Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A spórolás jegyében egy mai sztori.
Készülődtem, hogy mit vegyek fel. Felvettem egy hosszú ruhát, ami csinos, csak bokáig ér. Erre a fiam - Ne már, úgy nézel ki, mint egy öregasszony!
Naná, hogy gyorsan levettem! :S
Viszont mikor hazaértünk, újra felvettem, felhajtottam, mutattam neki, hogy milyen lenne, ha levágatnám. Mondta, hogy úgy már tökéletes.
Fogtam az ollót és...
Aztán még egy másikat is. :)))
Tehát ma született két "új" ruhám, pedig nem is költöttem. :))))))
Tegnap buliban voltunk, és csináltam rágcsát, mert sós sütit kért a háziasszony.
Egy kiló lisztet egy evőkanál sóval, pizzafűszerrel kevertem, 6 deci langyos vízben megfuttatott élesztővel meg két deci olajjal bedagasztottam, egy tojás ment még bele.
Négy részre osztottam, gáztepsibe nyújtottam és sütés előtt 2-3*10 centis darabokra vágtam a pizzavágóval, aztán 175 fokon világosra sütöttem.
Kétféle mártogatót vittem hozzá, az egyikben tejföl, só, bors, őrölt kömény, fokhagyma, pirospaprika, a másikban tejföl, só, petrezselyem, kapor és reszelt vöröshagyma volt.
Nagyon tetszett mindenkinek.
Sziasztok! Remélem, mindenkinek jól telt a mai nap!
Én kamrát festettem :)
Olasz rakott tészta volt az ebéd.
és főzőtejszín kell vagy habtejszín
bár ha verni kell akkor gondolom hab
azt fel lehet verni kézzel is? vagy ilyen elektromos verővel?
ajj.. na mindegy, megyek a tacskóba tejszínért :)
azt majd még éjjel kitalálom, hogy fel főzöm-e vagy nem :D
tulajdonképpen szerintem nálunk ez teljesen mindegy lesz, úgy is mindent fel fognak falni :))))
Köszönöm a válaszokat! Máris van egy új kérdésem.
ünnepi ebéd után Gundel palacsinta lenne a desszert. megnéztem több receptet is, van ahol írnak tejszínt, van ahol nem. bevált dolgokat szeretnék kérni ízesítésre, amit már próbáltatok és finom lett. Pl a tejszín kell a töltelékhez? esetleg reszelt citromhéj? És főzni is kell a töltelélket vagy csak a fórró tejjel leönteni? Szóval ilyesmik érdekelnének.
Köszi szépen!
este jövök a tippekért, holnap lenne a nagy nap :)
Na nem a május 1 miatt, hanem mert 2-ánlesz a szülinapom, és meglepem magam :D
Az se rossz. Anno amikor a Stahl ajánlotta a Tefal serpenyőket ilyen pontokért akkor pont nélkül két pulttal odébb 70-80%-os áron lehetett megvenni ugyan azokat a serpenyőket.
Nekem mondjuk a M.tr. messze lenne.
Sziasztok Lányok!
Pont nélkül az összes edényt meg lehet venni a METR@-ba, van ami még 200ft-al olcsóbb is:))
Köszönöm szépen. Ée még 1 kérdés..
kell rá fedőt tenni?
Bocs, de kezdő vagyok...:(
Sziasztok!
Felénk van olyan lyukacsos is. Azt mire lehet használni?
Köszönöm ha válaszoltok..:)
Szögletes műanyagtetős üvegből a legkisebbet és a legnagyobbat.
A piros edényt én is nézegettem, de kicsinek találtam, így lemondtam róla.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)