Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nyugodalmas jóéjszakát Mindenkinek.Holnap várlak benneteket!
Nyújtófás rétes.
40 dkg liszt,
1 egész tojás,
1 és fél kispohár tejföl,
csipet só,
15 dkg margarin.
Összedolgozzuk a tésztát, majd kinyújtjuk fél cm vastagra, és rákenjük a margarint. Felcsavarjuk, mint a beiglit, és 6 egyforma részre vágjuk. Hűtőbe tesszük min. 1 órát. Utána kinyújtjuk, olajjal meglocsoljuk, meghintjük a töltelékkel, felcsavarjuk, tetejét tojással megkenjük, sütjük.
bár én erre még nemigen vállalkoznék, a recept jöhetne.
Kíváncsi voltam, mert kaptam érte hideget-meleget, pedig nálunk is hétről hétre nagy siker.Köszönöm.Innen a hoxa receptjeiből másoltam már régebben.
Férjem elment ma bevásárolni és üres Lidl-t talált Szentendrén.Ez sajnos nem csak most jellemző, rendszeresen le van rabolva a bolt.Semmilyen kenyér nem volt!!Mindenki berohant a hó miatt, ami nem is esik még.
Én is köszönöm...Muszáj kipróbálnom..:)
Kóstoltam már kelt rétest is,az is nagyon finom!:)
Gyúrt rétes:
30 dkg lisztet 1 tojással,2 dl. tejföllel, pici sóval lágy tésztává gyúrunk. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, rákenünk 10 dkg kenhető zsírt és kissé belisztezzük. Feltekerjük mint a beiglit,1 órát pihentetjük majd 4 cipóba osztjuk külön-külön kinyújtjuk őket sodrófával. Tetszés szerint megtöltjük, kissé zsírozzuk, feltekerjük és szép pirosra sütjük.
Köszi drága anyukám, aranyos vagy!!!!
Puszi érte!
Mindjárt megkeresem a receptet,és berakom!
Milyen az a gyúrt rétes?
Tényleg annyit beszéltetek róla, hogy a hétvégén én is sütök:))
Van almám...
Azt én is szeretem, van receptem is.
A tiédet még nem. Várjuk! :)
Megsütöttem a pizzát, nagyon finom lett.Bárkié volt a recept,köszönöm, nálunk ez lesz ezután sütve.
Isteni finom juhtúrós pogácsát sütöttünk, ismeritek a receptjét?
Addig beszéltetek itt a rétesről,hogy lehet hogy azt csinálok majd,de én a gyúrt rétest szoktam csinálni!De be kell várnom amíg majd a túróm lecsepeg.Párolt almám az van hűtőben,meg van darált dióm is!
Én is javasolni akartam a mindenképpeni kivizsgálást. De mivel ez megtörtént, ahogy írod, had' mondjam, h egyik 35 éves kolleganőmnek kb 20 éve 160 vérnyomása van, többször kivizsgálták, azt mondták, ezek szerint az ő szervezete erre állt be, el kell fogadni. Egy 37 éves ffi ismerősömnek is ugyanez a baja, neki sem találtak semmit, de gyógyszert szednie kell. Nem egyformán fogják fel a dokik se.
Sajnos lemaradtam az akciós kacsáról a lidlben. De mikor 3 körül bevásároltunk, már szinte az összes bolt ki volt fosztva, mindenki beijedt a hótól.
Én is megsirattam....Nem az nlc-t néztem, Jó olvasni, h ezt írtad, azt hittem, csak én vagyok ilyen... Most néztem a www.flightradar.com-on h mennek vissza a gépeink, és ott meg is lehet hallgatni, ahogy a pilóták beszélnek egymással. Az egyik is mondja a légiirányítónak, h köszöni a sokéves segítséget stb. A második gép leírt egy tiszteletkört Bp felett, azt is lehet látni.
Hol volt akciós réteslap?? Én baklavát szoktam csinálni belőle.
tüdőlevest nem ettem még, de a többi az fini:)
Nagyon sokadika van,ezért a spórolás jegyében holnap: Savanyú tüdőleves,rántott parizer krumplipürével,és almás pite.Pénz nélkül nem is olyan rossz menü:))))
Ó, engem nem zavar, nem a szépsége izgat, hanem az íze.Már enném is!! :-))
Ja. Lazán tekerd, mert ha feszesre tekered, akkor a hőtől ahogy a töltelék megdagad, kireped az oldala. Főleg a túrósnál fordul elő. Akkor is finom, csak akkor nem nevezzük be szépségversenyre :)
Nem azért használom duplán, hanem hogy több réteg tészta legyen. Amikor elnyújtják az asztalon és kétfelől tekerik, egy rétes legalább 60-70 centi széles tésztacsíkból van. No ezek sokkal keskenyebbek, ezért dupla rétegben használom. Egyébként van rajta használati utasítás, az is úgy írja.
De, az is jó. A szavatossági időre figyelj, mert ami lejárat előtti, az előfordulhat, hogy már száraz és törik. Azzal nem lesz sikerélményed.
Tehát egyszerre duplán használom, gondolom, hogy ki ne szakadjon.
Köszönöm, csajok, már el is mentettem.Szerzek réteslapot és sütök belőle.A lidlis nem jó fajta?Oda hamarabb eljutok.
Semmi különös, még nekem is sikerül :)
Olyat vegyél, ami hosszú rúdba van tekerve, ne a négyszögletes csomagosat, nekem az jobban törött.
Szóval kihajtogatod, egy lapot konyharuhára teszel, megkened olvasztott vajjal vagy olajjal. Ráteszel egy másik lapot, a szélétől 10 centire ráhalmozod egy csíkban a tölteléket, aztán a konyharuha segítségével feltekered és olajozott vagy vajazott tepsibe teszed.
A végén a rétesrudakat még megkened olajjal és mehetnek a sütőbe. Szép zsemleszínűre sütöd.
A legjobban a tescos réteslapot szeretem, jó nagyok és talán 16 darab is van egy csomagban.
Az nem nehéz, a lényeg hogy szedd szét a lapokat, és közte olajozd, ha megtöltötted, a 2 végét hajtsd be mielőtt feltekered.
További ajánlott fórumok: