Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Sziasztok!
Én 15 évesen "örököltem" meg a kamasz húgomat. Nem kevés problémám volt a tanárokkal. A szülök halála olyan sokkot hozott ki belőle,hogy soha nem sírt és mindenen csak mosolygott. 3-ban új töritanárt kaptak. Addig 5-s volt töriből. 6 tanóra alatt 6 töri egyest hozott haza.
A szülőin megkérdeztem az Osztályfőnőkét,hogy szerinte mit tegyek,mert nem értem a történteket. Ő beszélt a tanárnővel. Aki következő órán négyszemközt beszélt a húgommal és megkérdezte, hogy miért nem szólt neki,hogy miért vigyorog mindenen. Nekünk eszünkbe se jutott,hogy valaki nem a tudás szerint osztályoz,hanem a húgom vigyorgása után.( A beszélgetés után,már nem voltak gondok,de ennyi egyest már nem lehetett normálisan kijavítani.
Aztán jött az angol tanár. Ő meg 4. év végén buktatta meg angolból azzal a címszóval,hogy sose fog angolból leérettségizni.
Így nem mehetett az osztálytársaival érettségizni. A pótvizsgán simán átment. Pótérettségizett egy totál idegen iskolában,ahol 3-ra érettségizett angolból.
Ennyit a tanárok jóindulatáról.
Sziasztok!
Szerintetek a borsólevest kell rántani vagy csak az elején amikor még párolom akkor kell lisztet adni hozzá és úgy elég?
Vagy ti hogy csináljátok?
Sziasztok, mindenkinek jó pihenést. (nálam ez felváltva főzés, nagytakarítás, tanulás, alig van időm ide benézni :(
Kriszti, jobbulást, kúrálgasd magad a 3 napban! sajnos ilyen időben könnyen megfázik az enber meg szezonja is van a tavaszi nyavajáknak. Mubkában ügyes leszel, majd meglátod, gratulálok hozzá!
Tanár ügyben: mi eljutottunk az iskolaváltásig, de mindenhol vannak jó és rossz tanárok. Ahova most járunk az klasszisokkal emberségesebb, de pl. épp fél órája dühöngtem, mert november óta nem hozott a fiam egyetlen angol jegyet sem, közben meg az angoltanárnő panaszkodik rá az ofőnek, az mondta,h talán ugorjak be fogadóórára... jah, a szülőn számon lehet kérni miondent, még azt is, hogy ő az egyetlen tanár aki nem bír a fiammal, a többinek nincs baja.... a szülő nem kérheti számon, hogy pl. miért nem értesítik rendszeresen a gyerek tanulmányairól legalább a jegyek beírásával??? :( Áááááá....!!! nem is kezdek bele, mert nagyon rossz tapasztalataim vannak. Van egy kitűnő tanuló lányom és egy problémás (nagyon fiúból lévő) fiam.... van összehasonlítási aéapom: a tanároknak csak a jó gyerek a gyerek, tisztelet a kevés elhivatott kivételnek!
én is ki probáltam az állat tartást a gyerekeknek..hát egy darabig ment is de aztán maradt az is nekem...:((biztos nem voltam elég következetes..:((
Dudubaba gratula, és jobbulást..:))
Holnapra csinálnék jó töltött csirkétvalamivel fel kéne turbozni..:)
Sziasztok!
Kellemes hosszú hétvégét Nektek!
Itt nézzetek körül,van egy csomó érdekes,és olcsó recept:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Végül öreglebbencset készítettem fel.
De nagyon köszönöm az ötleteket, jó tippeket kaptam a jövőheti menühöz.
Sziasztok!
Szép napot és kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
Sok sikert az új munkához, a manónak meg a bölcsihez:)
Tanára válogatja (sajnos). Egy része ugye csak azért lett tanár, mert máshova nem vették fel, nem azért, mert elhivatott volt:((
Gratulálok a munkához!
És persze mielőbbi gyógyulást kívánok. Még jó, hogy most három napból áll a hétvége, így lesz időd kipihenni. Már amennyit mi anyák pihenünk ilyenkor.
Jó reggelt!
Mit főztök ma? Valami ötlet kellene, mert teljesen tanácstalan vagyok. Rakottkel volt betervezve, de a férjem nem kapott kelkáposztát tegnap, így valami mást kell kitalálnom.
Szia!
Gratulálok,és jobbulást kívánok!
Sziasztok!
Mindenkinek szép napot!
KÖSZ A KÁVÉT
Szép jó reggelt csajszik!
Megcsináltam a kávét küldöm is míg meleg!
Visszaolvastalak benneteket,mert tegnap nem volt lelkierőm gépezni.Rázott a hideg és a fájt a fejem.Reggelre már a torkom is,lehet hogy tegnap megfáztam egy kicsit.
Képzeljétek úgy néz ki felvesznek,22-én megyek majd a munkaügyre és az orvoshoz és 23-tól már fizetik a betanulásomat.Utánna héten viszont egyedűl leszek már.Még jó hogy a nyugdíjat elöbb kihordják,nem szeretnék azzal kezdeni.
Olvastam a sulis gondokról is.Hát én is jól megmondanám a tanárnak a magamét.
Elsőbe a fiam osztálytársa kishíjján beledobta a kést a fiamba.Elborult az agyam és felhívtam az ofőt még este,mondtam neki hogy bemegyek.Persze ő nyugtatott hogy megoldja,nem akartak nagy ügyet csinálni belőle.Végül elrendezte a dolgot,de ez a tüske azóta is bennem van.
A mostani ofőjük nagyon rendes,addig magyaráz mindent míg meg nem értik.Ha rossz dogát ír valaki beírja ugyan a jegyet,de lehetőséget ad mindig a javításra.Ha másnem órák után ottmarad a gyerekkel és megírhatja újra.
Szóval nálunk tőrődnek a gyerkőcökkel.
Nálam ugyanez van. Simán levágom a csirkét, kacsát, libát. Amit én nem azt a férjem. nyulat, birkát, kecskét, borjút, bármit. Mindre volt már példa. Hiszen haszonállatnak tenyésztettük őket. Mindet megszerettük, mindet levágtuk. Ez az élet része.
A nyulakkal viszont nevelő célunk van. Szeretnénk, ha a nagy fiunk napi redszerességgel gondozná őket. Nevelné, etetné, szaporítaná, és utána megtapasztalná, hogy a kemény munkájának mi a jutalma.
Másik oldalon olvastam a fórumban:D
Sajnos nem tudom, hogy kiirja-e, amikor megvan az 500 regiző, igy csak remélem, hogy mi is kapunk fogkrémet:)
Len*r öblitő mintát lehet még kérni talán és libr*sse betéteket is (bár eddig hiába kértem, sosem érkezett meg). És szinfogó kendőt, én szines mosásokhoz szoktam használni, szerintem jó.
A legnagyobb baj az, hogy sértve érzi magát, amiért máshoz is jár a gyerek.
Inkább értékelné az igyekezetet, hogy próbálja a gyerek megtanulni a matekot. Ismerek olyan gyereket is, akit befizetett az anyukája különórára, de nem hajlandó elmenni.
Sziasztok!
Én is így vagyok vele!!! Mármint a nyúllal!
Csirke, kacsa ...jöhet, azoknak bármikor levágom, de nyulat azt nem, mert annak "arca" van.
A páromnak mondtam egyszer, hogy tartsunk kecskét, "fűnyírónak", na meg a tejéért. Csak nagy volt a dilemma, hogy ki vágja le a kis kecskét, mert hogy a tejjel az is együtt jár?? Mert Ő ugyan nem és én sem!! Hát akkor végelgyengülésben kell kimúlnia szegénynek!!!Meg különbenis, annak is arca van!!! Hát ennyiben maradtunk!!!! Azóta sem tartunk se kecskét, se nyulat, se birkát....!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)