Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


13299. 1a9f281d5b (válaszként erre: 13296. - Andika751)
2010. okt. 20. 09:19
Én találtam a mélyhűtőben füstlit, úgyhogy úgy döntöttem, hot-dogot eszünk, sütök hozzá hot-dog kiflit. Gyorskaja, de mégsem, kis káposztával :-)
13298. 1a9f281d5b (válaszként erre: 13296. - Andika751)
2010. okt. 20. 08:50
Az ember nagyon ügyes, ha muszáj, ez látszik nálad is :-)
13297. 1a9f281d5b (válaszként erre: 13295. - C1e9612cd3)
2010. okt. 20. 08:49

Ó, én mindenre használom a sütőtököt, amire csak lehet és bizony, ilyen esetben párolni kell :-)

A delikátot meg vegetát meg társait, ha használod, hagyd ki belőle, mert mint mindennek, ennek is elveszi az ízét, legalábbis én nem használok ilyeneket soha.

13296. andika751
2010. okt. 20. 08:12

Jó reggelt!


Csúnya, borús-esős idő van felénk...


Már csak egy bő hét és végre megkapom az első fizetésem a gyes után, addig még ki kell húzni valahogy 5000 Ft maradt.


Most találtam itthon zabpelyhet, abból főztem tejben zabpelyhet, tettem bele mazsolát, egy kis mézzel ízesítettem, meg egy kis almát vágtam bele (kapjuk mamától), tetejére fahéjjat szórtam, a kisfiam (3 éves) is evett belőle, ízlett neki, legalább egy kis egészséges falatot is ettünk.


Tegnap este csináltam tojáskrémet (a petrezselyemzöldet még nyáron fagyasztottam le, raktam bele, sok benne a vitamin), meg kimaradt a házi sütésű kenyeremből, azokat megpírítottam, rá a piacon vettem olcsón paprikát és kész volt a vacsora ( ez is egészséges), így nem költöttem sokat, de mégis jót ettem.


Tényleg az itthoni dolgokból sokszor sok mindent el lehet készíteni, ha az ember rákényszerül, jönnek az ötletek is.


Bár még a mai ebédet nem tudom, de majd széjjel nézek, ma a picur is itthon van, náthás.

13295. c1e9612cd3 (válaszként erre: 13294. - 2f8d4f38f0)
2010. okt. 20. 03:47

köszi! :)

Párom zalai eredetileg. Az ő nagymamája csinált tökös-mákos rétest, de nem sütőtökből, hanem főzelék tökből :) Amúgy, finom volt! Számomra meglepő volt ugyan az, h főzelék tök a töltelék, de azóta azt mondták nekem az okosok, h eredetileg azzal kell csinálni :)

13294. 2f8d4f38f0 (válaszként erre: 13293. - C1e9612cd3)
2010. okt. 20. 03:05

igen,lereszeled a suto'tokot,es megpa'rolod,mint az alma't.Somogy-zala megye'ben szoktak tokos-ma'-

kos re'test is csina'lni.A pa'rolt tokhoz,a dara'lt cukrozott ma'kot,e's azzal toltik meg a re;test.Suto"tok kre'mlevest e'n is szoktam csina'lni,nagyon szeretjuk.Ha igy csina'lod,mindenki fogja szeretni.A tokot felkocka'zod,adsz hozza',1 fej voroshagyma't.

Felontod annyi vi'zzel,amennyi ellepi,majd fu"szerezed,kis so',e'teli'zesi'to",e'n 1 sza'l kaprot is szoktam,ha van.Amikor megfott,beleteszed a turmixge'pbe,e's teszel hozza',1 doboz natur kre'msajtot.A sajttal lesz besu"ri'tve.Kis piri'tott zsemlye,vagy kenye'r kocka'kkal ta'lalod.Jo' e'tva'gyat!

13293. c1e9612cd3
2010. okt. 20. 01:55

Lányok! Sütőtöklevest szoktatok főzni, amikor idény van?

1szer ettem sütőtökkel töltött rétest is, ami uúgy volt fűszerezve, mintha almával töltött lett volna. Isteni finom volt!!!! Tavaly próbáltam én is boltban vett sütéskész réteslapból megcsinálni, de nem sikerült. Nyers maradt a töltelék. Szokott vki ilyet csinálni? Ha igen, segítene, h hogy, smint kell bánni a töltelékkel, h az ne maradjon nyers? Almareszelőn reszeltem le a tököt, és a mamám az almát se dinsztelte meg előre a sütikhez. Ezt lehet, meg kellett volna????

13292. martini64 (válaszként erre: 13291. - Lúdanyó)
2010. okt. 19. 21:18
Neked is. Remélem, mosolyogtál egész nap! :)
13291. lúdanyó
2010. okt. 19. 21:16
jó éjt!
13290. martini64 (válaszként erre: 13285. - Smudlaagi54)
2010. okt. 19. 21:00
Sátgarépát és pár szem borsót szoktam tenni bele, hogy színes legyen.
13289. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 13286. - A14deb9047)
2010. okt. 19. 20:55
Khm, azért nem ennyire fehér vagy fekete. Azért vannak erre elég jó ellenpéldák pl. Albánia...
13288. 875f1a5663
2010. okt. 19. 19:49

Szép estét Lányok, Asszonyok, Ffiak!

A FB-ról hoztam ezt a kis helyet, érdekes, nézzétek meg!


[link]

13287. lúdanyó (válaszként erre: 13286. - A14deb9047)
2010. okt. 19. 19:24
Ez GORDIUSZI CSOMÓ...sosem fogjuk bevezetni mi csak a bonyolult szarságot" szeretjük (sajnos)..:((
13286. a14deb9047
2010. okt. 19. 19:14

„Mitől gazdag Svájc? Van mit tanulnunk... Önmagunk értékelését leginkább!

"Svájcba emigrált magyar tanárnő fia mesélte, hogy amikor a mamát befogadta a helyi iskola, azzal tüntette ki az igazgató, hogy ő intézhette az iskola számára szükséges eszközök beszerzését. Persze bizonyítani akart, és összeállította a listát, amit izgatottan vitt a bemutatásra. Az igazgató vetett rá egy pillantást, majd elmondta, az úgy rossz, ahogy van, lehet újraírni. Az értetlen arcot látva, jóindulatúan elmagyarázta:

Először meg kell nézni, hogy a városban gyártják-e ezt a cikket? Ha igen, meg kell venni, mert az a legolcsóbb, hiszen a város lakóinak munkát biztosítunk és a későbbi minőségi problémák kizártak. Ha nem, meg kell nézni, hogy a tartományban készítenek-e ilyesmit, mert ez a második legolcsóbb, minőség vitára itt sem kell számítani. Amennyiben a tartományban nem készül, megnézzük, hogy Svájc területén előállítják-e a terméket. Ha igen, jöhet. Végül felmerül a kérdés: mi a teendő akkor, ha nem gyártják Svájcban? Ekkor hátra kell dőlni és behunyt szemmel, (esetleg egy rövid szunyókálás után) pihent állapotban azon lehet elgondolkodni, hogy egyáltalán, kell nekünk ez a szarság?"

Figyelem, pedagógusok, és figyelem szülők! Ezt a hozzáállást tanítsátok minden családban, óvodában, iskolában, egyetemen! Ennyi kell ahhoz, hogy örökre kilábaljunk mindenféle gazdasági krízisből...

Ehhez nem kell kommentár. Terjeszd!”

(SZERÉNYEN HOZZÁTESZEM: HÁTHA??)

13285. smudlaagi54 (válaszként erre: 13282. - Kiváncsifáni)
2010. okt. 19. 17:51
Én szétszedem rózsákra,és megfőzőm vegetás vízben.Lecsepegtetem,tűzálló tálba rakom.3-4 tojást felverek villával,és 1 nagy tejföllel,sóval, elkeverem,majd ráöntöm a karfiolra,és megsütöm.De piríthatsz zsemlemorzsát,és azt a tejfölre szórod,és úgy sütöd meg,akkor nem kell hozzá tojás!
13284. moenia
2010. okt. 19. 17:43

Sziasztok!


Hogyan szoktátok a habcsókot tárolni? Egyáltalán lehet? Ma sütöttem egy adagot, de úgy nézem, hogy nem fog elfogyni (még soha nem jártam így). Vagy esetleg van valami ötletetek a habcsók feldolgozására? (Megjegyezném, a habcsók is azért készült, mert maradt ki a madártejszeletből tojásfehérje.:-))

13283. Frida85 (válaszként erre: 13282. - Kiváncsifáni)
2010. okt. 19. 17:37

Szia:)

Rakott karfiol:)Főtt rizs,darált húsból pöri,3/4-ig megfőtt karfiol,összekeverni,tepsibe vagy jénaiba,jól meglocsolni tojásos tejföllel esetleg még sajttal és be a sütőbe,én füstölt sajttal szoktam:)

2010. okt. 19. 17:06

Sziasztok!

Nálunk ma maradék van, grizgaluska leves és kolozsvári rakott káposzta.Holnap már főznöm kell.Ma vettem egy hatalmas fej karfiolt.Általában mindig rántva és Dubarryné módra készitem. Tudnátok nekem segiteni valami gyors könnyen elkészithető recepttel ?

13281. lúdanyó
2010. okt. 19. 16:40
csináltam "édességnek vitamin salátát..csak ugy ami itthon van..sárgarépa, citrom, alma, méz, ezt össze aprítani nagyon finom..:))
13280. lúdanyó
2010. okt. 19. 16:33

Ma nálunk a gomba játszott főszerepet..:)

Tegnap a lidlibe vettem 270ft egy doboz bombát. Abból lett gombakrém leves (ágika receptje alapján:) + rántott gomba a kalapból + rizs rengeteg zöldel..(az egészség kedvéért:) na meg természetesen tartármártás....Hát nagyon finom volt..:)

13279. 1a9f281d5b (válaszként erre: 13277. - Mmacus)
2010. okt. 19. 15:08
Mert jó ízlésünk van :-)
13278. szabot.88 (válaszként erre: 13277. - Mmacus)
2010. okt. 19. 15:05
Ha nők kerülnének oda is, lehet könnyebb lenne! :-)
13277. mmacus (válaszként erre: 13276. - 1a9f281d5b)
2010. okt. 19. 15:02

Ha a komoly dolgok is így lennének megszavazva...

Semmi vita nem volt, fahéjas és kész!:)

13276. 1a9f281d5b
2010. okt. 19. 14:54

Természetesen mindenkinek küldök :-))

Akkor fahéjas lesz, egyöntetűen megszavazva :-)

13275. kovaevakiss (válaszként erre: 13271. - 1a9f281d5b)
2010. okt. 19. 14:00
Fahéjas csigát, és küldj nekem is!
13274. kovaevakiss (válaszként erre: 13263. - Kisnejulcsi)
2010. okt. 19. 13:59
Húha! Köszönöm a gyors segítséget, a héten megcsinálom és lefagyasztom kisebb adagokban. Most fejeztem be a 4 kg gyöngyhagyma eltevését, következik a napokban a diótörés és a vajastészta készítése. Mégegyszer köszönöm!
13273. szabot.88 (válaszként erre: 13272. - Mmacus)
2010. okt. 19. 13:49
igen én is kérnék!
13272. mmacus (válaszként erre: 13271. - 1a9f281d5b)
2010. okt. 19. 13:45

Szia!

Fahéjasat, és egyet küldenél a kávémhoz?

Köszi:))

13271. 1a9f281d5b
2010. okt. 19. 12:45

Köszönöma felsorolásokat :-)

Én is azok közé tartozom, akik nem szeretik a tojáslevest, igazából kevés levesfélét szoktam enni, most, hogy belegondolok.

A hétre még meg kell terveznem a menüt változatlanul, bár most könnyen fog menni, tele van a mélyhűtő. Most ellenőriztem, van benne csirkeszárny 1 adag, marharostélyos 2 adag, marhalábszár 1 adag, csirkecomb 1 adag, tőkehal filé sok, 3 adag lazac, rengeteg zöldbab, spenót, zöldborsó, dió, plusz adagokban fagyasztott ételek is, egyszóval éhen nem halunk majd. Most igazán az a szempont, hogy ne kelljen menni nagybevásárolni december elejéig.

Remélem, meg tudom oldani!

És szavazásra bocsátom: mit süssek holnap reggelire: fahéjas csigát vagy fokhagymásat?

13270. szabot.88 (válaszként erre: 13269. - 99279bb06f)
2010. okt. 19. 11:32
Én is, csak ritkán csinálok, mert a család nem igazán kedveli...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook