Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hőségűző hideg uborkaleves recept

Hőségűző hideg uborkaleves recept


Elkészítési idő 10 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hőségűző hideg uborkaleves hozzávalói:
1/2 kg uborka (vagy 2 db kígyóuborka)
4 dl natúr joghurt (vagy kefir)
4 gerezd fokhagyma
1 l víz
3 ek. bio tápiókakeményítő
2 csokor kapor
1/2 dl citromlé
ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt bors, őrölt kömény, petrezselyemlevél


Hőségűző hideg uborkaleves

A Hőségűző hideg uborkaleves elkészítési módja:
Az uborkát megpucoltam és legyalultam. Ezután besóztam és kicsit állni hagytam. Ezalatt a kaprot apróra vágtam, a fokhagymagerezdeket is belereszeltem. Majd az uborkát a kieresztett levével együtt beletettem egy turmixgép edényébe. Ezután minden hozzávalót beletettem a turmixgép edényébe, fűszereztem, majd alaposan összeturmixoltam az egészet. Utána egy zárható edényben már tettem is be a hűtőbe 2-3 órára. Tálaláskor felkevertem, megszórtam a tetejét kaporral és pár szelet uborkával díszítettem. Aki szereti pár kocka jéggel is tálalhatja ezt a remek és valóban hűsítő nyári levest.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hőségűző hideg uborkaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook