Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Sziasztok asszonyok!:))
Igyekszem visszaolvasni:)
Nagyon szupi ötleteket adtatok ma is!
A diós bögrés receptet elloptam:P
A töltelékes kaják nálunk is mennek. Bár ritkán csinálom.
igen. Az első 15 percben takard le egy alufóliával.
aztán még 15-20 perc,és kész is :)
Főzős naplóm, 118-as kép
Lúdanyó,
légy szíves, írd le ezt pontosan, mert tetszik, csak nem egészen értem :-). A krumplipüréportis beleteszed a zacsiba, nem rázod le a húsról?
Köszi:
Magdi
Köszi, ez jól hangzik.
Amúgy a húst elősütöd serpenyőben, vagy nem kell?
Amúgy azon borult a bili, hogy látom a férjem tányérján a krumpli köretet, és egy bazi nagy halom tölteléket, és húst nem. Ő, aki húst hússal eszik, és a csirkét amúgy is imádja, tölteléket evett csak. Persze, lekaffogtam, hogy tök jó, majd nekem nem fog jutni. Anyám csak nézett.
Aztán utána négyszemközt mondtam a férjemnek, hogy ne haragudjon, de azt mondta, nálam már nem lepődik meg semmin:))
Szóval, töltelék hegyek kellenek.
SAziasztok, vidám hetet Tyúkok!
Azért szoktam búbos husit sütni (itt tanultam az ágitól, alulra hússzeletekkel kirakom a tepsit, arra jó vastagon rákenem a tölteléket. Hideg sütőbe teszem be (így együtt melegszik a sütővel) és fólia alatt kezdem sütni, hogy a teteje ne száradjon ki. Amikor már sül, (jó illata van) akkor leveszem a fóliát.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy amikor tölteléket süttök tepsiben, akkor le kell-e takarni alufóliával valameddig, és csak utána kell alufólia nélkül sütni?
Tegnap családi ebéden őszintén szólva civakodás volt a töltött csirke töltelékén, ezért gondoltam, sütök tepsiben, ha annyira mindenki azt imádja:)
Nálam a sütőpor mellett 1 tojás megy bele, a többi hozzávaló (mák vagy dió, tej, cukor, liszt) 1-1 bögre. Ha van, a mákos még fimomabb, ha kis reszelt citromhéj van benne.
A liszt pedig rétesliszt.
Van olyan bögrés süti, amelybe öntenek fél bögre olvasztott vajat (margarint), de az a bögrés kókuszos, mert a kókuszreszelék általában nagyon száraz.
Nagyon szépen köszönöm!
Majdnem ugyanígy csináltam.
Kihagytam a vajat. Így is nagyon finom lett.
Érdekes,hogy ugyanarra a sütire rengeteg variáció van. Majd kipróbálom vajjal is.
Úgy tűnhet, hogy mindenáron le akarlak beszélni a gombászásról, pedig csak aggódom érted és a családodért!
Hidd el kell az a szakértő, főleg a kezdőknek! Ők is úgy vannak vele, hogy ha nem biztosak a dolgukban inkább kidobják, abból baj nem lehet! De gy gombákkal csak most ismerkedő hogyan is lehetne biztos bármiben is?
Szia!
Nekem ez vált be:
Bögrés diós
1 bögre darált dió
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 bögre tej
2 tojás
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 vaníliacukor
(A bögre 2,5 dl, a tepsi nem túl nagy, de magas peremű).
Az elkészítés: A tojást a cukorral, vaníliacukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puha vajat, egyneműre keverjük. Ezután felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, több részletben. A végén hozzáadjuk a finomra darált diót.
Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük.
(Darált mákkal is nagyon finom!)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)