Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


22965. lúdanyó
2011. jún. 1. 07:34
:)
22964. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 22936. - Martini64)
2011. máj. 31. 22:36
Mondjuk én tésztát egyáltalán nem főzök a levesekbe. A húsleves talán az egyetlen kivétel, de a cérnametélt 2 perc alatt nem csinál semmi rosszat vele. Illetve a grízgaluska nálunk direkben megy a borsólevesbe :)
22963. alidamolnar (válaszként erre: 22961. - Kovaevakiss)
2011. máj. 31. 22:21

Csupa zsenge finomságokat ettél:)

Igyekszem pihenni, a héten minden nap hajnali háromig fent voltam, ma jól fog esni. Jó éjt mindenkinek!

22962. martini64
2011. máj. 31. 22:17

Sziasztok, csak most értem ide, pedig nem sok semmit se csináltam. Délután volt nálunk egy nagy zuhé, egy kis jéggel, de hálistennek, nem sokkal. Utána vendégünk volt. Jól elbeszélgettünk.

Ma még mindig a vasárnapi maradék eltakarítását végeztük be.

2011. máj. 31. 22:01

Én ma kaporszószt ettem ebédre sóskával és zöldborsófőzelékkel felváltva. Mindegyiket nagyon szeretem, frissen szedtem, és nem tudtam ellenállni egyiknek sem. A bodzaszörpöt is leszűrtem végre, 34 liter lett. Cseresznyét és epret csak a fagyóba tettem idáig, és úgy döntöttem, nem főzök be, elég lesz így is.

A holnapi ebéd a mai főzelékek maradéka lesz, sült virslivel. Hát röviden ennyit a mai napról!

Jó éjszakát Nektek és holnap pedig jó munkát!

Persze, ha lehet, pihenjetek is néha /alidamolnar/!

22960. alidamolnar (válaszként erre: 22959. - Mmacus)
2011. máj. 31. 20:39

Nagyjából hamarosan vége a sulinak.

Elutaznak a gyerkőceid?:(

22959. mmacus
2011. máj. 31. 19:19

Ma nem főztem, a fagyasztóból az utolsó adag disznótorost szándékozom holnap megsütni. Jó lenne, ha nem felejteném el reggel áttenni a hűtőbe...

Fiam már csak a héten van itthon, Ő szereti nagyon, a lányok nemigen, ezért is azt terveztem holnapra.

A sütést is ritkábban fogom ezután művelni, nem lesz itthon a hálás közönségem...

22958. mmacus
2011. máj. 31. 19:16
Kellemes estét mindenkinek, olyan nyári, tücsükciripelőset!
22957. mmacus (válaszként erre: 22954. - Alidamolnar)
2011. máj. 31. 19:15

Nagyon aranyos az anyukád:)

A borsó tényleg ilyenkor, frissen a legfinomabb!

22956. alidamolnar (válaszként erre: 22955. - Lúdanyó)
2011. máj. 31. 19:10

Én is irigyellek, a bodza szörpért:)

Idén nem tettem el, mert van még tavalyról, de amelyik éppen friss, azt imádom:)

22955. lúdanyó (válaszként erre: 22954. - Alidamolnar)
2011. máj. 31. 19:03

Maaaaaaaaagyon irigyellek..:)

Túrós csuszát csináltam a tacskóba olcsobb most a túró..

A bodza szörpőm már régóta várja, hogy leszűrjem..:)

2011. máj. 31. 18:25

Képzeljétek, anyukám csak azért eljön hozzám holnap vonattal (100 km), hogy hozzon nekem pár kg frissen fejtett saját termésű zöldborsót.

Annyira aranyos, hiszen le is fagyaszthatná, de azt mondta, ez így finom, holnap hozza:)

(Tudja, hogy meghalni sincs időm, annyit dolgozok.)

Azért jó dolgok ezek.

22953. 875f1a5663
2011. máj. 31. 14:53

A lépcsőházban már érezni lehet, hogy valaki(k) megkezdék a nyári eltevést.

(500 Ft/kg a CSERKÓ piacon %-/ !!!)

------------

Vaníliás cseresznyekompót eperrel

--------------------------------

Recept (kb. 1 l kompóthoz)


60 dkg cseresznye

20 dkg eper

1/2 dl víz

2 ek barnacukor

1 vaníliarúd

1/2 citrom frissen facsart leve


A cseresznyét megmosom, kimagozom, az epret megmosom, kicsumázom és negyedelem. A vaníliarudat kettévágom, magjait kikaparom. A gyümölcsöket közepes lábosba teszem a vízzel, cukorral, vaníliával és a kettéhasított vaníliarúddal. Felforralom, forrás után visszaveszem közepesre a lángot és 5 percig gyöngyöztetem. Közben beleöntöm a citrom levét is. Elzárom a lángot, kiszedem a vaníliarudat, a kompótot üvegekbe szedem. Lezárom, majd egy percre fejjel lefelé fordítom és dunsztban hagyom kihűlni, vagy csak a hűtőbe teszem és pár nap alatt elfogyasztjuk.

22952. alidamolnar (válaszként erre: 22950. - Ce53b9ff5e)
2011. máj. 31. 13:37
Meg ez is :))))))))
22951. alidamolnar (válaszként erre: 22948. - Kisnejulcsi)
2011. máj. 31. 13:37
Finom lehet ez is:)
22950. ce53b9ff5e
2011. máj. 31. 13:28

esztenyés szelet sütés nélkül receptje, elkészítése

Gesztenyés szelet sütes nélkül sütemény


A gesztenyét, a kekszet, a margarint (15 dkg), a cukrot (15 dkg) és a rumot összedolgozom és A/4-es lap nagyságúra nyomkodom, kb. 1,5-2 cm vastagságú lesz.

A pudingot felfőzöm a tejjel és a cukorral (5 dkg), és hagyom hűlni. A margarint (25 dkg) a cukorral (20 dkg) habosra keverem, és a kihűlt pudinghoz adom.

A krém felét a gesztenyés alapra kenem, erre a rumos tejbe forgatott babapiskótákat rakom sorba, erre jön a krém másik fele. A tetején elsimítom a felvert tejszínt. Csokireszelékkel díszíthető.

22949. kisnejulcsi (válaszként erre: 22948. - Kisnejulcsi)
2011. máj. 31. 12:38
Ja és először , fagyasztott szederrel csináltam, mert nem volt itthon alma .
22948. kisnejulcsi (válaszként erre: 22945. - Alidamolnar)
2011. máj. 31. 12:36

Hasonlót csináltam csak babapiskótával :


Hozzávalók:


1kg alma

2,5 cs. babapiskóta

2 vaníliás puding

5 dl víz

cukor ízlés szerint

kis fahéj

citromlé



Az almát lecukrozom és citromozom, hogy ne barnuljon meg. Puhára főzöm, mikor kész, tiszta szűrőben lecsepegtetem. A pudingot a vízzel elkeverem, az almára öntöm és besűrűsödésig főzöm. Rétegenként: babapiskóta, krém, én akkor egy sor kekszet szoktam tenni, majd megint krém. Tetejére babapiskóta kerül, vagy ha marad krém, akkor lehet krém, akkor csokit szoktam ráreszelni. De ha babapiskóta a teteje, akkor a csokit ráolvasztani.


Nagyon hamar megpuhul.


Annyira finom lett , más gyümölccsel is megcsinálom , most tejszínt tettem a tetejére :))


Annyira ízlett a családnak , hogy nem sokat fogok sütni a nyáron , minden gyümivel megcsinálom -persze én édesítővel :))

22947. ce53b9ff5e
2011. máj. 31. 12:10
Sziasztok!Nalam ma krumpifözelék fasirttal:-)
22946. 875f1a5663
2011. máj. 31. 11:34

Úgy virgonckodjunk, hogy a mai nappal vége a tavasznak :-)

*

Nálam kolbászos bableves és lekváros/kakaós palacsinta az ebéd.

*

Most találtam ezt a jópofa "zsákos-kert" ötletet"

----------------------------------------------

Virágot és zöldséget nevelni nem csak cserépben és szabad földben lehet.


[link]

2011. máj. 31. 10:34
Tegnap készítettem tejfölös-kekszes sütit, a tetejét eperrel raktam ki, főztem rá egy tortazselét. Istenien megpuhult mára, és nagyon finom, és 20 perc alatt össze lehet dobni mindenestül. (igaz, egy éjjel állni kell a hűtőben, na azt nehéz kivárni.)
22944. t.Ili (válaszként erre: 22938. - Lisy50)
2011. máj. 31. 09:42

Sziasztok!

Ugye tudjátok,hogy a piskótafélék nagyon jól fagyaszthatók!

22943. mandella (válaszként erre: 22942. - Mandella)
2011. máj. 31. 07:48
és ha marad pénzem, veszek még epret, az lesz a desszert
22942. mandella (válaszként erre: 22938. - Lisy50)
2011. máj. 31. 07:43

helló mindenkinek

nálam is borsóleves lesz, plusz szerintem káposztás hús almával, azt nagyon-nagyon szeretjük :)

22941. Lisy50 (válaszként erre: 22939. - Lúdanyó)
2011. máj. 31. 07:42

Most olvasom!

Sok boldogságot továbbra is! Nagyon szép kosarat kaptál!:)))

22940. Lisy50 (válaszként erre: 22939. - Lúdanyó)
2011. máj. 31. 07:31
Küldöm!:)))
22939. lúdanyó (válaszként erre: 22938. - Lisy50)
2011. máj. 31. 07:29
nyitom az ablakot!..:)
22938. Lisy50
2011. máj. 31. 06:29

Szép napot lányok!:)

Mivel nálunk borsószedés van, közkívánatra megint borsóleves lesz!:))

Én is sok csipetkével szeretem!:)

A Li..l-be most akciós a gyüm. tortalap(265ft.) Nagyon finom, puha és nem az a fűrészporos állagú mint máshol!!:)Úgy hogy epertorta lesz a második.

22937. t.Ili (válaszként erre: 22936. - Martini64)
2011. máj. 30. 22:17

Én szeretem a lisztízű leveseket:))

Borsó leves reszelttel:) Hmm...nyammmmi:)

22936. martini64 (válaszként erre: 22935. - ArnoldSchwarzenegger)
2011. máj. 30. 22:09
Úgy tanultam a Zanyukámtól, hogy a tésztát sose a levesbe főzzük mert zavaros és lisztízű lesz tőle. Biztos a galuskával is így van. Mondjuk ez csak a húslevesre igaz, már levesekbe simán beleszórom a tésztát vagy beleszaggatom a galuskákat.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook