Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nekem mindig van petrezselyemzöld,most is hajt.Télen is szedhető,még a hó alatt is nő.A gyökere nem jó,de szerintem a zöldjének nincs olyan intenzív íze,mint ami a gyökérzöldségen nő.
Ma vettem a piacon zellerpalántát,pár hét múlva szedhetem.
Ültessetek tépősalátát,hónapokig lehet egy tövet tépkedni.
Most olvastam el rendesen a kérdést!:)
Szerintem nem arról veszik le a zöldet,amit gyökérként árulnak.
Hajtatnak külön,amiről mindig szedhetnek!:)
Épp a gombabetegségek ellen.
Az elvermelt zöldet hamarabb meglepik a gombák,és akkor rothad az egész.
Nagyon sok petrezselymet szoktam lefagyasztani,
apróra vágva!Kaprom az nem szokott sok lenni sajnos,így azt venni szoktam a piacon amikor van,veszek vagy 10-20 köteggel,apróra vágom,és azt is lefagyasztom!Télen meg főzelékbe,levesbe,de nagyon szeretem a töltött káposztába is!
Lányok, én utóbb Héger Rudi Tejszines,meggyes sütijéből koppintom a piskóta receptet.Életemben ilyen jó piskótákat nem csináltam. Szóról-szóra mindent betartok.Főleg a sütési módot és időt!!!
6 tojássárgáját habosra keverünk 3 kanál kristálycukorral. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük szintén 3 kanál kristálycukorral ,majd a tojássárgás masszához keverjük. Hozzáadunk 6 kanál réteslisztet és egy evökanál sima lisztet, mindezt átszitálva. A tésztát egy kikent tepsibe öntjük és elömelegített sütöben 180 C fokon 12-15 percig sütjük.
Sziasztok!
Most törtem diót, nézegetem a sütirecepteket, de azt hiszem, már döntöttem is:)
Én a kertben a sóskát várom már nagyon, tegnap néztem, szépen sorzik.
Mindenkinek szép hétvégét!!!
A legegyszerűbb piskóta:
ahány tojás, annyi kanál liszt és annyi kanál cukor, pici só és sütőpor. Tojásokat szétválasztani, a sárgáját a cukorral kikeverni, a fehérjét felverni, óvatosan a többi hozzávalóval összekeverni, kivajazott, kilisztezett tepsiben kisütni (180 fok, 20 perc).
Gondolom, a legtöbben ezt a receptet használjátok, de hátha tudok valakinek újat mondani. :)
Sziasztok! Szia!
Van egy (szerintem) nagyon jó webáruház, a fakopáncs. Itt nagyon szép, igényes, természetes anyagból készült játékokat lehet kapni. Óvodáknak is szállítanak. Életkor szerint is lehet keresni. Szerintem nem is drágák. Csak oda kell figyelni a játék leírásánál: a kép alapján gyakran nagyobbnak tűnik a játék, mint valójában.
vmelyik nap csináltam az utálatos piskótát (nekem soha nem sikerül jól), de már muszáj volt csinálni vmi sütit, és nekem nincsen robotgépem, a kézi habverőmet is ki kelett dobnom a múltkor (eltört), úgyhogy nem vertem fel külön a fehérjét, lehet, hogy ez volt a gond?
én mivel diétázom, nem kóstoltam meg a kész piskótát, de állagra nem tetszett, állítólag az íze jó volt
töltelék: csokipuding feltuningolva étcsokival és igazi vajjal
de a tévében vmelyik nap láttam Stahl Juditot, csinált olyasmi tölteléket, hogy reszelt zöld citrom héj, mascarpone (sajnos ez hizlel is meg drága is), és fehér csoki összekutyulva, és azt tenni a piskótalapok közé, meg gyümölcsöt közé. szerintem nem lehet rossz
elmondom a piskótareceptet emlékezetből:
6 tojás
25 deka cukor
30 dkg liszt
1 deci víz
1 deci olaj
só
és tettem bele még vaníliakivonatot meg citromhéjat
Ma zöldbabfőzeléket főztem, a lányom húzogatta a száját. Mondtam neki, hogy ha megeszi, akkor olyan sütit sütök délután, amilyet szeretne. Naná, hogy madártej szeletet kért.
Erre a férjem is jött, hogy akkor ha ő is megeszi a főzeléket, ő meg kaphat-e szórt túrós lepényt.
Szóval, megvan mindkettő süti, most rogytam le:)
Gyönyörű napsütéses napot mindenkinek!
A kertemben már bújik a retek a spenót és a rukkola.
Éppen most értünk haza nagybevásárlásról.
A tes...ban akciós a Mizo tej (199) és nagyon jó árban vannak a folyékony ariel mosószerek+még volt kuponunk ami 10.000Ft felett 1.000Ft engedményt ad.
A sparban vettünk marhalábszárat (1290/kg) és csont nélküli tarját (999/kg) valamint egész tyúkot leveskének (440Ft az 1,2kg-os csomag).
Egész jól feltankoltunk! :)
Van ott még egy tehenes fiú is!:)
Nagyon durva!:)
Jó reggelt!
Tegnap vettem 5 ft-ért zsömlét,600-ért túrót,a lidlbe.Ebből már 3 tepsi túrós zsömle lesz a hétvégén!:)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)