Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Jó reggelt! Már nagyon régen jártam nálatok! Jöttem megint,a rossz idő miatt több időm lesz a fórumozásra!
Kérdésem :ki mit főz ma ?
Nem eszik a kását olyan forrón, ahogy azt kifőzik.
Meg kellett volna szólalnod, mert a probléma takargatása csak szapotítja azt.Lehet pénzt szerezni. Szüreti bált rendez a szülői munkaközösség, a bevétel mehet a gyerekek kirándultatásásra. Pályázni kell.Rengeteg pénzt tudtak szerezni a tantestületünk nagy "pályázó spilerei", jutott mindenre.
Ez csak két apró javaslat. Ha megszólaltál volna, a többi szülőnél is beindul az ötletroham és mindjárt közösséget is kovácsol az "ősökből".Semmi nem késő. Ha egyenként mondod el a szülőtársaknak, úgy is működni fog.Bátorság :-)
Tegnap voltam szülői értekezleten.
Tanárnő vázolta, hogy milyen programokat tervez az osztállyal, és meg csak néztem, nincs ennek a nőnek családja (van!) vagy nagyon utálja őket, hogy sosem akar otthon lenni?
Nem is beszélve, hogy mennyibe kerül ez!!! Én már most biztosan tudom, hogy ezt mind nem fogom tudni finanszírozni, de ahogy körülnéztem a szülők közt, mindenki lelkesen bólogatott. Most nem tudom, hogy mindenki más Krőzus és csak én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy másoknak is van anyagi gondja, csak igyekszik palástoni? De ez szerintem nem jó, mert csak belehajszolják magukat, meg egymást, a túlköltekezésbe!
Nem is beszélve, hogy 15.000 Ft volt idáig a könyv és most derült ki, hogy még 5000 FT a nyelvkönyv, amit egy héten belül be kell fizetni!
Szép napot!
Ma voltam a lánykámnak őszi/téli holmikat vásárolni.
Azért úgy gondolom, hogy túlzás egy 86-92-es őszi kabátkáért 7000-8000Ft-ot elkérni. És általában mindenhol ennyi. Hiába kerestem az olcsóbb helyeken... ott is ennyi.
Így örülnöm kellett hogy 3000Ft-ért véletlenül találtam. A többi gyerekholmiról nem is beszélve!
Elkészültek a körtebefőttek, 18 ü. lett. Este 6-ig babrikáltam velük.Milyen jó lesz kibontani, ha kint esik a hó :-)
Tettem föl képet.
Jó reggelt!
Tegnap mindent megettünk. Ma még a takaritás mellett főzhetek is. Nekem a hétfő az a takarítás napja...miután elmentek a gyerekek. Hogy mi koszt hagynak itt...:((
Szia!
Csak a végén beledobod..vagy forralod is vele...
Holnap ez lenne a "munkám"....Köszi...
Sziasztok!
Én a "barnulós" gyümölcsök eltevésénél a szirupba picike citromsavat teszek, így szépen megőrzik a színüket. Körténél, sárga és őszibaracknál is bevált.
ha szilikon formába sütöm akkor is vizbe kel álítani. Egyáltalán azt bele lehet állítani forró vizbe?
Nagyon tetszik mert nincs benne liszt és a lisztérzékeny unokámnak meg tudnám csinálni.
Lányok, ha tudnátok milyen finom illat szivárog a konyhából!
A piacon vettem tegnap pulyka alsócombot (400 Ft/kg) és kuktában jól megpároltam sok fokhagymával és magyaros fűszerkeverékkel (Lucullus). Ma megpucoltam egy halom krumplit ( a kisebbeket egyben hagytam ) és beleraktam egy sütőzacskóba. Ráöntöttem 1 dl. olajat, megszórtam ugyanazzal a fűszerkeverékkel, sóval és bekötöttem a zacsi száját. Most sül, és nem győzöm nyelni a nyálam!
Szerintem 1-2 sültvirslivel, vagy akár pár karika olcsó kolbásszal teljes fogásként is asztalra adható.
Ja, persze egy nagy adag káposzta saláta elengedhetetlen hozzá - szerintem!!!!
Nálunk sem volt ideje megszáradni!
Köszönöm a receptet!
Nagyon jól hangzik ez a burgonya puding!
Mihez adod az asztalra?
Húúúúú!!!!
Micsoda jó ötlet! Máris rohannék a piacra, ha nyitva lenne!!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)