Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Úgy ahogy!!! Rosszak a járókáim és időnként generáloztatni kell.
"Jobban jobban lesz, de tökéletes sose lesz"
Gyerekkoromban Édesanyám sokat főzött kukoricakását, én úgy csinálom ahogy tőle tanultam.
Ha sósan óhajtja a családom akkor vízben főzöm meg a kukorica darát és hagymás zsírt csurgatunk a tetejére. Ha édesen, akkor tejben főzöm cukorral és kakaóval, lekvárral stb. esszük. De szoktam pörkölt mellé köretnek, a vízben főzött változatát adni, persze hagyma nélkül. Csak kanállal szaggatom a tányérra. Azt hiszem Erdélyben ezt puliszkának hívják.
Szia! Jó neked!!! (fodrász? kozmetika?(o;)
Szép délutánt MINDENKINEK!
Sziasztok!
Megjöttem, oda voltam "generáloztatni"! :)))
Zuluka!
Mi itt, ha knédlit akarunk enni, átszaladunk a Mária Valéria hídon Párkányba és veszünk készen, mert ott úgy árokják, mint itt a kenyeret. Naponta van friss és választék is: sima, zsömlekockás, lekváros -mint a bukta-.Tíz perc alatt megjárom. Addig meg se főzném. A lekvárosat kiadósabb leves után darált mákkal, dióval, kakaóval megszórva esszük. Mikróba egy percre betéve tökéletes.
EZ ORGIA!!!!!!!!!!
Kukoricakását úgy főzök, ahogy O.o-ban tanultam.A forrásban levő vízbe beleszórom (állandó keverés mellett a kuk.kását.Sózom, keverem, keverem, lassú tűzön főzögetem, majd ráteszem egy másik edény tetejére a cuccot edényestől, amiben forr a víz és még a forró gőzön tartom kb. 20 percig.Végül keverek bele vajat. Jó puha lesz, formázható, nem kap oda.Imádom kakaóval, lekvárral (mint a tejbegrízt),de finom garnírungként is.
:)
Nekem a cicáim és a kutyáim az előkóstolók. Mivel nem érzek szagokat-ízeket, ezért ha ők nem eszik meg, akkor jobb, ha én sem. Ha előbb ettem belőle, mint ők, akkor várhatom a fejleményeket. :)
Feltettem a knédli receptjét, ahogy én szoktam főzni.
Elfogyott az eltett paradicsomom.Néha kapok "nem szabványos" frisset olcsó áron.Abból szeretem készíteni a "sugo di pomodoro"-t. Most nincs itthon.Pari nélkül lesz. Finom így is arengeteg zöldséggel egészséges és laktató. A tegnapi nokedli maradékát nem is a paprikással, hanem a múltkori sztrapacskából megmaradt pirított savanyúkáposztával ettem meg. Már meg is ebédeltem.
Képzeld, a Zsömle cicám egyszer megette a T*s*os virslit és kihányta.Ennyit a márkáról.Inkább ne egyétek meg.Ha készítesz magad friss csirkemájból, na, az lesz az igazi! (most úgyis lesz jó akciós)
Kenyéeszalonna kisült zsírjával , töpijáből felturbózva jó laktató és nagyon ízletes.
De régen is ettem már Minestrone levest. Nem teszel bele paradicsomot?
Nagyon finom lesz, most már én is gondolkodom valami ennivalón.
Találtam tacskós májkrémet, de az annyira xar, hogy a cicáim elfordultak. Megoldottam. Tettem bele vajat és jól kikevertem. Nem is tudom, hogy miért nem így csinálom, pedig évekkel ezelőtt csakis így ettük meg. Legalább most a macs eszembe juttatta. :)
Szép reggelt! Jó napot!
Szegény kis "koránkelő élmunkásainknak" egy kukkantásnyi idejük sincsen!
Ma nem lesz kosztosom, tehát megeszem a tegnapi maradék galuskát és paprikást. Elfogyott a "mennyei manna" gyümölcsleves, készítek minestronét.Olajon szálas hagymát, cipőfűzőalakúra gyalult répa, zöldség, zeller,v.hagyma(2-3'-oda ne kapjon!)szórok rá szárított oregánót,az viszont picit süljön me,úgy illatosabb és ettől lesz a közönséges magyar vegyeszöldségleves olaszos MINESTRONE :-), + tört fokhagyma..Felöntöm vízzel, beleengedek még további összemetélt zöldséget (karfiol, kel, stb. amit találsz otthon) és forralom kicsit.Ezt az olaszok sok kifőtt tésztával eszik, én a kedvenc (1 tojásban simára kevert 4 kk.lisztből a levesbe szaggatott friss) nokedlicskéket főzöm bele. Ha nagyon éhes vagyok a gáz elzárása előtt belecsúsztatok 1-2 mosott, lecsöpögtetett cs.májat.Ezzel nem forralom.Kemény lesz. Mire ehetőre hűl, pont főtt lesz, de finom krémszerű.Ezzel jól lehet lakni. Nyáron ez után csak gyümölcs jár.
Dolgos, vidám napot kívánok mindenkinek. :-)
kikel cserélni a fék tárcsát meg a fék pofákat..:(( jó, hogy nem áltunk fejre annyira el volt kopva..:(( az árát még nemtudom de előre rettegek..:((
multkor vettem a tacskóba muskátlit ilyen 10 db tartóba hát képzeljétek egy sem maratt meg..:(( olyan szomorú voltam. Nem szivesen adok ki ilyenekre pénzt és kár, hogy nem tartottam magam ehez.
Ma bent jártam a faluba és van egy hely akol nem laknak viszont sok orgona volt. Szedtem 1 csokorra valót örül a szemem ha ránézek..:))))
Épp tegnap gondoltam, hogy kellene csinálni májrizottót belőle, almakompóttal nagyon finom.
A másik, amit szeretünk, a csmájjal töltött csirkecomb (csontját ki, máj bele, összetűz) tepsiben megsütve, finom almamártással (leturmixolt almakompót vaníliapudinggal sűrítve)igazi ünnepi kaja!
JAVÍTOK!
A CSÁSZÁRHÚS A CBA-BAN LESZ AKCIÓS.
BOCS :-)
Kiszaladtam a szórólapokért.A Spárban 22.-től:vaj299/25 dkg,van cuk.8Ft/10 g,csem .kuk. konzerv 99 Ft/285 g,Budget ételízesítő 179 Ft/500g
A Match-ban 22.-től gyönyörű főtt-füstölt császárhús 899 Ft/kg
Sziasztok, vagyok, csak megint tanulok, hétfőn vizsga (nna, remélem, utána jó darabig semmi, mert tele a hócipőm)
Jó, hogy írtad, köszi, msotanában nem nézegettem az akciókat, de vajból pont ki vagyunk fogyva. Hú de magyarosan írtam... a macska meg fel van mászva a fára és mindjárt le lesz esve... szóval kifogytunk... :))
Mosolygós szép napot mindenkinek!!
Nálunk ma sóska lesz tört krumplival, sült virslivel.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)