Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A humor, a boldogság nem egyenesen arányos a pénzzel.
Sokan, kishazánkban, akkor sosem nevetnének. De a bánatot, fájdalmat, szegénységet is jobbá tudja tenni a humor.
Tudom a Balatonnál, gondolod elfelejtettem? Megnyugtatásul, te is egy deli herceg vagy.
Erről jut eszembe, 3-4 éve voltam Velencén, ott volt még kutyás strand és kulturált. No azóta azt is feltúrták. Vissza a sztorihoz. Egy másik nő is üldögélt a parton, figyelte lubickoló kutyáját.
Az enyém kijött a vízből ténfergett, és oldalba pislantotta a nőt. Kimondottan csinike volt. Hirtelen nem is tudtam erre mit mondani, annyit rebegtem el? Bocsánat, de még a kutyámnak is tetszik és megjelölte, hogy bejön neki. Hála az égieknek, ő is nevetett ezen, és nem az anyámba küldött a kutyámmal együtt.
Hurka receptek.
Jó lehet neki, meg mindenkinek, akiért bomlanak.
Persze, a chokito esete is létezik,csúnya , de fimom. :)
Na, azt gondolom én nem teszek bele. Édesapám kecskeméti, ott nem hallottam, hogy tettek volna bele.
Ilyenkor utálom nagyon magam, hogy ami finom volt, ízlett, nem írtam le a receptjét.
Nem szoktam hurkát csinálni, csak kolbászt, meg sonkát. Kolbászt friss sütnivalót is, meg szárazat is. Az első gyerekkoromban láttam amikor csinálták, de nagyon sokféleképpen. A gazda döntötte el, hogy hány marék ez vagy az kell még bele.
Veszem a hurkát, innen.
Nem kapcsol ki a főzés, mint sokakat. De a muszáj nagy úr.
Irigylem azokat, akiknek kikapcsolódás.
Persze, hogy megfőzök mindent, amit kérnek,de nem szeretem. Viszont jóérzéssel tölt el, ha jóízűen megeszik.
Mit teszel a hurkába? Fűszerre gondoltam.
Só, bors, majoránna stb.
Nem csak szép vagy biztos, nem szántak meg.
Ha látnál, te is sírnál, és azt mondanád, valamivel szebbé kellene tenni ezt a szerencsétlent, ha az úr nem volt hozzá kegyes, hát megdobnál valamivel, hogy legyen valami boldogság az életemben.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)