Hosszú téli esték.. Hogy viselitek ezt a téli depressziós időszakot? (beszélgetés)
Szegycsont mögött van a csecsemő mirigy, amely az immunrendszerünk erősségéért, a szervezet vitalitásáért, a hangulatért, stb. stb. felel elsősorban.
Jó kis módszer a napi szürke kedélyállapot eltávolítására: fogd össze az első 3 ujjadat, és 3x erőteljesen ütögesd meg vele a szegycsontot, miközben (tükörbe nézve!!) hangosan kimondod: Minden tekintetben ragyogóan érzem magam!
Ezt ismételd meg 3x, akár napközben is lehet többször. Észre fogod venni, hogy előbb-utóbb valamiféle bizsergés megy végig a testeden, és egyre elevenebb, fittebb vagy, és a hangulatod is kezd visszatérni a normálisba!!!
Nyaron is van sok depresszios.
Aki hajlamos ra, teljesen mindegy.
az viszont teny, hogy amikor a szervezet kezd lemerulni, gondok lehetnek.
ami azt jelenti, figyelni kell a vitaminok, asvanyi anyagok potlasara.
Es nem ulni folyamatosan a 4 fal kozott.
A mozgas, a friss levego csodakat tesz.
Mégegy ok az ivásra! Kell ennél több?
Hideg van? Forralt bor!
Fázom? Pálinka!
Átjönnek a barátok? Fröccs!
És ami fontos: sosem kell az utcán inni mert hideg van. :D
A célokat kihagytam, pedig nagyon fontosak.
Egy nagyobb kosárba belerakod reggelente a hosszú távúakat. Mi a célod, mit tudsz érte tenni. Egy kisebb kosárba az aznapiakat.
A kicsit esténként ellenőrizni kell 😉
Én is úgy gondolom, hogy a lehangoltsag, kedvetlenség független évszaktól. Sokkal inkább okozhatja munkanélküliség, pénztelenség, magány, betegseg, sikertelenség.
Ha derűvel kelsz, ha hiszel magadban, hogy meg tudod oldani, már fél siker, és elkezdesz örülni a hidegnek, a korai sötétnek, az esti fények el, mert érzed, hogy élsz. 😊
Kapcsolodj be itt beszélgetésekbe, teremts ismeretségeket, időlegesen jó gondűző a Hoxa 😊 de nem szünteti meg a kiváltó okot, azon dolgozni kell.
Szép téli estéket kívánok! 😊
Itt az advent, jon a karacsony, a farsang...
Csupa vidamsag, keszulodes, vidamsag.
Aki depis, annak teljesen mindegy, milyen ido van kint.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Egy kedves szó a depresszió ellen
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Szülés utáni depresszió 2014
- Mindent elvesztettem a depresszió miatt