Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nem fogom győzni menteni a jó ötleteket, már csak idő kell rá...
A Tízperces süti nem egy nagy szám, az a jó benne, h 10 perc alatt össze lehet dobni, és ha nem fogy el a lekvár vége (bár ez ritka) akkor jól jön.
50 dk liszt, 40 dk kristálycukor (én csak 25-30-at teszek)4 egész tojás, 1 duplacsomagolású sütőpor, 18 evőkanál víz, 5 evőkanál lekvár, 15 dk zsír. Ezt beledobálni a tálba és összekeverni, sütni. Nyilván a lisztbe teszem először a sport, de utána a többi tényleg ahogy a kezembe kerül. Finom, utána még lehet kenni vmivel.
Sajtos rúd Ági módra
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
3 tojássárgája
só
reszelt sajt
zsír
Elkészítés: Összeállítjuk a tésztát a hozzávalókból,és öt cipót formálunk belőle.Mindegyiket kinyújtjuk,és olvasztott zsírral megkenjük,és hajtogatjuk.1 órára a hűtőbe rakjuk.Majd ujjnyi vastagra nyújtjuk,tojássárgájával megkenjük,megszórjuk a sajttal,és megsütjük.
Majdnem olyan leveles lesz,mintha a leveles tésztából készült volna.
Sajtos csiga Ági módra
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
2.5 dkg élesztő
tej
cukor
só
krém:
4 evőkanál liszt
4 dl tej
10 dkg vaj (margarin)
1 füstölhús kocka
20 dkg reszelt sajt
só
Elkészítés: Az élesztőt a langyos cukros tejben, megfuttatjuk.A lisztet a margarinnal,tojással összegyúrjuk,hozzáadjuk az élesztőt,sót.Nem kell keleszteni,2 cipót csinálunk.
A tejben a lisztet sűrűre főzzük,belereszeljük a füstölt hús kockát,hozzáadjuk a langyos vajat,és a reszelt sajtot.
A cipókat hosszúra és keskenyre
nyújtjuk,megkenjük a sajtos krémmel.Kb 1-1.5 cm szeletekre vágjuk,és sütő papírral kibélelt tepsibe rakjuk lapjával.Előmelegített sütőben világos zsemle színűre sütjük.
Ez is jól hangzik de 5 gyerek lesz annak még sem adhatok sörös dolgot..:)
Bár tavaly aranyos volt a kisunokám... nálunk nyaraltak és a férjem megengedte, h a sör habját lenyalja... na ugy fogadta a szüleit, h ő nagyon szereti a sört mindig ivott a papcival..:)
A kisunokám + a menyecském liszt érzékeny... azért kevés lisztel sütök persze az is az ő lisztjük...de olyan drága...1200ft körül van 1 kg!
Piskóta tekercset sütök azt hiszem az a lekváros túrós nagyon tetszik..:) De valami sós kéne még...
Mi egy jó termet kacsát 5-en simán megeszünk. Köszönöm az ötleteket..:)) Húsvét hétfőn 2 db sütök akkor jönnek a fiamék.
Sütni még nemtudom...majd milyen hangulatom lesz..:) Legjobban a kavart dolgokat szeretek sütni az nem macerás..:)
Most olvastam vissza, mindjárt megnézem, mit írtatok.
Mariann, napi 160 gramm szénhidrátos cukorbeteg diétát.
Sziasztok!
Én csak sóval, borssal szoktam ízesíteni.
A legutóbb azonban sörben sütöttem és sörös mártással tálaltam. Nagyon finom volt és egyáltalán nem száraz.
(A receptet felteszem a naplómba.)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)