Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Honnan jöhetnek az apró kukacok? fórum

Honnan jöhetnek az apró kukacok? (tudásbázis kérdés)


14. 96e4cb8ca7 (válaszként erre: 13. - Mimóza07)
2022. dec. 2. 18:39
Télen kb. 99%-ban megpusztulnak, vagy legalábbis nem látom őket, de tavasszal újratermelődik a mennyiség. A nem biocid csapda egész hatékony ellenük. Sajnos hiába dobom ki időről időre a konyhaszekrény tartalmát, valahol mindig tanyát vernek. Bár mostanában a zárt dobozok/üvegek miatt leszűkültek a lehetőségeik.
13. Mimóza07 (válaszként erre: 10. - Globus)
2022. dec. 2. 18:07
Nyaron bemeszeltük a kamrát. Selejteztünk. Kidobtunk mindent amibe beköltözhetett. Ajtó-ablak nyitva volt. Mert azt mondták a szellőztetés is segít. Most a konyhába vannak. :D Néha szétkenek egy-kettőt a falon. Nagyon porózusak. :D
12. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 2. 12:42

Valamivel behoztad. Egy megoldás van, MINDENT ki kell dobni a szekrényből és lefertőtleníteni. Nekem egyszer a kamrába települtek be, még az ÖBLÍTŐ kupakja alatt is voltak.....

Undorító dögök. Nekem egyébként pennys búzadarával jöttek. Én is mentegettem, hogy ebbe nem megy bele, ez zárt, ezt nem eszik meg, aztán hónapokig szenvedtem és végül minden kuka lett.

Most minden fagyasztok 1-2 napig (liszt, cukor, kakaó, stb), aztán utána megy a zárható dobozba.

11. globus (válaszként erre: 10. - Globus)
2022. dec. 2. 11:43

Mármint vásárlás után azonnal.

Nyilván ha láthatóan fertőzött, akkor kuka.

10. globus (válaszként erre: 6. - Mimóza07)
2022. dec. 2. 11:41

Búzadara és teljes kiőrlésű liszt a kedvenc tanyájuk.

Tk. lisztet nem veszek már, darából teszek at csavaros üvegbe, amit használok. Többit nylonban fagyasztóba. Ott kipingik, ha van benne valami.

9. Csillagszem38 (válaszként erre: 6. - Mimóza07)
2022. dec. 2. 11:37
Dehogyis, meg lehet tőlük szabadulni, csak mindent ki kell dobni :)
2022. dec. 2. 11:37

Nem attól függ, semmi köze hozzá. :)

Ez lisztmoly, majd bebábozódik és szépen röpdös a konyhában... dobjál ki mindent, nem csak azt, amiben ilyet találtál. Domestossal töröld át a polcokat. :)

2022. dec. 2. 10:55

Bárhol bele kerülhettek. Lehet otthon a szekrényben de lehet, hogy már a boltban. Jártam már úgy, hogy a köles , hajdina és bulgur csomagból kukacok jöttek ki pedig nem sokáig tároltam otthon. Mindent kidobtam, a mellettük lévő szalvétákat is, flóraszeptes szekrény kitörlés.

Előbb még meg is ijedtem, hogy úristen csak én látom, hogy kukacok mászkálnak a szekrényemben más nem látja, ez már súlyos elmezavar.

Legközelebb megnéztem a boltban a csomagolásukat és már ott szennyeződtek. /Lyuk a zacskón és az átlátszó csomagolás sarkában belül kis fonadék/ . Szóltam az egyik eladónak de legközelebb ugyanúgy ott volt minden. /Jónevű multi cég nagy boltja/. Tanulság: vásárláskor meg kell nézni , hogy ép legyen a csomagolás és otthon zárható helyen tárolni .

2022. dec. 2. 10:12
Ebből a pici apró kukacokból, szép nagy molylepkek lesznek majd idővel, aztan az életben nem szabadulsz meg tőlük. Vmi ételbe beleraktak a petéjüket. Nalunk a zsemlemorzsába, lisztbe, grízbe szoktak leginkabb.. Undormany egy fajta vmi.
5. Léna123 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 2. 09:55
Valamiben megtermett, vagy már úgy vitted haza, és átmegy mindenbe. Nekem kukaccal nincs tapasztalatom, viszont hasonlóval igen. Apró pici barna bogarak lettek egy felbontott, de még jó szav.idejű kamilla teában nálam pár éve. Nem jöttem rá először, hogy miből jön, csak, hogy egyre több van. Úgy szabadultam meg tőlük, hogy szó szerint mindent kidobtam, ami akkor a konyhaszekrényben volt. Semmit nem hagytam meg. Szerintem, mindent érdemes kidobni, fertőtlenítős törlővel áttörölgetni a szekrényeket, hogy teljesen megszabadulj tőlük.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 96e4cb8ca7)
2022. dec. 2. 09:39
Köszönöm! pedig rendet tartok. most dobhattam ki sokmindent
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 2. 09:39

Itt leírást kaphatsz ezekről a kártevőkről:

[link]

A legelső feladat hogy azonnal dobd ki azt a tasak élelmiszert amiben találtad, mert meglehet hogy bezacskózva vetted őket. A cikkben a megszabadulás módja benne van, de szerintem amíg a tasakban talál jó kaját, nem mászik szét. Minden esetre siess!

2. 96e4cb8ca7 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 2. 09:35
Szia! Lehet, hogy molyokkal fertőzött az élelmiszer. Én évek óta harcolok velük. A szennyezett ételt ki kell dobni, a molyoknak csapda kapható a dm-ben is. És mindent zárható dobozban vagy befőttesüvegben tárolok amit "szeretnek" (pirospaprika, rizs, zsemlemorzsa, liszt, kakaó stb) azóta sokkal kevesebb van.
2022. dec. 2. 09:28
Sziasztok! lisztben, teában apró pici kukacok a szekrényben honnan jöhetnek? Másnak is volt ilyen? nagyon apró pici fehér kukacok. Köszönöm aki segít

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook