Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


8639. 875f1a5663 (válaszként erre: 8623. - 99279bb06f)
2010. ápr. 21. 17:57
Aki szeretne knédlit készíteni, itt megtalálhatja.Keress vissza a válszom címzettjére.
8638. mommy (válaszként erre: 8636. - 9c6a3d164e)
2010. ápr. 21. 17:52
Hát nálunk is az édes megy jobban, a sósat csak pörkölthöz szeretik, de azt nagyon.
2010. ápr. 21. 17:50

Kedves Mindenki!

1. A knédli olyan, mint a héja nélküli kenyér. Főtt, nem sült. Mi sem vagyunk oda érte. A fiam igen. Míg BP.-re jártam dolgozni, a kollégáimnak rengeteget vettem és vittem. Oda voltak érte.Azért praktikus kaja, mert le lehet fagyasztani,szükség esetén előkapni, mikrózni és változatosan lehet tálalni, mindenhez illik.

2. A polentát (kukorica köret) a gyerekeknek sose adták külföldön. Főleg a kölni orvos család volt szigorú, mondván, hogy semmi tápértéke nincs, az emberi szervezet nem tudja hasznosítani, még megemészteni sem. Az olaszok nem ilyen rigorózus népek. Ha polenta volt, akkor rengeteget főztünk, hűtőben lehetett tartani, damilszállal szeletelték,bordás ,vajas serpenyőben pirították meg egy picit .Ettől meleg is lett, ízletesebb is lett.Zabikáltuk boldogan. Szerintem jó. 3. Felteszek egy képet az áradó rúkolatengerecskémről.Épp az előbb lakmároztam belőle vajaskenyérrel.Van egy csomó receptem, de nem tudom eljuttatni hozzátok. Ide begépelgetni állati munka. A másolón lemásoltam (3,2 MB a súlya), fel akartam tenni, de fel sem vette a fórum.Akit érdekel, adja meg az email címét és átküldöm úgy.

8636. 9c6a3d164e (válaszként erre: 8635. - Mommy)
2010. ápr. 21. 17:36

Én anno az oviban undorodtam meg a sós változattól(meg kellett enni) azóta se bírok rágondolni!

A knédli az finom hasonlít a gőzgombóchoz! sós válltozat!

8635. mommy (válaszként erre: 8632. - 9c6a3d164e)
2010. ápr. 21. 17:26
Én most majd csirkepörkölthöz csinálom köretnek. Múltkor nagyon ízlett a családnak és annak örömére, hogy haza jöttem, ezt rendeltek.
8634. mommy (válaszként erre: 8631. - 9c6a3d164e)
2010. ápr. 21. 17:22

Úgy ahogy!!! Rosszak a járókáim és időnként generáloztatni kell.

"Jobban jobban lesz, de tökéletes sose lesz"

8633. mommy (válaszként erre: 8626. - 875f1a5663)
2010. ápr. 21. 17:19
Lányom volt anno, Szlovákiában táborban és minden nap kaptak valamilyen formában, ő szokta emlegetni. Nem volt tőle elragadtatva, de én szívesen megkóstolnám, csak nem tudom hogyan kell csinálni és készen venni meg végképp nem tudok. Szlovákia hozzánk kissé távol van.
8632. 9c6a3d164e (válaszként erre: 8629. - Mommy)
2010. ápr. 21. 17:19
Az édes változaton már én is gondolkodtam, az enyémek is nagy tejbegríz és pirított gríz imádók, édesen ki fogom próbálni!
8631. 9c6a3d164e (válaszként erre: 8630. - Mommy)
2010. ápr. 21. 17:16
Sajnálom, de remélem "rendbehoztak!" (o;
8630. mommy (válaszként erre: 8628. - 9c6a3d164e)
2010. ápr. 21. 17:11
Sajna' kórház!!! :((
8629. mommy (válaszként erre: 8625. - 875f1a5663)
2010. ápr. 21. 17:10

Gyerekkoromban Édesanyám sokat főzött kukoricakását, én úgy csinálom ahogy tőle tanultam.

Ha sósan óhajtja a családom akkor vízben főzöm meg a kukorica darát és hagymás zsírt csurgatunk a tetejére. Ha édesen, akkor tejben főzöm cukorral és kakaóval, lekvárral stb. esszük. De szoktam pörkölt mellé köretnek, a vízben főzött változatát adni, persze hagyma nélkül. Csak kanállal szaggatom a tányérra. Azt hiszem Erdélyben ezt puliszkának hívják.

8628. 9c6a3d164e (válaszként erre: 8627. - Mommy)
2010. ápr. 21. 17:01

Szia! Jó neked!!! (fodrász? kozmetika?(o;)

Szép délutánt MINDENKINEK!

8627. mommy
2010. ápr. 21. 16:58

Sziasztok!

Megjöttem, oda voltam "generáloztatni"! :)))

8626. 875f1a5663 (válaszként erre: 8623. - 99279bb06f)
2010. ápr. 21. 12:07

Zuluka!

Mi itt, ha knédlit akarunk enni, átszaladunk a Mária Valéria hídon Párkányba és veszünk készen, mert ott úgy árokják, mint itt a kenyeret. Naponta van friss és választék is: sima, zsömlekockás, lekváros -mint a bukta-.Tíz perc alatt megjárom. Addig meg se főzném. A lekvárosat kiadósabb leves után darált mákkal, dióval, kakaóval megszórva esszük. Mikróba egy percre betéve tökéletes.

8625. 875f1a5663 (válaszként erre: 8624. - 99279bb06f)
2010. ápr. 21. 11:59

EZ ORGIA!!!!!!!!!!

Kukoricakását úgy főzök, ahogy O.o-ban tanultam.A forrásban levő vízbe beleszórom (állandó keverés mellett a kuk.kását.Sózom, keverem, keverem, lassú tűzön főzögetem, majd ráteszem egy másik edény tetejére a cuccot edényestől, amiben forr a víz és még a forró gőzön tartom kb. 20 percig.Végül keverek bele vajat. Jó puha lesz, formázható, nem kap oda.Imádom kakaóval, lekvárral (mint a tejbegrízt),de finom garnírungként is.

8624. 99279bb06f (válaszként erre: 8622. - 875f1a5663)
2010. ápr. 21. 11:27
Nálam ma puliszka lesz. Tejjel, töpörtyűvel, túróval, tejfellel. Ezek mind háziak. Alig várom, hogy kész legyen. :)
8623. 99279bb06f (válaszként erre: 8622. - 875f1a5663)
2010. ápr. 21. 11:26

:)

Nekem a cicáim és a kutyáim az előkóstolók. Mivel nem érzek szagokat-ízeket, ezért ha ők nem eszik meg, akkor jobb, ha én sem. Ha előbb ettem belőle, mint ők, akkor várhatom a fejleményeket. :)


Feltettem a knédli receptjét, ahogy én szoktam főzni.

8622. 875f1a5663 (válaszként erre: 8621. - 99279bb06f)
2010. ápr. 21. 11:21

Elfogyott az eltett paradicsomom.Néha kapok "nem szabványos" frisset olcsó áron.Abból szeretem készíteni a "sugo di pomodoro"-t. Most nincs itthon.Pari nélkül lesz. Finom így is arengeteg zöldséggel egészséges és laktató. A tegnapi nokedli maradékát nem is a paprikással, hanem a múltkori sztrapacskából megmaradt pirított savanyúkáposztával ettem meg. Már meg is ebédeltem.

Képzeld, a Zsömle cicám egyszer megette a T*s*os virslit és kihányta.Ennyit a márkáról.Inkább ne egyétek meg.Ha készítesz magad friss csirkemájból, na, az lesz az igazi! (most úgyis lesz jó akciós)

Kenyéeszalonna kisült zsírjával , töpijáből felturbózva jó laktató és nagyon ízletes.

8621. 99279bb06f (válaszként erre: 8619. - 875f1a5663)
2010. ápr. 21. 11:07

De régen is ettem már Minestrone levest. Nem teszel bele paradicsomot?

Nagyon finom lesz, most már én is gondolkodom valami ennivalón.

Találtam tacskós májkrémet, de az annyira xar, hogy a cicáim elfordultak. Megoldottam. Tettem bele vajat és jól kikevertem. Nem is tudom, hogy miért nem így csinálom, pedig évekkel ezelőtt csakis így ettük meg. Legalább most a macs eszembe juttatta. :)

2010. ápr. 21. 08:19
Sziasztok jó reggelt!
2010. ápr. 21. 07:59

Szép reggelt! Jó napot!

Szegény kis "koránkelő élmunkásainknak" egy kukkantásnyi idejük sincsen!

Ma nem lesz kosztosom, tehát megeszem a tegnapi maradék galuskát és paprikást. Elfogyott a "mennyei manna" gyümölcsleves, készítek minestronét.Olajon szálas hagymát, cipőfűzőalakúra gyalult répa, zöldség, zeller,v.hagyma(2-3'-oda ne kapjon!)szórok rá szárított oregánót,az viszont picit süljön me,úgy illatosabb és ettől lesz a közönséges magyar vegyeszöldségleves olaszos MINESTRONE :-), + tört fokhagyma..Felöntöm vízzel, beleengedek még további összemetélt zöldséget (karfiol, kel, stb. amit találsz otthon) és forralom kicsit.Ezt az olaszok sok kifőtt tésztával eszik, én a kedvenc (1 tojásban simára kevert 4 kk.lisztből a levesbe szaggatott friss) nokedlicskéket főzöm bele. Ha nagyon éhes vagyok a gáz elzárása előtt belecsúsztatok 1-2 mosott, lecsöpögtetett cs.májat.Ezzel nem forralom.Kemény lesz. Mire ehetőre hűl, pont főtt lesz, de finom krémszerű.Ezzel jól lehet lakni. Nyáron ez után csak gyümölcs jár.

Dolgos, vidám napot kívánok mindenkinek. :-)

8618. lúdanyó (válaszként erre: 8608. - Barracuda59)
2010. ápr. 20. 15:23

kikel cserélni a fék tárcsát meg a fék pofákat..:(( jó, hogy nem áltunk fejre annyira el volt kopva..:(( az árát még nemtudom de előre rettegek..:((


multkor vettem a tacskóba muskátlit ilyen 10 db tartóba hát képzeljétek egy sem maratt meg..:(( olyan szomorú voltam. Nem szivesen adok ki ilyenekre pénzt és kár, hogy nem tartottam magam ehez.


Ma bent jártam a faluba és van egy hely akol nem laknak viszont sok orgona volt. Szedtem 1 csokorra valót örül a szemem ha ránézek..:))))

8617. caravell (válaszként erre: 8613. - 875f1a5663)
2010. ápr. 20. 12:52

Épp tegnap gondoltam, hogy kellene csinálni májrizottót belőle, almakompóttal nagyon finom.


A másik, amit szeretünk, a csmájjal töltött csirkecomb (csontját ki, máj bele, összetűz) tepsiben megsütve, finom almamártással (leturmixolt almakompót vaníliapudinggal sűrítve)igazi ünnepi kaja!

8616. caravell (válaszként erre: 8611. - 875f1a5663)
2010. ápr. 20. 12:49
:)))
2010. ápr. 20. 11:32

JAVÍTOK!

A CSÁSZÁRHÚS A CBA-BAN LESZ AKCIÓS.

BOCS :-)

2010. ápr. 20. 11:29

Kiszaladtam a szórólapokért.A Spárban 22.-től:vaj299/25 dkg,van cuk.8Ft/10 g,csem .kuk. konzerv 99 Ft/285 g,Budget ételízesítő 179 Ft/500g


A Match-ban 22.-től gyönyörű főtt-füstölt császárhús 899 Ft/kg

2010. ápr. 20. 11:11
Éljen!Bespeizolunk, mert az egy jollyjoker kaja.Hidegtálra (kenőmájas, májpástétom), leveb betétnek csak úgy, vagy májgaluskának, másodiknak pedig végtelen a variációs lehetőség.
8612. ogrené
2010. ápr. 20. 11:05
Sziasztok.Most jött meg a Ts ujság.A csirke máj 169 FT lesz a fél kiló.Az már jó
8611. 875f1a5663 (válaszként erre: 8610. - Caravell)
2010. ápr. 20. 10:45
...viszont,le va lógva a farka!!!!! :-)
8610. caravell (válaszként erre: 8600. - Gy.Ibi)
2010. ápr. 20. 09:53

Sziasztok, vagyok, csak megint tanulok, hétfőn vizsga (nna, remélem, utána jó darabig semmi, mert tele a hócipőm)


Jó, hogy írtad, köszi, msotanában nem nézegettem az akciókat, de vajból pont ki vagyunk fogyva. Hú de magyarosan írtam... a macska meg fel van mászva a fára és mindjárt le lesz esve... szóval kifogytunk... :))

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook