Hőségriadó (beszélgetés)
Panelben is müködik ez a módszer. Figyelem a kinti hőmérsékletet, amíg magasabb, mint bent, nem nyitok ablakot. Van klímánk, még nem kapcsoltuk be, ezen módszer mellett nem szükséges. Következetesen ki kell tartani mellette, ez a lényege.
Fontos a redőny, mert az ablaktáblák nem forrósodnak fel. Munkahelyen szalagfüggöny van, nullát ér.
Max. a forróság jön be, és még melegebb lesz.
Nálunk kora reggel (hajnalban) alapos kereszthuzat.
Utána ablak becsuk, redőnyök le.
26 foknál nincs is több a lakásban. (igaz tégla és magasföldszint)
Ti is jól elvagytok eresztve.
Kitartást ehhez a lehetetlen időhöz
Az nálunk is így van. Ha viszel iszol,ha nem akkor a te bajod.
De mobil klíma sem létezik számunkra.
Van mobil lègkondi ami időszámításunk óta nem volt takarìtva ìgy nincs az az isten,hogy bekapcsoljam.
Vèdőital? Ha nem viszek magammal vizet,limonádét akár fel is fordulhatok.
Bár a múltkor telefonáltam a főnöknek valami miatt,azt kaptam,hogy akkor telefonàljak ha meghalt valaki...
Köszi!
Nyáron ásványvíz,behűtött víz,limonádé. Télen meleg tea.
Ez lenne a védőital,amivel a munkahelyek hozzá járulhatnának a dolgozói egészségéhez.
Tessék,olvass bele.
Nem tok hulye vagyok, es sportoltam is.
De ezt a mubkahelyi fogalmam szeretnem megerteni.
Ahol kint dolgoznak, ertem, de egy idodaban, ahol a legkondi a kerdes, vagy mas helyen, ahol csap van ivovizzel... Mert szerintem max. annyi, hogy egy rossz szot nem szolhatnak, ha valaki kimegy inni, vagy feltolteni (nekem a budos eletbe nem szoltak, de mas rinyalt, hogy vizet inni sem lehet ...mert o 5 percre eltunt "vizet inni" napi haromszor legalabb, es a konyhatol 5 meterre volt a szemelyzeti oltozo, ahova elvileg ment. Es pont ezeket az embereket lattuk mindig leulni a telefonjukkal.)
A varos legszarabb, legigenytelenebb Sparjaban is dolgoztam par honapot otthon. Ott se inni, se pisilni nem hagytak senkit kimenni. De az meg ha nincs hoseg is kegyetlenseg es torveny ellenes. Vajon miert nem volt ott soha eleg szemelyzet?
Arrol nem is beszelve, hogy az elso napomon mar vontak le a fizetesembol a lejart datumos termekek selejteseseert.
Meg csak nem is dolgoztam ott, amikor lejartak. Kellett a penz, benyeltem a bekat.
Ugyanezen a helyen a walk-in fayaszto ajtaja nem mukodott belulrol. Siman bezarhattam volna magam. Szoltam, es kirohogtek, hogy az mar tobb mint egy eve nem mukodik. Ott minusz 18-22 fok van, es ez raadasul a sima walk-in fagyasztobol nyilt, ha kiabalok, dorombolok, akkor sem hallotta volna senki.
Az ilyenekkel van a baj igazan.
De igen kell tudni.Viszont minden munkahelynek is illene tudni azt, hogy a dolgozóinak védő italt biztosítsanak télen és nyáron is.
Ez evidens kellene,hogy legyen.
De nem az sajnos,viszont a követelés az megy.
...a legkondi meg igy is megy, ami a konyhan nem sokat er :P
A frissitovel kapcsolatban: felnott embereknek nem kellene amugy is tudni, hogy vizet kell inni, es ha meleg van, akkor tobbet?
Email, mennyit igyunk. Ne igyunk kávét...
Egyébként semmi. Munka rengeteg, légkondi és ásványvizes automata eddig is volt.
Nálatok történt valami érdemleges?
Légkondi van minden irodában.
Be is van állva a nyakam, vállam.
Nálunk nincs víz, légkondi, se extra szünet. Szalagfüggöny a nyugati ablakon, hát sokat nem ér. Ventilátor volt, elromlott. Hazahoztam, megnézetem műszerész családtaggal.
Minden ellenére örülök, hogy pl. nem dolgozom tűző napon, sütő mellett, pékségben. Nem kell állnom,rohangálni, öltönyben lenni stb.
Mindennél van jobb, de rosszabb is.