Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Csak a csirkecombot/ mellet (csontos husikat), stb sütöm rántva így. A klopfolt húsokat rendesen serpenyőben csinálom.
A bepanírozott hús darabokat elrendezem kevés olajon a jénaiban, vagy tepsiben, és mehet a sütőbe. Nem szoktam előmelegíteni, és alufóliával is lefedem. Miután levettem a fóliát róla, mert puha a hús, többször megforgatom, h egyenletesen ropogósra süljön a bundája.
Biztosan lehet más húst is így sütni, de csak ezt szoktam én :)
Sziasztok,
Emlekszem, amikor Edesanyam hozta a feher TSZ csirket a piacrol, probaltuk egy kicsit kukoricaval fol penditeni, a csirke nem tudta mi az a kukorica! csak nezte, es utogette, de fol nem vette...
.
Nagymamám a csirke mellé egy darab sovány marhahúst is főzött a levesbe.
Azt paradicsommártással, krumplival tálalta, a csirke pedig ment másnap kirántani vagy paprikásnak. Így több féle étel volt gyorsan készen, és "jobb ízű lett ez a kis nyeszlett piaci csirke"- mondta.
Te is vigyázz magadra, gyors felépülést, gfyógyangyalkákat küldök! Kíméld magad ameddig kell, az a fontos, hogy betarts minden utasítást!
Pusziölelés Neked!
És mégegy ötlet: Nagyon útáltam panírozni,ráragadt a kezemre,nehéz volt lemosni stb.
Ezért rendszeresítettm 3 db jól zárodó tetejű műa.dobozt.Egyikben a liszt,másikban a tojás,harmadikban a morzsa.Belrakom a húsit,rá a fedőt és jól összerázom,villával teszem át a következőbe.
egnap rántott csirke volt burgonyasalátával.
Valamiért nekem mindig véres maradt eddig a csirkecomb.
Kipróbáltam az állitólag MC-ben használt módot és bejött.
A combokat jó ízes-fűszeres vízben félig megfőztem(csak ép, hogy ellepje)
Kiszedtem,lehűtöttem,utána paníroztam,isteni omlós lett.
Elkészült tegnap a hamis túrógombóc és isteni lett!!! :) Lett egy új kedvenc ételem. ;)
Igaz mikor öntöttem a tejet már egyáltalán nem éreztem savanyúnak, de nem mertem megkóstolni :) ettől függetlenül nagyon finom lett.
Egy nagy tejfölbe tettem édesítőt, fahéjat és egy kevés kókuszreszeléket, jól összeturmixoltam és az volt az öntet.
Ja és végül nem zabpehelyből csináltam, hanem darával, de ki fogom próbálni azzal is, csak abból jóval több kell.
Lányok!
Sütött már valaki közületek macaront?
Tudom, hogy nem épp spórolós recept, és bonyolult is, de hátha van valakinek jó receptje, vagy praktikus tanácsa.
Szia:)
Az elég kicsi szokott lenni, de van, amibe pont elég abból is 1-1 db. Én egyébként a piacon veszem, a helyi mezőgazdasági zrt tojását, jóval nagyobb, mint a bolti L-es, de ebből is veszek majd.
Sziasztok Lányok!
Holnaptól a li.l-be 29ft lesz a tojás!!Én szeretem, nincs mellék íze:))Ja ! M-es méret.:))
Köszi!! :)) Akkor ezt fogom ma megcsinálni! :) Tényleg sokkal egyszerűbbnek tűik, mint a rendes és így legalább a tejet sem kell kiönteni. Bár a kutya lehet, hogy örült volna neki. :)
Sőt ha ez is ízleni fog, direkt fogom savanyítani a tejet. :D
Bocs, a napról jöttem be. Fél liter tejhez 12 deka dara.
De már régen érzésre csinálom csak, most külön megnéztem.
Igen, azaz a savanyú tejet teszem fel főni úgy, ahogy van.
Zabpehellyel is biztosan jó, nyilván! Én azzal még nem próbáltam.
Aki még így nem főzte: a könyv szerintfél loter tejhez ír 12 deka búzadarát. Picike sóval, egy kanál cukorral kell forralni, és egészen sűrű legyen, úgy pöfékeljen, amíg a gríz megfő.
Amikor annyira kihűlt, hogy bele tudunk kézzel nyúlni, akkor gombócoljuk, és mehet a prézlibe, külön főzni már nem kell.
Összetéveszthető a valódi túrógombóccal, és sokkal gyorsabb.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)