Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


40771. kszb (válaszként erre: 40768. - 645b490433)
2013. márc. 22. 13:19

Csak a csirkecombot/ mellet (csontos husikat), stb sütöm rántva így. A klopfolt húsokat rendesen serpenyőben csinálom.

A bepanírozott hús darabokat elrendezem kevés olajon a jénaiban, vagy tepsiben, és mehet a sütőbe. Nem szoktam előmelegíteni, és alufóliával is lefedem. Miután levettem a fóliát róla, mert puha a hús, többször megforgatom, h egyenletesen ropogósra süljön a bundája.

Biztosan lehet más húst is így sütni, de csak ezt szoktam én :)

40770. 9d7907a17a (válaszként erre: 40767. - Kszb)
2013. márc. 22. 08:43
Én is tepsiben sütöm a rántott dolgokat. Mondjuk én csontos húst sosem rántok. A férjem van oda a panírozott dolgokért és ugyan olyan gyorsan elfogyasztja mint a serpenyőben sültet, egyszer sem mondta, hogy nem jó. A gáztepsibe öntök olajat, nem kell sok mert a rántani való is felnyomja, bekapcsolom a sütőt és ha kellően meleg az olaj, mehetnek bele a bepanírozott cuccok. Én azért vagyok hálás egy ismerősöm édesanyjának aki erre a trükkre megtanított, mert a 25-30 szelet hús három sütésre megvan és nem kell vele 6-8* bajlódni. Ráadásul nem fröcsög az olaj szanaszét a konyhában. A fagyasztóba eltett panírozott dolgokat is így sütöm. Én csipesszel forgatok és így nem kell ki be húzkodni a tepsit.
40769. Tótágas (válaszként erre: 40767. - Kszb)
2013. márc. 21. 22:34
Próbáltam,de a zuramnak nem izlik úgy,azt mondta más az íze.
40768. 645b490433 (válaszként erre: 40767. - Kszb)
2013. márc. 21. 21:15
Elmondanád, hogy sütöd tespsibe a karajt is így csinálod a töltött rántott husit is?? Mi nagyon szeretjük rántott husit de egy vagyon az olaj mostmár jó volna vele spórolni.Köszike
40767. kszb (válaszként erre: 40756. - Tótágas)
2013. márc. 21. 20:41
én mindig tepsiben, sütőben sütöm, és akkor totál átsülnek a combok, nem lesz olajszagú az egész lakás, jóval kevesebb olaj is kell alá, meg nem kell vacakolni a tűzhely mellett sem (és előfőzni se kell)! Anyu csinálja így az elmúlt 10-15 évben, és szépen ellestem tőle :)
40766. Briell14 (válaszként erre: 40765. - Dodi44)
2013. márc. 21. 19:09
Ez jó! :)
40765. Dodi44 (válaszként erre: 40763. - Guruljka)
2013. márc. 21. 18:09

Sziasztok,

Emlekszem, amikor Edesanyam hozta a feher TSZ csirket a piacrol, probaltuk egy kicsit kukoricaval fol penditeni, a csirke nem tudta mi az a kukorica! csak nezte, es utogette, de fol nem vette...

.

40764. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 40756. - Tótágas)
2013. márc. 21. 17:35
Én mindig kicsontozom, kloffolok rajta egy kicsit :)
40763. Guruljka (válaszként erre: 40760. - 645b490433)
2013. márc. 21. 17:30

Nagymamám a csirke mellé egy darab sovány marhahúst is főzött a levesbe.

Azt paradicsommártással, krumplival tálalta, a csirke pedig ment másnap kirántani vagy paprikásnak. Így több féle étel volt gyorsan készen, és "jobb ízű lett ez a kis nyeszlett piaci csirke"- mondta.

40762. Tejespite (válaszként erre: 40755. - Hcs2)
2013. márc. 21. 17:20
Én újabban zabkorpával csinálom a túrógombócot, fél kg túró 7 dk zabkorpa, 2 tojás. Nagyon finom. Gondolom, ebbe a 'túró'-ba is ennyi kell
40761. lúdanyó
2013. márc. 21. 16:01
:)
40760. 645b490433 (válaszként erre: 40756. - Tótágas)
2013. márc. 21. 15:36
Régi világban is így csinálták nagyanyámék csak ők levesben főzték meg nem teljesen mert akkor belefőtt levesbe szaftja és volt második fogás is egy tikból vagy csirkéből.
40759. caravell (válaszként erre: 40722. - Kovaevakiss)
2013. márc. 21. 12:27

Te is vigyázz magadra, gyors felépülést, gfyógyangyalkákat küldök! Kíméld magad ameddig kell, az a fontos, hogy betarts minden utasítást!

Pusziölelés Neked!

40758. Toncsa (válaszként erre: 40756. - Tótágas)
2013. márc. 21. 11:25
Másik megoldás, hogy a kirántott csirkedarabokat 80 fokra előmelegített sütőbe teszed, simán a tepsire, és amíg sül a többi, ott melegszik tovább a lecsepegett olajon. Az utolsó adag után még jó 10-15 percig benne szoktam hagyni, és egyforma melegen kerülhet az egész az asztalra, és nem marad véres rész a csontok mellett.
40757. Tótágas
2013. márc. 21. 11:24

És mégegy ötlet: Nagyon útáltam panírozni,ráragadt a kezemre,nehéz volt lemosni stb.

Ezért rendszeresítettm 3 db jól zárodó tetejű műa.dobozt.Egyikben a liszt,másikban a tojás,harmadikban a morzsa.Belrakom a húsit,rá a fedőt és jól összerázom,villával teszem át a következőbe.

40756. Tótágas
2013. márc. 21. 10:57

egnap rántott csirke volt burgonyasalátával.

Valamiért nekem mindig véres maradt eddig a csirkecomb.

Kipróbáltam az állitólag MC-ben használt módot és bejött.

A combokat jó ízes-fűszeres vízben félig megfőztem(csak ép, hogy ellepje)

Kiszedtem,lehűtöttem,utána paníroztam,isteni omlós lett.

40755. hcs2
2013. márc. 21. 08:21

Elkészült tegnap a hamis túrógombóc és isteni lett!!! :) Lett egy új kedvenc ételem. ;)

Igaz mikor öntöttem a tejet már egyáltalán nem éreztem savanyúnak, de nem mertem megkóstolni :) ettől függetlenül nagyon finom lett.

Egy nagy tejfölbe tettem édesítőt, fahéjat és egy kevés kókuszreszeléket, jól összeturmixoltam és az volt az öntet.

Ja és végül nem zabpehelyből csináltam, hanem darával, de ki fogom próbálni azzal is, csak abból jóval több kell.

40754. hcs2 (válaszként erre: 40747. - Tótágas)
2013. márc. 21. 08:19
:)) nem tudok különbséget tenni az aludt és a savanyú tej között :D
40753. Briell14 (válaszként erre: 40752. - Voltam...leszek)
2013. márc. 20. 21:52
Értem. Próbáld ki, a Nosalty-n vannak jó receptek. :)
40752. voltam...leszek (válaszként erre: 40751. - Briell14)
2013. márc. 20. 21:25
Én céklaporral gondoltam színezni, akkor a rózsaszíntől a mélybordóig lehet variálni.
40751. Briell14 (válaszként erre: 40750. - Voltam...leszek)
2013. márc. 20. 21:21
Megmondom őszintén, hogy nekem a sok ételfesték miatt nem tetszik. Eszünk elég mű dolgot így is. :(
2013. márc. 20. 19:21

Lányok!

Sütött már valaki közületek macaront?

Tudom, hogy nem épp spórolós recept, és bonyolult is, de hátha van valakinek jó receptje, vagy praktikus tanácsa.

40749. Lisy50 (válaszként erre: 40748. - Mmacus)
2013. márc. 20. 18:37
Enni én is L-eset veszek, de sütibe ez is jó, nem annyira kicsi mint az S :))))
40748. mmacus (válaszként erre: 40745. - Lisy50)
2013. márc. 20. 18:18

Szia:)

Az elég kicsi szokott lenni, de van, amibe pont elég abból is 1-1 db. Én egyébként a piacon veszem, a helyi mezőgazdasági zrt tojását, jóval nagyobb, mint a bolti L-es, de ebből is veszek majd.

40747. Tótágas (válaszként erre: 40744. - Hcs2)
2013. márc. 20. 18:10
ugyanezt írtam én is,a 40732 hsz-ben :)
40746. lúdanyó
2013. márc. 20. 17:16
:)
40745. Lisy50
2013. márc. 20. 16:31

Sziasztok Lányok!

Holnaptól a li.l-be 29ft lesz a tojás!!Én szeretem, nincs mellék íze:))Ja ! M-es méret.:))

40744. hcs2 (válaszként erre: 40742. - Guruljka)
2013. márc. 20. 13:43

Köszi!! :)) Akkor ezt fogom ma megcsinálni! :) Tényleg sokkal egyszerűbbnek tűik, mint a rendes és így legalább a tejet sem kell kiönteni. Bár a kutya lehet, hogy örült volna neki. :)

Sőt ha ez is ízleni fog, direkt fogom savanyítani a tejet. :D

40743. Guruljka
2013. márc. 20. 12:18

Bocs, a napról jöttem be. Fél liter tejhez 12 deka dara.

De már régen érzésre csinálom csak, most külön megnéztem.

40742. Guruljka (válaszként erre: 40741. - Hcs2)
2013. márc. 20. 12:17

Igen, azaz a savanyú tejet teszem fel főni úgy, ahogy van.

Zabpehellyel is biztosan jó, nyilván! Én azzal még nem próbáltam.

Aki még így nem főzte: a könyv szerintfél loter tejhez ír 12 deka búzadarát. Picike sóval, egy kanál cukorral kell forralni, és egészen sűrű legyen, úgy pöfékeljen, amíg a gríz megfő.

Amikor annyira kihűlt, hogy bele tudunk kézzel nyúlni, akkor gombócoljuk, és mehet a prézlibe, külön főzni már nem kell.

Összetéveszthető a valódi túrógombóccal, és sokkal gyorsabb.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook