Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Hordós savanyúság készítése recept

Hordós savanyúság készítése recept

Elkészítési idő 30 perc

A Hordós savanyúság készítése hozzávalói:
Szükséges műanyag hordó űrtartalma 30 liter
A zöldségek felöntőleve: 10 liter víz
50 dkg
tengeri só (nem jódozott)
1-1 csomag koriandermag
mustármag,szegfűbors és szemes fekete bors
10-12 db
babérlevél,20-25 db
borókabogyó
1 evőkanál borkénpor
2 csomag Na-benzoát
1,6 kg
kristálycukor
2,5 liter 10%-os ételecet
2 csokor kaporlevél szárral
2 nagyobb szál torma tisztítva és felaprítva
A zöldségek: apróbb vöröshagyma tisztítva
almapaprika
uborka
cukkini
zöld paradicsom
kis dinnye
patisszon
uborka
csípős paprika,


A Hordós savanyúság készítése elkészítési módja:
A lé összeállítása előtt a vizet felforraljuk, majd visszahűtve szobahőmérsékleten hozzákeverjük a sót, cukrot, ecetet és a fűszereket. A hordó aljára tesszük az egyik csokor kaprot tormaszeleteket és néhány babérlevelet, majd az egészet felöntjük a lével és folyamatosan rakjuk bele a hozzávaló zöldségeket érésük szerint, tisztítva, mosva.Ha patisszon, cukkini és dinnye nagyobb akkor felére, negyedére szeleteljük. Folyamatosan folytathatjuk a bedobálást. A hordót szobahőmérsékleten tároljuk.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A hordós savanyúság készítése elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook