Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Répa torta!!!
A gyerek már nyaggatott, hogy mikor lesz!
Őszintén szólva nincs egy kicsit sem répa íze, de legalább tudom, hogy benne van!
Nekem is ez az alap tésztám!
Ha pizzát, kiflit csinálok, még tojás sem kell bele!
Ez a paprika lekvár nagyon fini lehet!!!
Szerintem egy kocsit a kechupra hajaz...
Nem lesz savanyú ennyi ecettől? Hány százalékos az ecet?
Mennyire lesz híg vagy sűrű a paprika lekvár állaga?
Ebből a mennyiségből mennyi kés termék lesz?
A paprikát csumájával darálod le, vagy csak a húsát?
Köszi előre is a válaszokat!!!
Máglyarakás!
Mi nagyon szeretjük!
Alma mindig van itthon néhány, dió helyet dejót használok ( spórolás! ) és 2-3 kanál barack lekvár kell hozzá.
Sziasztok csajok!
Ezt a receptet most találtam a neten.Nekem tetszik bemásolom.Nem kell sokminden bele és nagyon egyszerű.
Gyors őszibarackos süti
Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl
5 csomag vaníliás cukor
3 csomag babapiskóta
1 üveg őszibarack befőtt
Elkészítés: A babapiskótákat lerakjuk egy tálba, szépen egymás mellé. Meglocsoljuk egy kis befőttlével. A tejfölt jól elkeverjük a vaníliás cukorral. Az első réteg babapiskótára felszeletelt őszibarackot teszünk, majd meglocsoljuk a vaníliás cukros tejföllel. Megint babapiskóta következik, majd vaníliás tejföl. Így rétegezzük, amíg elfogy. Egy napra hűtőbe tesszük. Másnap olyan, mint a túrótorta, és kb. 15 perc alatt kész.
Törlés Módosítás
répatorta! és nem hülyeség! jó recepteket lehet találni.
egyébként vasárnap 89.-Ft volt a banán kilója a Vásárcsarnokban, teljesen jó állapotúak. vigyorgott a gyerek a sok banánturmix gondolatára.
eddig munka volt, de azért sikerült mindent elolvasnom, amit hétvégén bepötyögtetek :-)
Ugyanezt akartam én is ajánlani:))
Megelőztél:D
Sült hús mellé sárgarépa saláta: lereszeled a sárgarépát és az egy kilóhoz kb 3-4 gerezd fokhagymát is reszelsz (a robotgéppel szoktam, beledobom a fokhagymát is, ha nincs géped, kapard el a fokhagymát, v. fokhagymanyomón) és mokkáskanálnyi sóval összeforgatod, pihenteted (1/2 óra). A végén hozzákeversz egy nagy tubusnyi majonézt. Meleg és hideg húsokhoz egyaránt jó.
Mi szeretjük a sárgarépa főzeléket is
Ha lereszeled, kicsit párolod, fasírtszerűt is süthetsz belőle
Zöldségsalátába is jó lereszelve (gondolom, a fele elég, a másik felét le is fagyaszthatod.
Leveszöldségnek is lefagyaszthatod megtisztítva, adagokban.
Szia!
A zsemléből zsemlefánkot is lehet készíteni. A tojásos,cukros, vaníliás cukros tejbe beleforgatod a zsemleszeleteket és kivajazott vagy olajozott,stb tepsiben pirosra sütöd. Ha van otthon mazsolád,diód,akkor azt is lehet rászórni. Mi lekvár pöttyöket teszünk rá és úgy sütjük meg. I.
Nekem van egy jó receptem évek óta ezt csinálom és nem volt rá panasz.Még a rokonok is elkérték ők is ezt csinálják.
1/2 kg liszt
1 tojás
1 dl étolaj
fél sütőpor
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
pici só
cukor
A cukrot attól függően változtatom hogy édes vagy sós lesz belőle!Buktához én három evőkanállal szoktam belerakni.
Én kenyérsütő gépbe rakom a hozzávalókat és abba csinálom meg a tésztát.
Utánna már csak a tölteléket kell belerakni.
Kevesebb cukorral én ebből csinálom a pizza tésztát is.
Ha gondolod próbáld ki!
Fujj!! Ennek olyan reklám szaga van! Bocs Íme a recept!
Paprikalekvár
1,5 kg piros paprika ledarálva
1 l paradicsomlé
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
őrölt bors(ízlés szerint)
10 dkg só
20 dkg cukor
2,5 dl ecet
3 dl olaj
A paprikát ledaráluk, majd a többi hozzávalóval együtt 1,5-2 órát lassú tűzön főzzük!Majd üvegekbe rakjuk. Nagyon finom husikhoz, de vajas (zsíros) kenyéren is isteni
Sziasztok, jó reggelt, vidám hetet mindenkinek! Betegeknek gyógyulást, kismamáknak pihenést, dolgozóknak kitartást!
Ginike, a fiam egyszer (12 évesen) meg akart lepni és csinált mákos gubát kenyérből. Túl azon, hogy nekem mennyei volt az ő kis keze munkája, nem is volt olyan rossz... akkor zsemléből is ehető lehet :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)