Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hőségriadó fórum

Hőségriadó (beszélgetés)

1 2 3
33. Léna123 (válaszként erre: 31. - Aszparagusz)
2022. júl. 1. 08:37
Igen tudom. Otthon mi is így csináljuk. Ez a munkahelyre vonatkozik, ketten ülünk az irodában, muszáj megnyitni, mert amúgy nincs bent levegő. Meghát nem is egyedül döntöm el, hogy legyen. De tudom, hogy délutánra kb 35 fok van már bent is. Mellette minden nap lengedez a szél kicsit, (most épp nem), de csak arra jó, hogy huzat legyen, ami már egész nap ott ülve kellemetlen, viszont semmit se frissít. De mindegy is, nem panaszkodom, mert vannak ettől sokkal rosszabb munkakörülmények is.
32. globus (válaszként erre: 31. - Aszparagusz)
2022. júl. 1. 08:32

Panelben is müködik ez a módszer. Figyelem a kinti hőmérsékletet, amíg magasabb, mint bent, nem nyitok ablakot. Van klímánk, még nem kapcsoltuk be, ezen módszer mellett nem szükséges. Következetesen ki kell tartani mellette, ez a lényege.

Fontos a redőny, mert az ablaktáblák nem forrósodnak fel. Munkahelyen szalagfüggöny van, nullát ér.

31. aszparagusz (válaszként erre: 30. - Léna123)
2022. júl. 1. 08:26

Max. a forróság jön be, és még melegebb lesz.

Nálunk kora reggel (hajnalban) alapos kereszthuzat.

Utána ablak becsuk, redőnyök le.

26 foknál nincs is több a lakásban. (igaz tégla és magasföldszint)

30. Léna123 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 1. 07:50
Hogyne. :D Klíma pár éve bedöglött, azóta sincs. Van viszont ajtó, ablak, azokat ki lehet tárni, és egész nap a huzatban ücsörögni. Na jó, most pl. meg sem mozdul a levegő, nincs mindig huzat. Ivóvízem van, mert viszek magammal. Hűtő van, le tudom hűteni. Kb ennyi. :DD
29. gigi> (válaszként erre: 27. - Jooeva)
2022. júl. 1. 06:47

Ti is jól elvagytok eresztve.

Kitartást ehhez a lehetetlen időhöz

28. jooeva
2022. júl. 1. 06:21
Hűtő van, jó kedv van.
27. jooeva
2022. júl. 1. 06:18
Nincs kedvezmény, viz-szóda van. Légkondi nincs, napi 12-14 óra meló. Pihinap, hétvége nincs, ez a mezőgazdaság. Aratás van. Ülök a 40 fokos mérlegházban, minősítem a beérkező búzát. Párom dettó, csak ő kinn rohangál a forró betonon és irányítja a traktorokat. Ki lehet birni😁
26. gigi> (válaszként erre: 23. - 8d00a82c06)
2022. júl. 1. 06:14

Az nálunk is így van. Ha viszel iszol,ha nem akkor a te bajod.

De mobil klíma sem létezik számunkra.

25. Borian (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 1. 06:05
Home office.
2022. júl. 1. 06:04
Ihatatlan ivóvíz miatt/városon kóvüli rendszer/ ballonos vizet rendeltünk, összedobtuk többen a pénzt a rá. Kinti-benti munka egyaránt, mindig van nálam egy kulacs víz.
2022. júl. 1. 05:21

Van mobil lègkondi ami időszámításunk óta nem volt takarìtva ìgy nincs az az isten,hogy bekapcsoljam.

Vèdőital? Ha nem viszek magammal vizet,limonádét akár fel is fordulhatok.

Bár a múltkor telefonáltam a főnöknek valami miatt,azt kaptam,hogy akkor telefonàljak ha meghalt valaki...

Köszi!

22. gigi> (válaszként erre: 19. - Soufflet)
2022. júl. 1. 05:10

Nyáron ásványvíz,behűtött víz,limonádé. Télen meleg tea.

Ez lenne a védőital,amivel a munkahelyek hozzá járulhatnának a dolgozói egészségéhez.

Tessék,olvass bele.

[link]

21. Soufflet (válaszként erre: 20. - Soufflet)
2022. júl. 1. 03:36
Uvegfuvovan is dolgoztam nyaron.
20. Soufflet (válaszként erre: 19. - Soufflet)
2022. júl. 1. 03:36

Nem tok hulye vagyok, es sportoltam is.

De ezt a mubkahelyi fogalmam szeretnem megerteni.

19. Soufflet (válaszként erre: 18. - Gigi>)
2022. júl. 1. 03:34
Mi az a "Vedo ital"?
18. gigi> (válaszként erre: 17. - Soufflet)
2022. júl. 1. 03:25
Értelek! De úgy gondolom,hogy teljesen mindegy kint vagy bent dolgozik az ember, védő italnak minden munkahelyen kellene lennie .Az már bónusz ha ez mellé valakiknek légkondicionáló is jár. Ahol én dolgozom sok más kollégával együtt, nekünk nincs se légkondicionáló,se védő ital.Viszont talpalsz napi 12 órát. S hidd el van,hogy arra nincs idő,hogy elmenj a mosdóba az étkezést meg hagyjuk is.
17. Soufflet (válaszként erre: 16. - Gigi>)
2022. júl. 1. 02:01

Ahol kint dolgoznak, ertem, de egy idodaban, ahol a legkondi a kerdes, vagy mas helyen, ahol csap van ivovizzel... Mert szerintem max. annyi, hogy egy rossz szot nem szolhatnak, ha valaki kimegy inni, vagy feltolteni (nekem a budos eletbe nem szoltak, de mas rinyalt, hogy vizet inni sem lehet ...mert o 5 percre eltunt "vizet inni" napi haromszor legalabb, es a konyhatol 5 meterre volt a szemelyzeti oltozo, ahova elvileg ment. Es pont ezeket az embereket lattuk mindig leulni a telefonjukkal.)

A varos legszarabb, legigenytelenebb Sparjaban is dolgoztam par honapot otthon. Ott se inni, se pisilni nem hagytak senkit kimenni. De az meg ha nincs hoseg is kegyetlenseg es torveny ellenes. Vajon miert nem volt ott soha eleg szemelyzet?

Arrol nem is beszelve, hogy az elso napomon mar vontak le a fizetesembol a lejart datumos termekek selejteseseert.

Meg csak nem is dolgoztam ott, amikor lejartak. Kellett a penz, benyeltem a bekat.

Ugyanezen a helyen a walk-in fayaszto ajtaja nem mukodott belulrol. Siman bezarhattam volna magam. Szoltam, es kirohogtek, hogy az mar tobb mint egy eve nem mukodik. Ott minusz 18-22 fok van, es ez raadasul a sima walk-in fagyasztobol nyilt, ha kiabalok, dorombolok, akkor sem hallotta volna senki.

Az ilyenekkel van a baj igazan.

16. gigi> (válaszként erre: 15. - Soufflet)
2022. júl. 1. 01:14

De igen kell tudni.Viszont minden munkahelynek is illene tudni azt, hogy a dolgozóinak védő italt biztosítsanak télen és nyáron is.

Ez evidens kellene,hogy legyen.

De nem az sajnos,viszont a követelés az megy.

2022. júl. 1. 00:50

...a legkondi meg igy is megy, ami a konyhan nem sokat er :P

A frissitovel kapcsolatban: felnott embereknek nem kellene amugy is tudni, hogy vizet kell inni, es ha meleg van, akkor tobbet?

14. Soufflet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 1. 00:45
Ugy szeretnek hosegriadot! Itt az utobbi hetekben olyan ido volt sokszor, hogy meg az angolok is xarnak mondjak az evszakhoz kepest :D Mivel ejjel jovok haza, amikor eleg huvos van, inkabb a vastag harisnyakat vettem fel.
13. gigi> (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. júl. 1. 00:19
Nem, és nincs. Viszont cserébe 150%_ot várnak el minden nap.
12. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 11. - Ae4e2771d0)
2022. jún. 30. 22:56
🤣
2022. jún. 30. 22:15
Olyan hőség van kint, hogy hűségriadónak olvastam.
10. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. jún. 30. 22:12

Email, mennyit igyunk. Ne igyunk kávét...

Egyébként semmi. Munka rengeteg, légkondi és ásványvizes automata eddig is volt.

Nálatok történt valami érdemleges?

9. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 6. - Globus)
2022. jún. 30. 22:10
Helyes meglátás.
8. gyöngy:) (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. jún. 30. 21:35

Légkondi van minden irodában.

Be is van állva a nyakam, vállam.

7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. jún. 30. 21:31
Vizes törölköző a nyakba
6. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. jún. 30. 21:31

Nálunk nincs víz, légkondi, se extra szünet. Szalagfüggöny a nyugati ablakon, hát sokat nem ér. Ventilátor volt, elromlott. Hazahoztam, megnézetem műszerész családtaggal.

Minden ellenére örülök, hogy pl. nem dolgozom tűző napon, sütő mellett, pékségben. Nem kell állnom,rohangálni, öltönyben lenni stb.

Mindennél van jobb, de rosszabb is.

5. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. jún. 30. 21:26
Van légkondi, az ivókutak egész évben rendelkezésre állnak. Szóval nincs különösebb kedvezmény a hőség miatt.
2022. jún. 30. 21:26
Hogyne 😂😂😂
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook