Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


44243. Anyagi (válaszként erre: 44239. - 645b490433)
2013. okt. 7. 21:39
Nekem bármelyik jöhet!!! :)))
44242. Anyagi (válaszként erre: 44240. - 645b490433)
2013. okt. 7. 21:38

Nem hiszem, hogy simán, sütés nélkül szívesen enném ezt sajtot! Nem arra való - szerintem....

Azért, mielőtt többet vennél, próbálj ki egyet! Máskor is szokott lenni akció!


Egyébként sokáig eláll a sima hűtőben!

44241. Anyagi (válaszként erre: 44238. - Mmacus)
2013. okt. 7. 21:32

Ha most van valakinek karalábéja, akkor érthető, hogy most akarja eltenni "olcsón"!

Én megálltam volna a dinsztelés után valószínűleg, de érdeklődve várom a híreket az eredményről!! :))

44240. 645b490433 (válaszként erre: 44236. - Anyagi)
2013. okt. 7. 21:28
Köszike holnap megyek autótvezetni tanulni be városba veszek is sajtot és irány a hűtőláda neki mert a drága férjem nagyon szereti a sajtot és akkor kell venni mikor akciós.
44239. 645b490433 (válaszként erre: 44236. - Anyagi)
2013. okt. 7. 21:26
Na én tuálom kecske sajtot nekem túl sós és nem izlik de juhsajt az igen
44238. mmacus (válaszként erre: 44235. - T.Ili)
2013. okt. 7. 21:25
A lisztet én is furcsállom, meg kicsit az egészet, így, ahogy van. Télen is szokott akciós lenni a zsenge karalábé, egy-egy darab azért nem vág földhöz, én jobban szeretem a frisset.
44237. Anyagi (válaszként erre: 44235. - T.Ili)
2013. okt. 7. 21:19

Én ezt értem, de biztos, hogy nem raktam volna bele lisztet!

Talán petrezselymet sem, mert az van télen is, és a frissen vágott petrezselyem tavasz ízt kölcsönöz télen is.

44236. Anyagi (válaszként erre: 44234. - 645b490433)
2013. okt. 7. 21:16

Egyszerűen rántani való sajt.

Olyasmi (fehér) műanyag tömlőbe van töltve, mint a párizsi pl. Sütés közben nem olvad, nem nyúlik. Nekünk ízlik.

Lehúzom a műanyagot róla és előszőr hosszában vágom ketté, majd felszeletelem ízlés szerint és simán panirozom. Azért szoktam félkarikákat vágni, mert így jobban elfér a serpenyőben, gyorsabban ki tudom sütni.


Pont most gondoltam el, hogy meg fogom próbálni simán grillezni vagy egy csőpp olajon megsütni, mint a méregdrága kecskesajtot. Mondjuk ez nem egy jellegzetes ízű valami, így talán nem fog ártani megszórni valami kis fűszerrel. Talán erre is jó a sültkrumpli fűszersó.


Még a nyár végén kaptam egy kis karika füstölt kecskesajtot és nagy lelkesedéssel ettük sütve, vékony szelet sült kolozsvári szalonnával, kenyérrel és sok salátával, lilahagymával. Sajnos aranyárban van, így most próbálom olcsóbban helyettesíteni - talán....

44235. t.Ili
2013. okt. 7. 21:00

Sziasztok!

Kevés zsíron kis lapocskákra vágott,zsenge karalábét megmegpirítottam,megszórtam vágott petrezselyemmel,és liszttel.Kevés vízzel felengedtem,és felforraltam. Üvegbe töltöttem,és a tető alá szaliciles fóliát raktam, ahogy illik,dunsztba raktam....

Szerintetek,jó lesz a télre így?

Nem szeretem a fagyott karalábét, mert szétmálik. viszont nagyon szeretem a tejfölös karalábélevest...

Nos, ha a lecsót simán el szoktam így rakni, persze, liszt nélkül, akkor a karalábét miért ne?

44234. 645b490433 (válaszként erre: 44233. - Anyagi)
2013. okt. 7. 20:43
Megmondanád mi annak sajtnak a neve??
44233. Anyagi
2013. okt. 7. 19:57

A Penny-ben akciós a rántani való sajt! Fél kiló nem egészen 500 Ft, de felszeletelve és kirántva bőven elég egy 4 személyes családnak!

Sokáig eláll a hűtőben ezért vésztartaléknak is megfelelő!

Utoljára zöldséges rizs és kis kockákra vágott sültkrumpli, áfonyalekvár és lilahagymás paprika saláta volt hozzá.

Szerintem, ha mindent beleszámolok, nem volt több 1200 Ft-nál a 4 személyes ebéd! Estleg egy hagymaleves, zellerkrémleves, paradicsomleves, zöldségleves, karfiolleves vagy valami hasonló még mehet elé, ha igazi kétfogásos vasárnapi ebédet gondoltunk el.

44232. Anyagi (válaszként erre: 44230. - Kszb)
2013. okt. 7. 19:44

Nos, elkészült a paprikáskrumpli holnapra! Naggggyon finom az illata, remélem a íze is jó lesz! :)

Ma lecsó volt és van még egy adag, de gondoltam, most ráérek főzni és akkor nem lesz egymás után kétszer ugyanaz.

Persze nem vagyok mindég ilyen finnyás! :) Néha örülök, hogy van mit enni és kész! (Nekem is 24 órából áll a nap és ha reggel héttől este tizeneggyig melózok akkor örüljön a család, ha sikerül bármi főtt ételt is varázsolnom! - igaz??)

44231. lúdanyó (válaszként erre: 44216. - Smudlaagi54)
2013. okt. 7. 18:08
nálunk a mogyorót eszi a kutya úgy mint ha neki esne le dirikt a fáról..:)
44230. kszb (válaszként erre: 44224. - Anyagi)
2013. okt. 6. 22:30

én is vagy paprikáskrumplit, vagy krumplis tarhonyát fogok készíteni a mostani rizibizi + hal + rántott karajszelet után :)

Majd meglátjuk lesz-e kedvem 2 felé főzni (miattam ugye glutén mentesen kell a krumplis tarhonya, ezért 2 felé)...

44229. smudlaagi54 (válaszként erre: 44226. - Mmacus)
2013. okt. 6. 20:36
Csak néha hülyének tetetik magukat!
44228. smudlaagi54 (válaszként erre: 44222. - Ginevra01)
2013. okt. 6. 20:35
Ne rakj mellé olyat,aminek a szagát átvehetné.és semmi baja nem lesz!Nekem sikerült a sűrű átpakolások miatt,(hűtőláda van)azt hiszem zellert vagy mit mellé rakni,az nem volt kellemes!De még most is van a tavalyiból benne!
44227. mmacus (válaszként erre: 44218. - Ginevra01)
2013. okt. 6. 20:33
A mi dióink mind vastagabb héjúak, hideg helyen tartjuk, minden károsodás nélkül eláll két évig. Ezért igyekszem az utolsó szemig felszedni, jövőre biztos kevesebb lesz, mint idén.
44226. mmacus (válaszként erre: 44216. - Smudlaagi54)
2013. okt. 6. 20:31
:) Okosak a kutyáink, a dió agyserkentő:)
44225. Anyagi
2013. okt. 6. 20:30

Szerintem a csirkepöribe mindenképpen kell csontos rész is! Finomabb az íze! :)

Én az egész csirkéből kimentem a mellét (lehet rántani pl.) és a többiből készülhet a paprikás. Ha olyan kedvem van, még egy vékony habarás is kerül bele a végén! Nokedlival és uborkasalátával királyi eledel! :))

44224. Anyagi
2013. okt. 6. 20:27

Olyan jó illatú lecsót rittyentettem! Remélem két napra elég lesz! - Meg jó az íze is! (nem vagyok egy főzés közben kóstolgató fajta.)


Utána paprikáskrumpli fog következni.

44223. Anyagi (válaszként erre: 44220. - Ginevra01)
2013. okt. 6. 20:25
Jó kérdés... A dióban sok az olaj és ezért avasodik. Talán tényleg a mélyhűtőben....
44222. Ginevra01 (válaszként erre: 44221. - Smudlaagi54)
2013. okt. 6. 19:55

ez egész jól hangzik


és következő évig kibírja, nem lesz mellékíze?


jó lenne kicsit raktározni valamilyen formában, mert tavaly nagyon gáz volt, 2000 ft-ért vettem 1 kg-ot, talán ha 30 szemet szedtek össze a hatalmas fa alól... most eddig 6 zsáknál tartanak :)

44221. smudlaagi54 (válaszként erre: 44220. - Ginevra01)
2013. okt. 6. 19:45
Saját használatra mi ledaráljuk,kevés cukorral összekeverjük,és elrakjuk a mélyhűtőbe zacskóban!
44220. Ginevra01
2013. okt. 6. 19:42

nekünk főleg papír héjú van, és anyu szerint nem lehet tartogatni következő évre, mert tönkre megy


szerintetek?

44219. forrest2010 (válaszként erre: 44218. - Ginevra01)
2013. okt. 6. 19:36
Leginkább a vastaghéjút szokták spájzolni a következő évre , a papírhéjút használják fel előbb . Egyik volt kolleganénim olyankor , mikor nagyon sok a dió , mindig tárol belőle a padláson a következő soványabb évre .
44218. Ginevra01
2013. okt. 6. 19:18

Sziasztok!


Nálunk is rengeteg dió termett, a szüleim szokták pucolni és eladni. Szerintetek, ha nem használják fel az összeset, akkor el lehet tenni töretlenül jövőre? nem megy tönkre, nem avasodik, szárad.. nem tudom. Van erről tapasztalata valakinek?


köszi :)

44217. kszb
2013. okt. 6. 19:08

Köszi lányok. Gyerekkoromban ettem utoljára igazán jó csirke pörköltet, de akkoriban otthon tenyésztették a csirkét, otthon vágták, és otthon főtt. Más volt az, még ízre is.

Most kénytelen lennék a hentesnél hozzávalót venni, de az olyan bajos....

44216. smudlaagi54 (válaszként erre: 44211. - Mmacus)
2013. okt. 6. 19:04
Nálunk versenyfutás van a dióért,de általában a kutya győz!
44215. lúdanyó
2013. okt. 6. 18:26
:)
44214. caravell (válaszként erre: 44195. - Grizus)
2013. okt. 6. 18:03
Zöld paradicsom receptet szeretnék én is, állítólag jó kechupnek az is. Szokott valaki ilyesmit csinálni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook