Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Mexikói zöldségragu recept

Mexikói zöldségragu recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mexikói zöldségragu hozzávalói:
1 nagyobb fej hagyma
1 db paprika
2 db paradicsom
1 konzerv (400 g) vörösbab
1 konzerv (300 g) kukorica
2 ek. olívaolaj
ízlés szerint: patikasó, mexikói fűszerkeverék, chil,


Mexikói zöldségragu

A Mexikói zöldségragu elkészítési módja:
A konzerveket leszűrtem és lecsepegtettem. A hagymát, paprikát feldaraboltam. Az olívaolajon a fűszerekkel együtt elkezdtem közepes hőfokon pirítani. Mikor a hagyma és paprika kicsit megpuhult (kb. 5 perc), hozzáadtam a darabolt paradicsomot, és újabb pár percig tovább pirítottam, Ezután hozzáöntöttem a babot, a kukoricát, jól összeforgattam, és kb. 15 perc alatt összefőztem az egészet. Ha nem elég sós vagy fűszeres, sózzuk, fűszerezzük még és készen is van. Én ezúttal barna rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A mexikói zöldségragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook