Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nem hiszem, hogy simán, sütés nélkül szívesen enném ezt sajtot! Nem arra való - szerintem....
Azért, mielőtt többet vennél, próbálj ki egyet! Máskor is szokott lenni akció!
Egyébként sokáig eláll a sima hűtőben!
Ha most van valakinek karalábéja, akkor érthető, hogy most akarja eltenni "olcsón"!
Én megálltam volna a dinsztelés után valószínűleg, de érdeklődve várom a híreket az eredményről!! :))
Én ezt értem, de biztos, hogy nem raktam volna bele lisztet!
Talán petrezselymet sem, mert az van télen is, és a frissen vágott petrezselyem tavasz ízt kölcsönöz télen is.
Egyszerűen rántani való sajt.
Olyasmi (fehér) műanyag tömlőbe van töltve, mint a párizsi pl. Sütés közben nem olvad, nem nyúlik. Nekünk ízlik.
Lehúzom a műanyagot róla és előszőr hosszában vágom ketté, majd felszeletelem ízlés szerint és simán panirozom. Azért szoktam félkarikákat vágni, mert így jobban elfér a serpenyőben, gyorsabban ki tudom sütni.
Pont most gondoltam el, hogy meg fogom próbálni simán grillezni vagy egy csőpp olajon megsütni, mint a méregdrága kecskesajtot. Mondjuk ez nem egy jellegzetes ízű valami, így talán nem fog ártani megszórni valami kis fűszerrel. Talán erre is jó a sültkrumpli fűszersó.
Még a nyár végén kaptam egy kis karika füstölt kecskesajtot és nagy lelkesedéssel ettük sütve, vékony szelet sült kolozsvári szalonnával, kenyérrel és sok salátával, lilahagymával. Sajnos aranyárban van, így most próbálom olcsóbban helyettesíteni - talán....
Sziasztok!
Kevés zsíron kis lapocskákra vágott,zsenge karalábét megmegpirítottam,megszórtam vágott petrezselyemmel,és liszttel.Kevés vízzel felengedtem,és felforraltam. Üvegbe töltöttem,és a tető alá szaliciles fóliát raktam, ahogy illik,dunsztba raktam....
Szerintetek,jó lesz a télre így?
Nem szeretem a fagyott karalábét, mert szétmálik. viszont nagyon szeretem a tejfölös karalábélevest...
Nos, ha a lecsót simán el szoktam így rakni, persze, liszt nélkül, akkor a karalábét miért ne?
A Penny-ben akciós a rántani való sajt! Fél kiló nem egészen 500 Ft, de felszeletelve és kirántva bőven elég egy 4 személyes családnak!
Sokáig eláll a hűtőben ezért vésztartaléknak is megfelelő!
Utoljára zöldséges rizs és kis kockákra vágott sültkrumpli, áfonyalekvár és lilahagymás paprika saláta volt hozzá.
Szerintem, ha mindent beleszámolok, nem volt több 1200 Ft-nál a 4 személyes ebéd! Estleg egy hagymaleves, zellerkrémleves, paradicsomleves, zöldségleves, karfiolleves vagy valami hasonló még mehet elé, ha igazi kétfogásos vasárnapi ebédet gondoltunk el.
Nos, elkészült a paprikáskrumpli holnapra! Naggggyon finom az illata, remélem a íze is jó lesz! :)
Ma lecsó volt és van még egy adag, de gondoltam, most ráérek főzni és akkor nem lesz egymás után kétszer ugyanaz.
Persze nem vagyok mindég ilyen finnyás! :) Néha örülök, hogy van mit enni és kész! (Nekem is 24 órából áll a nap és ha reggel héttől este tizeneggyig melózok akkor örüljön a család, ha sikerül bármi főtt ételt is varázsolnom! - igaz??)
én is vagy paprikáskrumplit, vagy krumplis tarhonyát fogok készíteni a mostani rizibizi + hal + rántott karajszelet után :)
Majd meglátjuk lesz-e kedvem 2 felé főzni (miattam ugye glutén mentesen kell a krumplis tarhonya, ezért 2 felé)...
Szerintem a csirkepöribe mindenképpen kell csontos rész is! Finomabb az íze! :)
Én az egész csirkéből kimentem a mellét (lehet rántani pl.) és a többiből készülhet a paprikás. Ha olyan kedvem van, még egy vékony habarás is kerül bele a végén! Nokedlival és uborkasalátával királyi eledel! :))
Olyan jó illatú lecsót rittyentettem! Remélem két napra elég lesz! - Meg jó az íze is! (nem vagyok egy főzés közben kóstolgató fajta.)
Utána paprikáskrumpli fog következni.
ez egész jól hangzik
és következő évig kibírja, nem lesz mellékíze?
jó lenne kicsit raktározni valamilyen formában, mert tavaly nagyon gáz volt, 2000 ft-ért vettem 1 kg-ot, talán ha 30 szemet szedtek össze a hatalmas fa alól... most eddig 6 zsáknál tartanak :)
nekünk főleg papír héjú van, és anyu szerint nem lehet tartogatni következő évre, mert tönkre megy
szerintetek?
Sziasztok!
Nálunk is rengeteg dió termett, a szüleim szokták pucolni és eladni. Szerintetek, ha nem használják fel az összeset, akkor el lehet tenni töretlenül jövőre? nem megy tönkre, nem avasodik, szárad.. nem tudom. Van erről tapasztalata valakinek?
köszi :)
Köszi lányok. Gyerekkoromban ettem utoljára igazán jó csirke pörköltet, de akkoriban otthon tenyésztették a csirkét, otthon vágták, és otthon főtt. Más volt az, még ízre is.
Most kénytelen lennék a hentesnél hozzávalót venni, de az olyan bajos....
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)