hogy nem volt meg az igazi fokhagyma. Egyébként mester szakács. Nem cikizlek ez volt. ha nem lelünk valamit a házban, azt mondjuk, biztos a fokhagyma mellett van.
Köszönöm szépen neked. Nálam most semmi különös. Munkában vagyok.
Gratulálok! Ez is szép teljesítmény.
Ennyi volt: Annyi történés volt a hétvégén, ám most csak röviden: A Szolnokon megrendezett CAC kiállításon Szeder a legjobb eredményt hozta a saját színében, nemében és korosztályában. HPJ-t kaptunk. A fajta győztesek nem mi lettünk, hanem egy három éves gyönyörű szuka. Először megnézik a kutyákat nemenként, korosztályonként színenként. Aztán az egyszínű összes korosztályból (bébi, junior, növendék, felnőtt, veterán) választják ki a fajtagyőztest. Tehát mi a fehér junior szuka osztályban indultunk, ott nyertünk. (HPJ). Ezért mentünk. Nem lehetünk mindig mi a legszebbek. :) De örülés van, és szépek voltunk. A 11 hónapos kis vacaknak már négy győztes címe van. Mi lesz még később? Szóval nem kell nekünk mindig fajtagyőztesnek lenni. :)
Semmi különös, nem mondhatom, hogy jól, de azt sem, hogy nagyon rosszul. Átlagosan. Volt már jobb is.
A tiéd?
Jó dolguk van a malackáidnak.
Hogy telt a hétvégéd fokhagyma?
Jó reggelt. Kettő darab tengeri malackám van: Avar és Selymes. Mind a kettő fiú. Hogy ne legyen szaporulat. Egy 60*120-as jól berendezett ketrecben élnek. Szénát esznek, tengerimalac tápot, zöldségeket. Ha jó idő van és itthon vagyok, van futtatójuk, akkor abban kiteszem őket a fűbe.
Mit csinálnak a tengeri malackáid? Vagy csak egy van? Nekem hajdanában danában kettő volt, de táppal nem etettem őket.
Hurrá!!! A lényeg, hogy megvan.
A kedves férjem úgy ahogy volt visszadobozolta, szépen lezacskózta a szállítós dobozába. És berakta a még költözés utáni kupis "tiszta" szobába. 120 m2-ből még csak 80 m2-ert sikerült rendbe rakni. Én a zacskót kerestem. Aztán volt egy gyanús doboz, ami nem szokott ott lenni... És abba vót.
Itt vagyok, csak kicsit késtem. Köszönöm a kávét, finom volt. Pirítóst nem ettem, mert nem fokhagymáztad meg. :)
Esküszöm, a tápot nem vittem el, de csak azért nem, mert nehéz volt a zsák.
Sziasztok. Kiültem a kispadra, s sehol senki. :(
Szerinted hová lehet elrakni egy 10 kg-os zsák bontatlan tengeri malac tápot egy tornácos parasztházban? Az eset valóban megtörtént. Egy hónapja rendeltük, még a régit eszik, oszt nem tudjuk hol az új zsák táp...
Jó reggelt Fokhagyma, kész a kávé. Pirítóst készítettem reggelire. Kérsz egy kis teával? Ma sok dolgom lesz. Füvet kell nyírnom. :)
Köszönöm az invitálást, ígérem, időnként jönni fogok. Kávéra meghívhatsz, főleg reggelente, mikor még kómában vagyok. Sütit ne süssél, sok benne a kalória. Igaz, a sörben is, de azzal néha megkínálhatsz esténként, ha kiülünk a kispadra. Majd viszek én is.
Errefele nem volt jeges eső, csak egy finom, kicsi alig-zápor.
További ajánlott fórumok: