Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Sziasztok ezt találtam a sütőkhöz:..a légkeveréses sütőben 20-30%-kal gyorsabban és 50-60%-kal kevesebb energiafelhasználással lehet az ételeket elkészíteni, mint hagyományos sütőben.
...a légkeverés és a grill funkció együttes használata zárt sütőajtóval szintén energiamegtakarítást eredményez.
...légkeveréses sütésnél egyszerre több tálcában is készíthetünk ételt anélkül, hogy az ízek összekeverednének. Ez jelentős idő- és energiamegtakarítást eredményez.
...sütés közben nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, mert ez hő- és ezáltal energiaveszteséggel jár. Csökkentsük tehát a nyitogatást a minimum szükséges alkalmakra.
...energiát takaríthatunk meg, ha a sütés vége előtt 5-10 perccel kikapcsoljuk a sütőt, mert ilyenkor is még sokáig elég meleg, célszerű ezt is a sütés részeként kihasználni.
Szép napot, süt a NAP!
Rizseshús, paprikáskrumpli?
Jó reggelt!
Fogalmam sincs..:(
Sziasztok Lányok!
Ebben a szép időben nincs kedvem semmit csinálni, gombakrém leves lesz, de valami gyors kellene utána!
Mit főztök?
Mindenkinek szép napot!
Gyönyörű idő van...
Itt süt a nap végre!
Jó reggelt nektek is :)
Elhiszem, nem értek hozzá, én csak a józan paraszti eszemmel gondoltam, hogy valamennyit ogyaszt a sütő, ha beteszel 2 tepsit és ráteszed a légkeverést IS, akkor nyilván többet... Végül is nem ez a lényeg, hanem, hogy az elektromosra szavaztunk.
Szép napot tyúkok, mára napsütést mondanak és igazi tavaszt (sajnos csak vasárnapig).
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki tanácsot adott gázsütő vs. villanysütő kérdésében. Sokat segítettetek.
Még annyit, hogy lesz hozzá használati, gondolom, de "példák" is lesznek benne, hogy mit, hogyan, hány fokon, keveréssel, keverés nélkül, grillezve?
Az "sztár" szakácsok is gázon főznek valamiért.
Az enyém kerámialapos gáztűzhely. Ezen a kerámia nem melegszik át, mivel csak dekor elem, ezért könnyű tisztítani. Pár perc alatt ismét újnak tűnik a legnagyobb balesetek után is.
Szerintem a légkeveréses üzemmód fogyaszt kevesebbet.
Én legalábbis ezt találtam az egyik tűzhely adatai között:
Energiaosztály: A.
Energia felhasználás átlagos mennyiség mellett, felső és alsó melegítéssel: 1,10 kWh.
Energia fogyasztás, normál terhelés, légkeverés mellett: 0,79 kWh.
Eddig senki sem írta..de a légkeverésesnél + az is hogy egyszerre több tepsit is berakhatsz .
Szóval ez költségkímélő...
Ebbe bele lehet kalkulálni, mármint a főzési időbe a korábbi lekapcsolást.
De a legjobb az mindenképpen az indukciós főzőlap: nem a lapot melegíti, hanem az edényt kizárólag a mágneses indukció elvén alapulva, amint leveszed róla az edényt, máris rá lehet tenyerelni. Ráadásul ez a leggazdaságosabb.
A második a kerámialapos és a harmadik a gáz, már csak a megbízhatatlan fűtőértéke miatt.
Sziasztok.
A villanysütő biztos, hogy jobb!
Egy valamire oda kell figyelni, sokkal nagyobb áramfelvételt produkál, mikor sütsz és melegít, ezért ha sok háztartási géped megy egyszerre, előfordulhat, hogy lecsapják a biztosítékot. Cseréltesd ki előre egy nagyobbra. Nekem 16A a biztosítékom, mégis előfordul néha.
Csak bekontárkodnék:
nekünk kombinált van, felül a tűzhely rész gáz, alul a sütő hőlégkeveréses villany.
Szerintem főzni gázon jobb (a kerámia lap tovább izzik, miután elzárod), viszont sütni tényleg más dimenzió egy hőlégkeveréses villany sütővel.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)