Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nálunk abból is vita volt.
A párom mindenáron családi nevet szeretne.( Máriát,mert az anyukája is az. Stb. ....
Igen, nekünk is puncisunk lesz.
Sajna mi nem tudunk megegyezni a névben.( Ami nekem tetszik,az a páromnak nem. Szerintem még az utolsó percekben is megy majd a vita.(
Sziasztok. Egy kicsit benéztem rátok, de már megyek is, még 1 nap kitartás, aztán pihi...
Már alig várom, hogy legyen egy nyugodt hétvégém.
Sándorok, Józsefek és Benedekek, Isten éltessen mindenkit, adjátok át! :)
Astalavista, még visszatérek! :))))
Nagy gratula:) hogy fogják hivni a kis hercegnőt?
Nagyon hamar eltelik a két hónap, nemsokára magadhoz ölelheted a minimanót:D
az sem lehet rossz :) nálunk első unoka :)
nagyobb gond,hogy 5 nagybácsija,és egy szem nagynénije lesz :) utóbbira nagy feladat hárul :)
Sziasztok!
Gratulálok a Puncisodhoz!)
Gratulálok nektek!
Az a két hónap pillanatok alatt elszáll!
Sziasztok!
kisnusi,ez egész jól hangzik :) mi most tepertőkrémes kenyeret eszünk,nyámi :)
Képzeljétek Lányok,a meleg mellé hozta a mai nap a jó hírt:kislányt várunk :) tüneményes :) és már csak 2 hónap,és nem csak képen csodálhatjuk :)
Nagyon szépen köszönöm!
Remélem tényleg marad már a jó idő és sokat süt majd a napocska!
Nagyon köszönjük!
A papának jobbulást kívánok!!
Remélem a JÓzsefek + a Benedekek is belehúznak!!..:))MInden jót nekik is!!! És mivel valamilyen tévedésből kifolyolag bele csöppent a Klaudia is hát nyugodtan besegíthet ő is Minden segitséget szivesen fogadunk..:))))
Sándoroknak sok boldog névnapot kivánok!!!
Minden Sándornak küldenék szivem szerint a Mézes kRémesből, amit az én Sándorom kap:D jól megfenyegettem, hogy ha nem hoz meleget, ne számitson sütikére!! Úgy látszik, beijedt, mert itt a meleg:D
Drága Lúdanyó!
Sok szerettel köszöntöm Kedves Sándorodat névnapja alkalmából!Köszönjük neki a meleget!
Az én papám József,holnapra megígérte hogy még több meleget hoz!
A műtétje sikerűlt 2 után értünk haza.Holnap reggel mennek kontrolra anyummal.
Csodás délutánt kívánok mindenkinek!
Nyugi, nem csak a József, a Benedek is segíteni fog!!!!!!!! :))))))
Úgyhogy semmi gond, végérvényesen itt a tavasz!!!!!:))))
Sziasztok!
Köszönöm apa nevében. Ha hazaér, megveregetem a vállát, mert nagyon jól megtömte a zsákját meleggel. Nagyon jó idő van nálunk, holnap a Józsefek még kiegészíthetik:))Puszi nektek:)
Sziasztok!
Na végre, hogy tavasz van!!!!
Gyönyörűen süt a napocska, a postás is kétszer (sőőőt naponta) csenget..... és hozza számlákat, a számlákat, a számlákat......!!!
Semmi dolgom, már csak a sorba kell rakni és fizetni, fizetni, fizetni.......!!!
De szép a világ!!!!!!!!!!!!! :))))))))
Köszönöm a jó kívánságokat!...)) Csak a sándorom az az ördögpalánta kicsifiam..:)) De a többi stimmel...És lám jól végezte a dolgát mert szép időt hozott!!...)))
Bár ha hazajön a suliból megtekergetem az orrát...:((mert megint letekerte a hűtőnek a gombját ás leolvatt a fagyasztott kaja még az a szerencse, hogy ennek a hűtőnek csak 50 l kis fagyasztója van igy ma meg holnap megfőzöm ami bnne volt...:)
Nekem erre "gyógyíthatatlan" ötletem van.Imádjuk az AJÓLIT.Ez nem más, mint majonéz sóval,jó sok fokhagymával ízesítve.
Azért mondom, hogy gyógyíthatatlan, mert hiába riogatnak a toj.sárgája koleszterinjével, mi MINDEN REGGEL EZT ESZÜNK.A fiamék is.
Recept:
Ahány toj. sárgája,annyi deciliter étolaj (persze az olivaolaj az igazi, azzal kész gyógykúra lenne, dehát erre nemigen telik) az alap.
Fontos, hogy türelmesen csináld.
Lapos aljú fél literes bögrében keverem egyenes végű fakanállal.
Fél kiskanálnyi olajat teszek eleinte a tojásokhoz,látod, mikor homogén, mehet a következő,stb,később 1 kk. olaj, majd annyi kk. olaj, ahány tojássárgája van a bögrében.Ha felvette az egész olajat, sózod ízlés szerint és belenyomsz annyi gerezd fokhagymát,ahány toj.sárgát használtál.Lehet többet is, ha a gyerekek is bírják a nagyon csípőset.
Pirítottkenyérrel, zsemleszeletekkel, feketekenyérrel egyaránt MENNYEI!
Vendégeket is hívunk rá , friss rúkolaleveleket teszünk ki egy tálba és lehet hozzá "legelészni".
Sört a fiúknak, citromos, mézes teát a nőknek, gyerekeknek melléje.
Én minden reggel ezt kajálok.Három toj s.4-5 napig eszegetek. Eláll, semmi baja a hűtőben.
Ha a fiméknak is készítek, lesz egy csomó toj fehérjém,amit rengeteg módon fel lehet használni
Erről a gazdag lelőhelyről válogatok, de nekem is van pár bevált receptem.
Nem kell félni a majonéztől.Mielőtt megsóznám, egy keveset kiveszek, mézzel, citrommal megcsöpögtetem és a képemre kenem 10 percre. Lemosom és szép leszek tőle :-)
Ha mégis beikrásodne, veszel egy újabb tojsárgát és előbb az eltolt cuccot adagolog és kevered el, majd az egész kikészített olajat apránként.
Csodás kaja.Szívből ajánlom.
Sziasztok!
Szép tavaszi napot Mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)