Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


36275. lúdanyó (válaszként erre: 36274. - Kovaevakiss)
2012. okt. 10. 07:43
kérém a birs gumicukor receptjét!..:)
2012. okt. 9. 20:11
A mai napom a birsalma jegyében telt, és azt hiszem, az egész hét erről fog szólni! Kaptam 200 db-ot, /kisebbek-nagyobbak/, lesz belőlük lekvár, befőtt, birsalmasajt és "birs gumicukor". Az a szerencse, hogy nagyon szépek, n em romlanak, nem kell sietni velük. A család és a barátok el lesznek látva vele!
36273. c7a878c6b5
2012. okt. 9. 16:28

Sziasztok asszonyok!:))

Igyekszem visszaolvasni:)

Nagyon szupi ötleteket adtatok ma is!

A diós bögrés receptet elloptam:P

A töltelékes kaják nálunk is mennek. Bár ritkán csinálom.

36272. lúdanyó
2012. okt. 9. 14:03
:)
36271. smudlaagi54 (válaszként erre: 36268. - Caravell)
2012. okt. 9. 12:01
Na meg a sajt a tetejére!
36270. alidamolnar (válaszként erre: 36267. - T.Ili)
2012. okt. 9. 11:49
És Neked is köszi!:)
36269. alidamolnar (válaszként erre: 36263. - Smudlaagi54)
2012. okt. 9. 11:49
Neked is köszönöm!
36268. caravell (válaszként erre: 36262. - Smudlaagi54)
2012. okt. 9. 10:35
Erre már nem emékeztem, csak arra, hogy a receptet Tőled tanultam :)
36267. t.Ili (válaszként erre: 36255. - Alidamolnar)
2012. okt. 8. 23:46

igen. Az első 15 percben takard le egy alufóliával.

aztán még 15-20 perc,és kész is :)

Főzős naplóm, 118-as kép

36266. lúdanyó (válaszként erre: 36261. - Magdolna1969)
2012. okt. 8. 21:10
na ezt a meggi..:) után szabadon találtam ki...:) szóval először úgy besóztam ahogy szoktam még este, a csirke húst, másnap kicsit megforgattam olajba.. csak úgy nagyjából) aztán egy tálba beletettem ezt a krompli püré por + mindenféle fűszert...foghagyma port,(jó sokat) bors, gril fűszert + ami jött..:))és ebbe vékonyan beleforgattam és bele a zacsiba aztán a sütőbe és ugy másfél óra alatt finoman átsült nagyon jó ize volt..:))
36265. Lisy50 (válaszként erre: 36263. - Smudlaagi54)
2012. okt. 8. 21:07
Nálunk is nagy sikere van mindig!!!:DD
36264. lúdanyó (válaszként erre: 36257. - Caravell)
2012. okt. 8. 21:02
igen és ez a nagyszerű benne..:)
36263. smudlaagi54 (válaszként erre: 36255. - Alidamolnar)
2012. okt. 8. 20:56
Én szoktam csinálni csak tölteléket tepsiben!A tetejére szalonna szeleteket szoktam rakni,rárakom a fedelét,vagy lefóliázom,és úgy sütöm.Aztán kicsit megpirítom a tetejét!
36262. smudlaagi54 (válaszként erre: 36256. - Caravell)
2012. okt. 8. 20:53
Elősütöm a hús szeleteket!!
36261. Magdolna1969 (válaszként erre: 36245. - Lúdanyó)
2012. okt. 8. 20:42

Lúdanyó,


légy szíves, írd le ezt pontosan, mert tetszik, csak nem egészen értem :-). A krumplipüréportis beleteszed a zacsiba, nem rázod le a húsról?


Köszi:


Magdi

36260. alidamolnar (válaszként erre: 36259. - Caravell)
2012. okt. 8. 14:00
Köszi, akkor úgy fogom tenni, ahogy írtad:)
36259. caravell (válaszként erre: 36258. - Alidamolnar)
2012. okt. 8. 13:25
Nem tudom, hogy az Ági (smudlaági54) elősüti-e, én minden ilyen tepsis szeletest úgy kezdek, hogy befűszerez, lisztbeforgat, 2-3 prc serpenyőben süt. Nekem úgy tűnik, így omlósabbak maradnak a szeletek.
36258. alidamolnar (válaszként erre: 36256. - Caravell)
2012. okt. 8. 11:38

Köszi, ez jól hangzik.

Amúgy a húst elősütöd serpenyőben, vagy nem kell?


Amúgy azon borult a bili, hogy látom a férjem tányérján a krumpli köretet, és egy bazi nagy halom tölteléket, és húst nem. Ő, aki húst hússal eszik, és a csirkét amúgy is imádja, tölteléket evett csak. Persze, lekaffogtam, hogy tök jó, majd nekem nem fog jutni. Anyám csak nézett.

Aztán utána négyszemközt mondtam a férjemnek, hogy ne haragudjon, de azt mondta, nálam már nem lepődik meg semmin:))

Szóval, töltelék hegyek kellenek.

36257. caravell (válaszként erre: 36245. - Lúdanyó)
2012. okt. 8. 11:04
Ez jól hangzik nagyon! A hagyományos hétköznapi krumplkipűré porral csináltad? Már csináltam olyat, hogy levesporba forgattam a hússzeleteket, tepsibe fektettem, tejszínnel megöntöttem és reszelt sajttal megszórtam. Az nagyon finom volt. A sajt al póréhagyma karikákat tettem, mert póréhagymás levespor volt...
36256. caravell (válaszként erre: 36255. - Alidamolnar)
2012. okt. 8. 11:02

SAziasztok, vidám hetet Tyúkok!


Azért szoktam búbos husit sütni (itt tanultam az ágitól, alulra hússzeletekkel kirakom a tepsit, arra jó vastagon rákenem a tölteléket. Hideg sütőbe teszem be (így együtt melegszik a sütővel) és fólia alatt kezdem sütni, hogy a teteje ne száradjon ki. Amikor már sül, (jó illata van) akkor leveszem a fóliát.

2012. okt. 8. 10:26

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy amikor tölteléket süttök tepsiben, akkor le kell-e takarni alufóliával valameddig, és csak utána kell alufólia nélkül sütni?


Tegnap családi ebéden őszintén szólva civakodás volt a töltött csirke töltelékén, ezért gondoltam, sütök tepsiben, ha annyira mindenki azt imádja:)

36254. alidamolnar (válaszként erre: 36251. - Guruljka)
2012. okt. 8. 10:24
Bocs, a sütőpor természetesen nálam is benne van, csak elfelejtettem beleírni:)
36253. Guruljka
2012. okt. 8. 01:49

Nálam a sütőpor mellett 1 tojás megy bele, a többi hozzávaló (mák vagy dió, tej, cukor, liszt) 1-1 bögre. Ha van, a mákos még fimomabb, ha kis reszelt citromhéj van benne.

A liszt pedig rétesliszt.


Van olyan bögrés süti, amelybe öntenek fél bögre olvasztott vajat (margarint), de az a bögrés kókuszos, mert a kókuszreszelék általában nagyon száraz.

36252. lov.ildi (válaszként erre: 36251. - Guruljka)
2012. okt. 8. 00:52
Igazad van! Én is tettem bele sütőport.
36251. Guruljka (válaszként erre: 36250. - Lov.ildi)
2012. okt. 7. 22:04
Érdekes, de a bögrés sütiket én is vaj nélkül tudom, viszont sütőporral.
36250. lov.ildi (válaszként erre: 36246. - Alidamolnar)
2012. okt. 7. 21:59

Nagyon szépen köszönöm!


Majdnem ugyanígy csináltam.

Kihagytam a vajat. Így is nagyon finom lett.

Érdekes,hogy ugyanarra a sütire rengeteg variáció van. Majd kipróbálom vajjal is.

36249. Anyagi (válaszként erre: 36244. - 7796ae808e)
2012. okt. 7. 20:43

Úgy tűnhet, hogy mindenáron le akarlak beszélni a gombászásról, pedig csak aggódom érted és a családodért!

Hidd el kell az a szakértő, főleg a kezdőknek! Ők is úgy vannak vele, hogy ha nem biztosak a dolgukban inkább kidobják, abból baj nem lehet! De gy gombákkal csak most ismerkedő hogyan is lehetne biztos bármiben is?

36248. Anyagi (válaszként erre: 36244. - 7796ae808e)
2012. okt. 7. 20:37
Nem mind és azok is csak nagyon frissen, fiatalon!
36247. Briell14 (válaszként erre: 36246. - Alidamolnar)
2012. okt. 7. 19:55
Ez jó recept, ismerem. ☺
36246. alidamolnar (válaszként erre: 36236. - Lov.ildi)
2012. okt. 7. 17:28

Szia!

Nekem ez vált be:


Bögrés diós

1 bögre darált dió

1 bögre cukor

1 bögre liszt

1 bögre tej

2 tojás

10 dkg vaj (vagy margarin)

1 vaníliacukor

(A bögre 2,5 dl, a tepsi nem túl nagy, de magas peremű).

Az elkészítés: A tojást a cukorral, vaníliacukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puha vajat, egyneműre keverjük. Ezután felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet, több részletben. A végén hozzáadjuk a finomra darált diót.

Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük.

(Darált mákkal is nagyon finom!)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook