Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Isteni finom juhtúrós pogácsát sütöttünk, ismeritek a receptjét?
Addig beszéltetek itt a rétesről,hogy lehet hogy azt csinálok majd,de én a gyúrt rétest szoktam csinálni!De be kell várnom amíg majd a túróm lecsepeg.Párolt almám az van hűtőben,meg van darált dióm is!
Én is javasolni akartam a mindenképpeni kivizsgálást. De mivel ez megtörtént, ahogy írod, had' mondjam, h egyik 35 éves kolleganőmnek kb 20 éve 160 vérnyomása van, többször kivizsgálták, azt mondták, ezek szerint az ő szervezete erre állt be, el kell fogadni. Egy 37 éves ffi ismerősömnek is ugyanez a baja, neki sem találtak semmit, de gyógyszert szednie kell. Nem egyformán fogják fel a dokik se.
Sajnos lemaradtam az akciós kacsáról a lidlben. De mikor 3 körül bevásároltunk, már szinte az összes bolt ki volt fosztva, mindenki beijedt a hótól.
Én is megsirattam....Nem az nlc-t néztem, Jó olvasni, h ezt írtad, azt hittem, csak én vagyok ilyen... Most néztem a www.flightradar.com-on h mennek vissza a gépeink, és ott meg is lehet hallgatni, ahogy a pilóták beszélnek egymással. Az egyik is mondja a légiirányítónak, h köszöni a sokéves segítséget stb. A második gép leírt egy tiszteletkört Bp felett, azt is lehet látni.
Hol volt akciós réteslap?? Én baklavát szoktam csinálni belőle.
tüdőlevest nem ettem még, de a többi az fini:)
Nagyon sokadika van,ezért a spórolás jegyében holnap: Savanyú tüdőleves,rántott parizer krumplipürével,és almás pite.Pénz nélkül nem is olyan rossz menü:))))
Ó, engem nem zavar, nem a szépsége izgat, hanem az íze.Már enném is!! :-))
Ja. Lazán tekerd, mert ha feszesre tekered, akkor a hőtől ahogy a töltelék megdagad, kireped az oldala. Főleg a túrósnál fordul elő. Akkor is finom, csak akkor nem nevezzük be szépségversenyre :)
Nem azért használom duplán, hanem hogy több réteg tészta legyen. Amikor elnyújtják az asztalon és kétfelől tekerik, egy rétes legalább 60-70 centi széles tésztacsíkból van. No ezek sokkal keskenyebbek, ezért dupla rétegben használom. Egyébként van rajta használati utasítás, az is úgy írja.
De, az is jó. A szavatossági időre figyelj, mert ami lejárat előtti, az előfordulhat, hogy már száraz és törik. Azzal nem lesz sikerélményed.
Tehát egyszerre duplán használom, gondolom, hogy ki ne szakadjon.
Köszönöm, csajok, már el is mentettem.Szerzek réteslapot és sütök belőle.A lidlis nem jó fajta?Oda hamarabb eljutok.
Semmi különös, még nekem is sikerül :)
Olyat vegyél, ami hosszú rúdba van tekerve, ne a négyszögletes csomagosat, nekem az jobban törött.
Szóval kihajtogatod, egy lapot konyharuhára teszel, megkened olvasztott vajjal vagy olajjal. Ráteszel egy másik lapot, a szélétől 10 centire ráhalmozod egy csíkban a tölteléket, aztán a konyharuha segítségével feltekered és olajozott vagy vajazott tepsibe teszed.
A végén a rétesrudakat még megkened olajjal és mehetnek a sütőbe. Szép zsemleszínűre sütöd.
A legjobban a tescos réteslapot szeretem, jó nagyok és talán 16 darab is van egy csomagban.
Az nem nehéz, a lényeg hogy szedd szét a lapokat, és közte olajozd, ha megtöltötted, a 2 végét hajtsd be mielőtt feltekered.
Csodálom aki tud nyújtani, emlékszem a nagymamám rétesének ízére, ha sütött, volt vagy 6 fajta, azóta sem ettem olyat:((((
Én először a réteslaposat próbálnám ki megsütni.Még sose csináltam.Mire kell vigyázni, egyáltalán hogy kell használni?Csak néhány szóban elmondanátok?
Olyan igazit,nem a réteslapból valót..
Sziasztok! A rétest egyszer nagyon szeretném kipróbálni,de nem tudom hogyan kell...:(
Sziasztok!
Nálunk holnap zúzapörkölt lesz, már nagyon régen volt! És túrós rétest fogok sütni.
Szabadkai piacon is mennyeit lehet kapni én húsosat szerettem.
Lehet egy kis hagymát is tenni a hús alá, de én nem mindig szoktam.
Köszönöm, bolognai ízesítéssel pizza lesz holnap, remélem sikerülni fog!
Nagyon szívesen!Bátran tegyél bele jó sok réteslapot elbír, csinálhatod olcsó túróból és olcsó sajtból is.
Pástétom alap (inen a topikból, nem tudom kié, bocsánat)
Egy jó nagy fej hagymát megdinsztelsz, bele pirospaprikát, felengeded fél liter vízzel és belekeversz 5 kanál zsemlemorzsát. Mikor sűrá már, beleütsz 2 tojást. Majoranna illik bele, só, bors (kicsii). Ez egy alap. Ha ebbe teszel gombát, akkor gombás, ha póréhagymát, akkor hagymás, vagy sült-főtt darálthúst, kolbászt stb.
Féltem, hogy a tojásokkal már nem tudom nagyon átrotyogtatni, mert elég sűrű volt, rettegek a salmonellától, ezért betettem a sütőbe egy kis jénaiban és átsütöttem.
Nagyon jól hangzik, köszönöm szépen!
Gondolhatod, van akaratuk:))
Sajnálom! A fiúk is nagyon szeretik a társaságot! Mindegy fiatal, idős...
További ajánlott fórumok: