Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Húúúúú, de szorgalmas voltál! :)
A munkát nem annyira, de az eredményt annál inkább irígylem! :))
Köszi! Mindenképpen kipróbálom!!:))
Majdnem. Kicsit elő kell főzni, majd ugyanúgy mint az uborka. Kapor, fokhagyma, kenyér v krumpli alul és felül. Nagyon finom!!!!
Erről a zöldbabról még nem is hallottam:)))Ugyan úgy kell mint az uborkát?
Tegnapelőtt zbabfőzelék volt, tegnapra is maradt, ribizlikrém leves (nem éppen illik össze a kettő, de nagyon finom) és rántott cukkini, ma rakott cukkini lesz, kaptunk egy párat. Tegnap még tettem el zbabot kovászolva savanyúságnak-nasinak. Alig várom, h kész legyen, szerencsére a napocska jó erősen süt rá, ma még uborkát is kovászolok.
Én is itthon nyaralok.
És nem tudom, mit is ennék. Itthon van a fiam is (bár egy hétre elmegy máshová is nyaralni hamarosan), ő még a lecsót sem eszi.
Sajnos én nem!:((((
Nálunk ma tökfőzelék lesz, de már nagyon meg ennék egy rakott kelkáposztát,valamelyik nap beiktatom!:))
Jaj de jó, mindenki nyaral!?
Talán az Amistar van legkisebb kiszerelésben, 10 ml-es, én azt vettem a leanderekre. De az is rengeteg:) Csak mezőgazdasági boltban tudsz venni sztem.
Lányok! Sztetek kapok vhol a paradicsomomra gombaölőt kis kiszerelésben? Tegnap vettem észre, h barnul a zöld paradicsom foltban. Apámat felhívtam, h mi van iylenkor, és azt mondja, h gombás fertőzése van, paradicsomvész támadta meg. Csak 1 tövön tapasztaltam, és azon is csak 1 fürtöt támadott meg egyenlőre, uhogy sztem most még el tudnám csípni permetezéssel. Csak honnan szerezzek 9 tőre való mennyiséget???? Bp kellős közepén? :)
A beteg bogyókat lecsíptem, kidobtam, ahogy apám utasított, h ne fertőzzön tovább.
Én az öntött vas edényt nem annyira csirkesütésre, mint inkább pl egy jó kis töltött káposzta főzésére tudom elképzelni.
De még nem vettem meg, eddig minden pontomért különböző üvegedényeket vettem, magam és gyermekeim számára:)
Mi azt néztük az édesanyámmal, hogy egy méretesebb madarat nem nagyon lehet egészben beletenni. Igazából ő vágyik nagyon egy vaslábosra (bár inkább valami régire). Én tökéletesen elégedett vagyok a cseréptálammal, én azt nem cserélném el semmiért.
Szuper vagy! :)
Szerintem az a legjobb ribizlis süti ahol egy sima piskótára kenik a ribizli szemekkel elkevert tejbegrízt.
Sziasztok, rég voltam itt. Tegnapelőtt a tűző melegben ribizlit szedtem (nem sajnáltatni akarom magam!). Egy barátnőmnek felajánlotta a szomszédja, de ő most nem tud vele foglalkozni, és szólt h menjek ha kell, mert leérik. Abszolut bio, mert senki nem permetez arra. Valamikor a volt tulaj az egyik csomagküldőtől rendelte, egyetlen tőről szedtem 4 kg 30 dekát és már előtte is szedtek vmennyit és még maradt is. Gyönyörű, hosszú fürtök, az egyiken pl 19 bogyó volt és már volt is lepotyogva. Nagyon örültem neki, meg szedtem 70 deka jostát. Ez tette ki a tegnapi napom, meg mivel előre ezt nem tudtam, kértem tegnapra 3 kg cigánymeggyet (300 Ft volt kilója) Hát nem unatkoztam. A ribizliből készítettem egy sütit, ami első és utolsó volt ezzel a recepttel, nagy macerával is járt, még diót meg mandulát is darálni kellett bele, hab a tetején stb, de nagyon kiérzett a sütőpor íze, túl vastag lett a tészta, és mivel én is szerettem volna belőle enni, igy durum, tk búza és normál liszt keverékéből készült és a az állaga sem a megszokott. Viszont ami nagyon ízlett, és biztos sokszor csinálok majd, ugyanazon a lapon találtam: 10 dk vajat, 15 dk szardíniát, 2 apróra vágott tojást és 15 dk ribizlit kis sót kellett összekeverni. Gondoltam, kipróbálom, és akkora sikere lett! Érdekes, izgalmas, mikor pattog az ember szájában a ribizli, és tényleg finom. Csináltam 'rusztikus' lekvárt, azaz barna és fehér cukorból szirupot főztem és belefőztem az egész ribizliszemeket, egy másik kilót szárastől főztem meg és passzíroztam át, a meggy nagy részéből lekvár van, másik részét ma csinálom (kimagozva vár a hűtőben de tegnap már nem volt energiám rá) és keverem még egy kis ribizlivel és jostával. Most még zöldbabot pucolok, mert abből lesz főzelék, csak nálunk ez azért macerásabb mint normáliséknál, mert az eldarabolt babokat mi még hosszában, de a száiiránnyal kereszeben kettévágjuk, mert főzeléknek mindig igy csináltuk, levesnek nem. Jó főzőcskézést mindenkinek!
Kacsaszívből készítettem tejfölös paprikást, nokedlivel és sárgaborsófőzelék készült még.
Kerámia bevonatosat nem láttam az akciós füzetben.
Üveg tárolóedények vannak, kerámia edények (de nem fém, kerámia bevonattal!), üveg párolóbetét és öntöttvas lábas.
persze, írd meg priviben a címet és küldöm
Esetleg, ha még belefér az időbe, küldenél nekem egy ilyen pontos füzetet? Régen szeretnék kerámia betétes edényt, csak mindig sokallom az árát!
igen bármelyiket lehet ami szerepel az akcióban
A gyűjtött pontokon lehet vásárolni a kerámia bevonatút is?
jut eszembe, ha valakinek kell teli pontgyűjtő, az szóljon, tudok küldeni, van pár db ami betelt de nem fogom már használni
ma zöldbablevest főztem benne, nagyon jó volt. Korán elzártam a gázt és még sokáig forrt kicsit, teljesen puha lett minden. Mi is sokan vagyunk, azt hiszem inkább veszek még egy ilyet. Szerintem bármit meg lehet főzni benne.
Arról a fehér szinűről íírsz? Kaptam ajándékba és van hozzá lukacsos is + fedő.. Megírnád mire használod?? Köszi előre is. Nem vagyok konyhatündér..de olvasom a fórumot és már sokat tanultam tőletek!!
Nekem nagy családom van, de nem találom kicsinek az edényt, inkább az a gondom vele, hogy drága...
Köszi a válaszokat, szereintem nem fogok belefektetni, inkább veszek még egyet a kerámiából. Ma avattam fel és nagyon jól működött.
Nekem van, igaz nagyobb,északi szomszédunktól hoztam fele árból, nagyon szeretem, amúgy nézz körül a METR@ban, mert ott is volt ennyiért, pontgyűjtés nélkül:)))
Én kipróbálnám a kerámia bevonatút!
Én azért nem vettem meg azt a vaslábost mert szerintem kicsi.
Attól függ, milyen a tűzhelyed. Mert a kerámia felületűre nem szabad akkora súlyt rakni, mint az öntöttvas+ a kaja súlya.
Gáztűzhelynél mindegy ebből a szempontból.
További ajánlott fórumok: