Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Bocs, én tegnap nem írtam semmit, de szeretettel kívánok én is Neked illetve Nektek még hosszú évekre jó egészséget, örömet a családban és adassék meg a annak az örömet, h még sokat tudjatok adni és kapni.
És mostmár pihenjétek ki a vendéglátást :-))
Mi az idén töltöttük a negyvenet...
Hát én már öreg vagyok, mindenem megvan, de ha bemegyek az Ikeába nem látom, hogy olyan olcsó lenne! Ami igazán jónak tűnik az nagyon drága! És nem csak a kiegészítőknél van ez így, hanem a bútoroknál is!
Nagy vihart kavartam?
Egy rugóra jár az agyunk!!! :))
Én is éppen most néztem át a fagyasztómat! Sajnos nem láttam benne túl sok jót, :( bár tele van. Kidobtam két zacskó gombaszárat amiről elfeledkeztem és feltettem főni egy nagy zacskó fagyasztott kukoricát. Majd összekeverem majonézzel.
Nem találtam cs.farhátat, pedig csináltam volna magamnak elvinni, a munkahelyre, pörköltet belőle a maradék tésztához.
Viszont meglepően sok cs.mell van benne, egy nagy darab karaj, másfél nagy zacsi rántott hagymakarika, (rántani való sajtom is van), sütni való krumpli, mindenféle csontok levesnek, sütni való kolbász, lecsó, fagyasztott meggy, zöldbab, és valami kész étel amiről fogalmamsincs, hogy mi lehet, mert nem írtam rá :((
Hát ez még nem karácsonyi kínálat.... :((
Ismerős. :) A hétvégén én is bepakoltam a fagyasztóba, de ki is kellett belőle venni dolgokat, mert nem fértek el. A kezem már a lefagyás szélén volt, amikor kivettem egy doboz jégkrémet és megevésre ítéltem, hogy ne fogja ott a helyet tovább. :)
Akkor jól is esett, mostmár ebben a hidegben meggondolnám. :)
Most már az enyém is jó helyen van.
Vettem a L.dl-ben akciós magozott meggyet meg zöldborsót, + mára túlvásároltam a húst, megmaradt a tarja és a csirkecomb, ezeket most mind benyomtam a fagyasztóba, az áttekinthetőség megint oda lett. Dugig van, most ismét csak kiszedegetni kellene belőle egy darabig.
Háááát, látod most tudnék Neked tanácsokat adni! :)))
Én tudtam annak idején, hogy mit kaptam, csak nem sikerült jól használnom. El is kedvetlenedtem egy időre, de olyan a természetem, hogy "mi az, hogy másnak megy ,nekem meg nem??????" , ezért újra elővettem. Végül kitaláltam hogy milyen tésztát kell készíteni hozzá és most már bármilyen vastagságú palacsintát tudok vele sütni!
Már a csemetém is profi!!! :))))
Köszi!
Akkor neki is állhatok.
Sziasztok!
Tejszín alapú likőrt készítenék karácsonyra, vagy tojáslikőrt, vagy baileys-t.
Szerintetek mennyi idővel előtte kellene elkészíteni? Úgy értem, hogy össze is érjenek az ízek, de ne is legyen állott?
Sima, hagyományos palacsinta süthető vele!
A tészta sűrűségétől függően akár leheletvékony is!
Amikor ide költöztünk, elektromos tűzhelyet "örököltem" amin szerintem nem lehet palacsintát sütni, mert a vékony palacsintasütő hamar eldeformálódik és utána már csak egy-egy pontja érintkezik a tűzhellyel. Ezen a pontokon viszont odaég/ragad a tészta.
Vagy 15 éve kapta egyszer szenvedésem megoldására egy szarvasi elektromos paacsintasütőt. Úgy néz ki, mint egy serpenyő domorú oldala teflonnal bevonva. Ez a felület felmelegszik és csak bele kell mártani egy tányérnyi tésztába. A forró felületre a tészta feltapad és megsül.
Őszintén megvallva először nem volt sikerélményem sokáig, de aztán rájöttem a titkára és azóta a Vaterán "nagyfelvásárló" lettem: mindenkitől megvettem pár száz forintért, akinek nem sikerült megbarátkoznia vele! :)
Nagy előnye a módszernek, hogy gyors és nincs a jellegzetes szag a lakásba ha használom!
A házi savanyút és a házi lekvárt írtam. Befőttet nem tettem el, mert a férjem azt mondta, hogy csak lekvár legyen a gyümölcsből, így azt nem tudok adni.
Ágyneműt, törölközőt, abroszt és poharakat az édesanyjáéktól kap.
Milyen az elektromos palacsintasütő?
Soha nem hallottam róla!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)