Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A vöröshagymát megpirítjuk, törött paprika rá és felönteni vízzel, de ne lepje el a borsót és egy pici só.
Nokedlit készítünk hozzá, de lehet kész tésztát is. Én össze szoktam önteni. (A Levesek fórumba azt hiszem írtam már, külön a nokedli készítésről is, ahogy én készítem).
Sziasztok!
Elballagott ma a nagyfiunk az általánosból. Picit elszorult a szivem, ahogy ott állt (és dumált persze a szomszédjával). Még most született, de persze már nagyobb mint én és 42-es cipőt hord. Olyan jó látni, hogy a 22 hónapos kisöccsével hogy imádják egymást. Megállapitottuk a férjemmel, hogy milyen rendes ember lett/lesz belőle:D
Az egyik Hoxás oldalán találtam, jó és gyors, olcsó ebéd lehet belőle.
6 dl tej, 4 egész tojás, 2 evőkanál (én 3) cukor, csipet só, 25 dkg liszt. Legközelebb teszek bele áztatott mazsolát is. Összedolgozni, kikent tepsibe önteni (majdnem olyan, mint a palacsinta tészta, csak kicsit sűrűbb). És előmelegített sütőben megsütni. Kihülés után szépen szeletelhető. Pici gyümölcsízt is elbírna a teteje. Egy paradicsom, gulyás, bableves, v. tojás leves után is tökéletes, de akár süti helyett is, aki nem akar palacsintát sütni. Lehet ettől olcsóbbat összehozni?
A kislányom buliba ment, a párom dolgozik, későn jön, ketten maradtunk a fiammal, így aztán csak megfőztük a kolbászt, nem volt kedvem paprikás krumplit csinálni.
Ja, és a piacos témához még: a cseresznye meg a többi nálunk is nagyon drága, az előző árakhoz képest, röhej, hogy a banán 99, a cseri meg 440-700, az alma 160 a legolcsóbb (de olyan is)a szebb az 300 körül, a spanyol (vagy olasz) szőlő meg 420. Azért elgondolkodtató.
Szia! :)
Főzd fel egy kis cukorral, vissza az üvegébe és száraz dunsztba: majd ha kitaláltad, elhasználod pl. nagy kánikulában szódával.
Sziasztok Lányok :)
Csináltam ma kefíres sütit,meggybefőttből (hamarosan lejár a szavatossága). Fincsi lett,viszont a meggylevet hogyan használjam fel?
Meginni most valahogy nem kívánom,Férjem sem fogja..
Ötletek?
Egyébként meg sziasztok, szép napot mindenkinek: már péééééntek vaaaan!!! :))
Reggel vásároltam a piacon, hát iszonyú drága minden, a legolcsóbb cseresznye 440Ft volt, lecsóra gondolni sem mertem, a petrezselyem szálja (!) 140Ft volt, vagy 150 egy csomó gyufaszálvékony valami :( vettem tököt meg gombát rántani és valami kis húst is rántok majd mellé a hétvégén. Ma estére nem tudom, talán egy kis paprikáskrumpli (van otthon maradék kolbász).
Köszi, most nem igazán találja a helyét, kicsit megüresedett az élete: eddig minden percét a vizsgák tették ki :)
Emlékszem, annak idején én is csodálkoztam Karácsonykor, hogy az emberek sétálgatnak, nézelődnek, pihennek és nem a vizsgákra magolnak. Volt olyan nap, hogy Szilveszter délelőttjén is vizsgáztam, amikor már mindenki sütött-főzött szépült, bulilázban égett :) Ennek vége, de így is mindig időzavarban vagyok :))
Sziasztok!
Nagy gratula a lányodnak, gondolom, most megkönnyebbült a nagy szomorkodás mellett:)
Köszönöm, aranyosak vagytok! lassan megvígasztalódik, már csak az a kérdés, milyen eredménye lett a felvételinek. Nem túl jól sikerült, jól jött volna hozzá az ötös államvizsga...
Most valami nyári munkát kellene keresni.
Caravell, gratulálok a lányodnak!
Én kicsilányom is ma vizsgázott, ma volt az előrehozott informatika érettségi szóbeli- gyakorlati része. Eredményhirdetés holnap lesz, de úgy érzi jól sikerült, jó tételt húzott. Végre nem izgul:)
Köszönöm!
Már csak 8 hét? Hogy megy az idő! :)
Tyúkok, a tecsóban tovább tart az akció: 4000Ft felett hétköznapi vásárlásnál az újság végén található kuponra 500Ft visszajár! Edami sajt 949/kg Kunsági tejföl (nagyon finom!) 149 a 450g-os, füstölt főtt császárszalonna 779Ft/kg, finomliszt 69/kg
:-)
Cara!
Én is drukkolok a lányodnak!)
Martini!
Köszi szépen!
Már csak 8 hét.)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)