Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
"fehér bőrű és szőke volt."
Tenyleg a szokek vilagosabb boruek.
Nekem meg az a tapasztalatom, hogy az igazan a feherboruek a voros haju nok, de nem a festett hajuak, a szuletett voroshajuak...
Bunos vagyok benne!
De ha az erem masik oldalat nezzuk:
Nem vagyok finnyas, hanem "valasztekosan etkezem" !
:-DDD
A nokedlis lecsóról állította Szakcsi Lakatos Béla, hogy az roma dolog Borbás Marcsi műsorában, de ez nem igaz, mert garantáltan nem romáktól is hallottam róla. Én szeretem a lecsót is, és a nokedlit is, úgyhogy szerintem jó ötlet.
Lipóti nálunk is nyomul. A baguette-jük finom és a nosztalgia kifli is, bár az sajnálatos módon méretre egyre zsugorodik, míg az ára nő. :/
Azok is fincsik.
Felenk nincs Whole Food, errefele Gigant Eagle van, akiknek peksege is van, de persze nem nekem, hazai izben suti a kenyereket es dupla arakert mint a masikak.
Aldi-ban ugy honap-kethonaponkent szoktam megallni, Krumplija jo volt, de latelly lilas foltokat latok az arult krumplijaikban, nekem, meg a krumpliban ne legyenek foltok. Az edes krumplijuk az jo nekem.
Finicky vagyok a vasarlasban.
Szép napot mindenkinek, lassan készűlődök, az egyik barátnőmet viszem ebédelni.
Legyetk jók HA TUDTOK, de tartsátok észben, hogy nem érdemes.
Elég ritkán vásárolok ott, leginkább azért mert útba esik. Szeretek nagyobb helyekre menni, ahol sokkal nagyobb a választék, pl. Whole Foods.
Errefele az Aldi-nal van egy "olasz" Pane Turano-nak nevezett kenyeruk, ami ezelott 90 dekasban vol es kerk, az megszunt, es most megjelent helyette, egy vekni, amelyet felbevagtak, es felszeleteltek, 68 dekas, es azt adjak azt hiszem 3.89 korul.
Ezelott a zacskojara amikor meg kerek kenyer alakja volt, es ket lb. volt, ra volt nyomva egy tucat nyelven a kenyer szo. Ezzel , gondolom, azt akartak demonstralni, hogy kelet europai fajta...
Nekem meg ez a kenyer emlekeztet legjobban az europai stylusu kenyerre, de mint feher fajta kenyer, nagyon messze all tole.
Azt biztos tudod, hogy az Aldi, kozpontilag Atlanta (Georgia)-bol van iranyitva. Az egyik ott dolgozoval beszelgettem, es o mondta. Ugyan is kerdeztem, hogy nem e tudnanak ebbol vagy abbol a dolgukbol emelni a rendelesuket, Pl. ez a fent emlitett kenyer keszletuk, mar reggel tiz elott mindig kifogy nalluk.
Az ott dolgozo manager sracnak magyar volt az anyja az apja meg sved szarmazasu, es ugy elegyedtunk vele szoba, rendes sracnak bizonyult, es o avatott bele az Aldi rendszerebe. Mondta, hogy a rendeleseket Atlantabol, kozpontilag automatan computer rendeli, es a bolt vezetoknek semmi beleszolasuk a rendelesekbe, increase vay decrease ratio valasztasaban.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)