Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nálatok van már befőzésnyi mennyiségű paradicsom?
Itt még csak apró zöld, pedig nem késtünk el a palántázással...
Sziasztok!
Próbáltátok a rántott saslikot? Nálunk ilyenkor nagyon megy!:))
Bambuszpálcára húzok fel kockára vágott csirkemellet,hagymát,gombát, kolbászkarikát,esetleg cukkinit, általában a hús mellé teszem a kolbászt, hagymát, ha kész bepanírozom, és olajban kisütöm. Próbáljátok ki, nagyon finom!:)))
Ötlet:)))-kistepsiben sütöm:)))
Szia!
Nem kell a bocs, mert nem vagyok sértődős ha főzésről van szó, máskor már nem olyan biztos. :)
A vagdalt húsnak, vagy fasírtnak én is csak megmutatom az olajat, vagy ha előre panírozott valamit sütök, mert szorít az idő.
De az általam panírozott rántott bigyók alá igenis aláöntöm vagy aláolvasztom (ha zsír) ami szerintem kell. A lapos tepsim kb. 1,5cm mély, a mélyebb pedig kb. 3cm, túl sok egyikbe sem fér, de megsütni úgy szeretem ha van alatta zsiradék. Utána lecsepegtetem papíron (a husit például élére állítva).
Mindenkinek kell mánia, az enyém az, hogy a bő zsiradékban sütött, azért bő zsiradékban sütött, hogy tudjon mozogni. :)
Helló, Nálad is én vagyok. Biztos Te is tudod, csak nekem jár feleslegesen a mancsom a klaviaturán, a ribizlit villával szedem le a száráról.
Bocs... Már megint okvetetlenkedtem. Ne hari!
Bocs Kedves!
Te a tepsis rántott akármikhez "lötyögő" mennyiségű olajat öntesz?
Hú! Szilikonos sütőpapír alá, olajspricni (1/3 olaj összekeverve 2/3 vízzel) ezzel befújom a sütőpapírt, rárakom és amikor már meleg kicsit kihúzom és kapnak egy spriccert a bent sűlő bármik. Legyen az hús, zöldféle, gyümölcs, akármi.
Bár az is igaz, hogy a zsíroskenyér csak zsírral finom és a lecsó, gulyások, pörköltek is kívánják a zsírt. Sőt némely pogácsa, a töltött édes süti sem lehet meg nélküle.
De ha már ragaszkodunk a tepsishez, akkor kevés olaj, és kész.
Nagyon kiadós és mutatós vagdalthúst lehet így sütni. A húspépet (azt ízesíteni szükséges a család szokása szerint) folpack között el lehet nyújtani könnyedén és tehetsz rá bármit!, amit a család még elfogad: apróra vágott főtt tojás sok petrezselyem zölddel, bármiféle párolt zöldéség (a fantázia itt fontos, hiszen már készítettem birsalmával is, előszörre furi volt az édeskés íze, az uramnak másodszorra is, de a vejem kétpofára ette). Ez jó, mert egyszerre nagyobb adagot készíthetsz, különféle "töltelékkel" és egy füst alatt kisül a nagyobb tepsibn két adag különböző finomság, amit felhasználhatsz főzelék feltétnek, reggelihez, vacsihoz, bármihel.
Bocs, hogy közbedumáltam, de ha főzésről van szó, nem állom meg, hogy el ne mondjam, amit már kipróbáltam.
Látom, mindenkinél 8-án tette be a kaput a meleg :)
Akkor én lettem a nap hőse: leszedtem, megpucoltam, paszíroztam, szűrtem a ribizlit, elraktam 6 lityi szörpöt. Mivel nem bíztam a nyers változatban, fel is forraltam. Kb. 5-6 órát molyoltam vele.
Nagyon köszönöm a tippet a rántott ehhez-ahhoz.A szomszédból kapjuk a zsenge tököket és épp most is rántani szeretném. Szombaton cukkinit bundáztam, mert nagyon szeretjük az ilyesmit. Egy kis joghurtos öntetet készítek mellé, teszek bele a mini kertecskémből citromfüvet és így fogyasztjuk.Már hetek óta nem sütök én sem sütiket. Gyümölcssalátát készítek kehelybe a szezongyümikből, tetejére pici tejszínhab, aki kér rá és mentalevél.
Levest sem nagyon készítek, gyümölcsturmix van ebédkor helyette.
A hűtőben egy kancsóban hideg víz van, amibe jól megsikált és feldarabolt citrom szeletei úszkálnak. Nincs benne semmi, ami édesítené, így is itatja magát és egészségesebb is.
Sziasztok!
Rég voltam, nem volt gépünk, mert a videó kártya felmondta a szolgálatot és kicsit macerás bele újat szerezni, de most már működik.
Ebben a melegben nem nagy kedvem van főzni, de annyi rántanivaló van, hogy nincs szívem nem megcsinálni. Még szerencs, hogy egy kedves ismerősöm idős édesanyja meggyőzött, hogy tepsiben kell megsütni a sütőben a rántott dolgokat is, mert így azért sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mert háromszor annyi fér a tepsimbe, mint az olajsütőbe. Így ezt a módszert ajánlom mindenkinek hasonló helyzetben.
A családom nagyon szereti a franciasalátát a rántott dolgokhoz, de azt is kicsit nyáriasítottam. A répát csak lereszelem, nem főzöm és a zöldborsót is csak kipirgálom, savanyú ubi helyett koviubit kockázok bele és jó kis savanyú nyári almát, így csak a krumplit kell főzni, a majonéz 1/3 részét pedig tejfölre cseréltem. Jó étvágyat hozzá ha megpróbáljátok!
Nincs melegebb, mit az előző napokban, csak mi merültünk ki a szokatlan hőségtől és már elmúlt a maradék toleranciánk - szerintem...
Add már Uram az esőt! - És a hidegfrontot!!!!
Sziasztok!
Gondoljátok el, én hogy szenvedek napi 14 órában a munkahelyemen, ahol nincs légkondi, de van 2 ezer fokos kazán! és holnap iszonyú mennyiségű dolgom lesz!!! :L((((
Ezen a hétvégén sem pihentem igazán, mert a bevásárlás és főzőcske mellett, alvás helyett, tegnap gospel koncerten voltam a csemetével. (Többször rákérdeztem, hogy igazán akarja e, de mindannyiszor rábólintott. Igazság szerint muszáj vele is lennem, mert egész héten alig látom :(((
Ma délelőtt az Auchanban mászkáltunk. Akciós volt a sajt, a füstöltsajt és a nyúzott afrikai harcsafilé.
Úgyhogy a mai menü : petrezselymes-hagymás újkrumpli és rántott hal volt kovászos uborkával. Utána alkoholmentes, grépfrutos sört ittunk! :)
Akkor jó, ha többen is úgy érzitek, hogy ma melegebb van, akkor nem gárgyultam meg teljesen.
Reggel arra ébredtem, hogy csikiz valami, hát egy izzadságcsepp folydogált az arcomon (és szigetelt a ház, nyugati fekvésű a hálószoba, igaz, klíma nincs, de ez már akkor is sok.)
Sziasztok Lányok!
Az én tűrőképességem sem jó már!!:(((Takarítást, vasalást jó ideje mellőzöm:)) Nem tudom hogy fogom utolérni magam?:)))
Ma laskagombát rántottam, holnap savanyú tojáslevest csinálok, de másodikat még nem tudom:))
Nálunk 95ft volt a karfiol,lehet holnap teszek el hordóba savanyúnak.
Sziasztok,
Ma tökfőzeléket csináltam, én aludttej-liszt keverékével habarom be, nagyon nagyon finom. De most csináltam egy keveset egy új recept alapján, régen olvastam, tökkel ütött a neve, a reszelt tököt kaporral sóval ecettel ízesítve megfőzöm saját levében, majd tálaláskor túrót szórók rá. Mint könnyú diétás étel szerepel, és igazán nagyon kellemes, finom étel!
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ma melegebb van-e, mint az elmúlt jópár napban, vagy az én tűrőképességem érte el a határát:((
Most jöttem fel a Balatonról, 28 fokos a víz!
Csodálatos!A déli part most tényleg a gyermekek paradicsoma, alacsony a víz, jócskán be kell menni, hogy úszni lehessen.
Hideg gyümölcsleves - a héten harmadjára csináltam, mert most a gyerekeim jöttek, azért. Utána krumplis, mákos és grízes tészta, meg csemegének főtt kukorica. Mit gondoltok,milyen idő volt a délre néző, 5,3 m2-es konyhámban?:-(
Itt tegnap délután órákig dörgött, sőt még egy kis szél is volt, de eső egy csepp sem - már régóta
Neked van igazad!
Én zöldbabfőzeléket főztem egy kis pörkölt a tetejére, holnap, holnapután is ezt fogjuk enni! Ketten vagyunk, ilyen melegben csak ennyire voltam hajlandó!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)