Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Házi hummusz recept

Elkészítési idő 10 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Házi hummusz hozzávalói:
1 konzerv csicseriborsó (800 g)
5 ek.tahini (szezám paszta)
1 dl olívaolaj
1 db citrom
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors, római kömény


A Házi hummusz elkészítési módja:
A konzervet leszűrtem és a levét félretettem. A csicseriborsóhoz hozzáadtam a tahinit, a citrom levét, a fokhagymát, az olaj felét, a fűszereket, majd egy késes aprítóval krémesre dolgoztam. Amikor már eléggé krémes, akkor több részletben, tovább turmixolva hozzádolgoztam a maradék étolajat. Ha nem lenne elég krémes, akkor a konzerv levével, vagy tahinivel vagy olívaolajjal tehetjük ízlésünknek megfelelően krémessé. Pirítósra kenve fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A házi hummusz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook