Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ugyanaz a tészta, évtizedek óta!:)
Ezért is vagyok (voltam) mérges.
(A férjem amúgy kikukázta, levitte a pincébe, szerintem kitisztítja biztosan.)
Tényleg nem értem: anno a nagymamámnak volt gofrisütője, az akkori NSZK-s rokonoktól kapta a 70-es évkeben (itthon még nem volt ismert dolog akkor). Az még most is jó, és a teflon része is tökéletes (csak a nagynéném lestoppolta magának).
Mindig ugyanazzal a tésztával próbálkoztál?
Lehet, hogy egy másik fajta nem ragadna bele.
Gondold meg! Még kiveheted a kukából. :)
Ez aranyos!:)
Amúgy én meg, ha valamit (amit máskor simán kidobnék), elteszem a fagyóba, és felhasználom utána valamihez tök praktikusan, akkor mindig eszembe jut ez a topic, hogy ezt sem tettem volna, ha nem járnék ide, tuti, hogy kidobtam volna (nekem az volt a bajom, sok dolgot kidobtam régen).
Sziasztok!
Ma nagyon mérges voltam, de aztán megoldottam a dolgot.
Tegnapról maradt jó adag borsóleves, így az volt ma a leves. Mivel elég tartalmas, nem kívántunk utána húsos kaját, gondoltam, sütök gofrit. Az ezerszer bevált recept szerint csináltam, be is kentem a sütőt, és az elsőnél beleragadt, de kiszedhetetlenül:(((
De: Gondoltam egyet, és megsütöttem amerikai palacsintának a tésztát, és nagyon finom lett (mert valójában az is, mármint amerikai palacsinta recept lényegében a gofri recept). A legnagyobb serpenyőmben hármat csináltam egyszerre, nagyon finom lett.
A sütő pedig: lehűlt, és a kukában landolt, hétfőn viszik el a szemetet. Nem fogok én bosszankodni! Negyedszer használtam (volna), és nem is az olcsó kategóriás. És hiába venném a legdrágábbat, annak is a teflonja adná meg magát:((((((
Viszont a lányom megdicsért, azt mondta, fejlődőképes vagyok, mert tőlem az lett volna a logikus, ha kiöntöm az egész tésztát, ahogy van.
Na, kicsit dühöngtem most.
Segítsetek légyszi!
Tegnap regisztrált "juditvirágkedvelő", a "Cukorbetegeknek receptek" c. fórumhoz írt, ha tudunk segítsünk neki!
Amit én most hirtelen tudtam, írtam neki, aki szintén tud valamit, szerintem őnála ez most friss probléma.
Nem szósz, egyéb ötlet:
Zománcos tepsit/jénait kikensz zsírral/olajjal, majd alaposan kitejfölözöd, a tésztát belerakod, tetejére hús alapú maradék (= pörkölt, darált hús, feldarabolt fasírozott,) vagy ha nincs, akkor kolbi + karikára szelt főtt tojás, annak a tetejére (ha van) párolt káposzta, vagy előfőzött hordós apró-káposzta.
Az egészet ismét vastagon megkened tejföllel + reszelt sajt, be a sütőbe/mikróba.
Ez a nevenincs rakott, a maradékok eltüntetésére nálam.
Más:
Ha zománcos tepsit kizsírozod és lisztezed, a tészta-maradékot (vagy vékonyra szelt nyers-krumplit) belerégezed, soronként sózod-borsozod. Sűrűre kavart palacsinta-tésztával felöntöd. Forró sütőben, de közepes lángon tűpróbáig sütöd.
Én is szívom magamba az új infókat, recepteket, ötleteket. Sok mindent elmentegetek magamnak.
Persze ehhez az kell, hogy érdekeljen is minket a téma. :)
:)
Összehoztuk. :D
Besamellba is jó ami otthon van a hűtőbe kis szalonna darab vagy kobász vég egy kis sajt maradék.
Nálunk a férjem az ilyen maradékokból csinálja legjobb mártás ja és ráadásul ő vega.
Párolt gomba meg egy kis sonka tejszínnel.
Paradicsomos mártásokba a férjem mindig tesz sárgarépát meg zellert is a répát ha nem szeretitek ki lehet dobni de répa lágyítja a mártást.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)