Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Az este a szekrénysorunk alsó rekeszeiben, apró, fehér kukacokat találtam! Hogyan tudom őket kiirtani? fórum

Az este a szekrénysorunk alsó rekeszeiben, apró, fehér kukacokat találtam! Hogyan tudom őket kiirtani? (tudásbázis kérdés)


9. syria (válaszként erre: 8. - Kék)
2015. szept. 9. 21:05
A moly kb. olyan, mint a patkány. Mindenhol feltalálja magát. Az egyedüli ellenszer, a folytonos mozgatás. Elég egy pár hónapig a konyhaszekrényben, kamrában felejtett fűszer, zsemlemorzsa, hasonló élelmiszer, s már beleköltöznek. A száraz holmikat kedvelik.
8. Kék
2015. szept. 8. 07:47

Molykukac!Egyszer nálunk a konyhaszekrény polcot tartó kis furatokban vert tanyát a moly,annak ellenére hogy állandóan takarítunk ,minden üvegben van tárolva, festés után voltunk és minden át lett pakolva,teljes tanácstalanság után ,véletlenül találtuk meg a fészkét.addig elvétve találkoztunk néhány molylepkével,amit elpusztítottunk.Egyik reggelre kb.10 fehér kukac mászott a konyha szekrény ajtaján ,nyilván akkor keltek ki!

Hogy mit ettek máig rejtély!Azóta nincs,de sokkolt ahogy megláttam a tiszta konyhámban ezeket a kis férgeket.Ismerős azt mondta hogy a konyhaszekrény mivel furnérozott anyag ,az volt a táptalajuk!

2015. szept. 8. 02:57
Egyébként a hálószobánkban találkoztam ezekkel a betolakodókkal, úgyhogy szerintem molylepke petéi lesznek.
2015. szept. 8. 02:53
Mindent kipróbálok!!! Köszönöm a válaszokat!!!
2015. szept. 8. 00:56

Ha ruhamoly, akkor az ennek megfelelő molycsapda, ami a női molylepkék hormonját tartalmazza, amitől a fiúk megbolondulnak (amolyvilágban is), rárepülnek és kész a vég. (ahogy az életben is)

Ennek meg van a megfelelő párja, ételmoly csapdaként használható.

Szintén ezen az elven működik, kapható ami biztos a DM-ben. lehet máshol is, de én itt vettem.


Ruhásszekrényben levendulát kell tenni, az még illatos is, viszont a konyhában át kell forgatni mindent, lisztnél kezdeni, még a kakaót és a porpaprikát is megnézni, nem beszélve a pillanatnyilag zárt lisztes zacskókat is.

mogyoró, dió, szóval minden, ami élelmiszer.

Egyszer nálunk a héjas dió csinált ekkora gubancot, azóta párszor belefutottam a lisztes zacskóban csücsülő rondaságokba.

Ez ellen még jó, ha minden újonnan vásárolt és felbontott zacsiba ép babérlevelet raksz.

Ki nem állhatják a szagát.

4. k_nm
2015. szept. 7. 23:23
Lehet, kikeltek a molypetek :-( nekunk a tavsszal masiroztak egyik reggelre vegig a konyhaplafonon...a ruhamolynak nem tudom, hogy nez ki a kukaca...de nekunk sajna a full kiramolas, fertotlenites, apro lyukakba molyirto fujas es atom-es molybiztos csomagolas segitett...
2015. szept. 7. 23:14
Valami véres cuccra.
2. H. Bibi (válaszként erre: 1. - H. Bibi)
2015. szept. 7. 23:01
Bocsánat elírtam *kukacokat!
2015. szept. 7. 22:53
Az este a szekrénysorunk alsó rekeszeiben, apró, fehér kukacok át találtam!(voltak krémek, gyógyszerek pakolva, a fiókba)Hogyan tudom őket kiírtani? Honnan jönnek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook