Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Igen, ezt látom én is:
"Szerdán a napos-gomolyfelhős időben csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor. Az északnyugati szél élénk, erős marad. Hajnalban 8-17, napközben 22-28 fokot mérhetünk."
Na itt is lett akkora eső,3x is nekifogott.
Olyan jó egy kis hűvös,de már holnapra meleget igér az időjós.
Az én bevált receptem, hogy semmiféle zsiradék, főleg olaj nem a tetejére. Tartósító nélkül is tökéletesen eláll a zakuszka és a lecsó is, ha forrón tesszük üvegekbe, fejre állítjuk 15 percre. Még van tavalyi lecsóm is, semmi baja.
Én is fagyasztok, de oda nem fér minden el, és tökéletes az üveges lecsó készre főzve tartósító nélkül.
Jó nálatok,erre sehol semmi,szélkálmán füttyög,csap vág,borogat😄
A telefonomon azt irta az időjósló,hogy szakad az eső,vihar van.
Süt a nap 25-fok egyetlen egy bárányfelhő kódorog,még jó hogy nem szedtem be a mosott ruhákat.Rakott kelt főzök,meg van gulyásleves, dinnye.
Enissa !!! de aggódok ! mindenkiért , aki kénytelen ennyire mocsok melegbe úton lenni ! igaz h én nagyon rövid ideig jártam innen Pestre dolgozni /nem úgy , mint a fiam :( ő sok éven át járt innen az Örs-vezér térnél messzebbre dolgozni :( a 2. kerületen is túlról :( :( indulva , de aztán becsődölt a bolt :( :(/ és mára csak 1 busz + 1-2 villamosmegállónyira dolgozik :)
... de ... Bundy hajdanán sok évet dolgozott azokban a buszokban elől a vezető ülésbe fődögélve , ahol télen a t.ke majd lefagyott , nyáron + a kb 60 fokba majd megfőtt ! mert akkor sem volt se fűtés télen , se klíma nyáron :( :( 3x hagyta ott a BKV-t , én + soha nem értettem h mi a radai rossebnek ment vissza ?!!!! amikor nagyon jól tudta h mi vár rá ?!!! / de tudom ! a fizikai munkát nem igazán szerette soha ! :( :( /
... hát nem tudnék igazi receptet mert én mindenféléből csak úgy teszek bele ahogy éppen gondolom , nem mérek semmit , de mikor mi van ? azt teszek bele :) az alap , ami mindig benne van ? : hagyma-paprika-paradicsompaprika /kimagozva a paprikák/olaj-paradicsompüré , aztán minden olyasmi ami éppen van itthon sárgarépa-cukkini v uborka-főtt fehérbab :))))) minden ledarálva , külön megpárolva olajon , van aki szereti benne a babérlevelet , egész feketeborsot , kolléganőm ezt babos lecsónak nevezte el , a végén az egészet összepárolva van benne sok paradicsompüré , de a lényege szerintem az lehetett régen h mindenféle lecsóba való őszi felhasználásakor télire legyen belőle kajába ízesítő , szendvicskence , rá 1 szelet sajt és fincsi vacsora :) / a kicsumázott paprika magját és belsejét sem dobom ki , az paprikaíz abba is benne van ! és alaplébe felhasználom azt is a hagyma tiszta külső levelével együtt :) :) /
... én nagyon régóta ötletszerűen főzök , de mióta internet közelébe kerültem :) néha megnézem a neten h hogyan szokták mások ?! rengeteg ötletet találok még ma is :)
Magyar-idő szerint éjszaka főztem én is. Szeretem a rossz-szokásokat gyüjtögetni.
Vife az éjszakázó ürge.
Errefele a valtozatossag kedveert esik az eso, majd megall, szunet, majd ujra kezdi a csoppekbe jon. kopok a hatso terasz aluminium teteje... Lehet vinni a guppikat setaltatni.
(tegnap az egyik szemetesemet uritettem ki, de mar nagyon regen nem hasznaltam, es egy szerencsetlen opossum kojkot talaltam benne, szegeny mar regen elpusztult.)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)