Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


45191. Lisy50 (válaszként erre: 45186. - Alidamolnar)
2013. nov. 10. 16:14
Én kipróbáltam vagy 10 receptet, mire kaptam 1 jót, azóta nem ragad!:)) Mindig vajjal csináltam, mire kaptam egy "olajjal"receptet,még 1 próbát megér,ha meggondolod írj!!:))
45190. alidamolnar (válaszként erre: 45189. - Briell14)
2013. nov. 10. 16:12

Ugyanaz a tészta, évtizedek óta!:)

Ezért is vagyok (voltam) mérges.

(A férjem amúgy kikukázta, levitte a pincébe, szerintem kitisztítja biztosan.)

Tényleg nem értem: anno a nagymamámnak volt gofrisütője, az akkori NSZK-s rokonoktól kapta a 70-es évkeben (itthon még nem volt ismert dolog akkor). Az még most is jó, és a teflon része is tökéletes (csak a nagynéném lestoppolta magának).

45189. Briell14 (válaszként erre: 45186. - Alidamolnar)
2013. nov. 10. 16:07

Mindig ugyanazzal a tésztával próbálkoztál?

Lehet, hogy egy másik fajta nem ragadna bele.

Gondold meg! Még kiveheted a kukából. :)

45188. szabot.88 (válaszként erre: 45186. - Alidamolnar)
2013. nov. 10. 16:04
:))
45187. alidamolnar (válaszként erre: 45180. - Caravell)
2013. nov. 10. 15:43

Ez aranyos!:)

Amúgy én meg, ha valamit (amit máskor simán kidobnék), elteszem a fagyóba, és felhasználom utána valamihez tök praktikusan, akkor mindig eszembe jut ez a topic, hogy ezt sem tettem volna, ha nem járnék ide, tuti, hogy kidobtam volna (nekem az volt a bajom, sok dolgot kidobtam régen).

2013. nov. 10. 15:39

Sziasztok!

Ma nagyon mérges voltam, de aztán megoldottam a dolgot.

Tegnapról maradt jó adag borsóleves, így az volt ma a leves. Mivel elég tartalmas, nem kívántunk utána húsos kaját, gondoltam, sütök gofrit. Az ezerszer bevált recept szerint csináltam, be is kentem a sütőt, és az elsőnél beleragadt, de kiszedhetetlenül:(((

De: Gondoltam egyet, és megsütöttem amerikai palacsintának a tésztát, és nagyon finom lett (mert valójában az is, mármint amerikai palacsinta recept lényegében a gofri recept). A legnagyobb serpenyőmben hármat csináltam egyszerre, nagyon finom lett.

A sütő pedig: lehűlt, és a kukában landolt, hétfőn viszik el a szemetet. Nem fogok én bosszankodni! Negyedszer használtam (volna), és nem is az olcsó kategóriás. És hiába venném a legdrágábbat, annak is a teflonja adná meg magát:((((((

Viszont a lányom megdicsért, azt mondta, fejlődőképes vagyok, mert tőlem az lett volna a logikus, ha kiöntöm az egész tésztát, ahogy van.

Na, kicsit dühöngtem most.

45185. Tejespite (válaszként erre: 45182. - Ef28dc56be)
2013. nov. 10. 13:58
Írtam neki, kösz h szóltál, ez a fórum egyébként is engem is fog érdekelni - sajnos.
45184. mmacus (válaszként erre: 45147. - Tejespite)
2013. nov. 10. 12:31
A Lidl-ben egyik napon sem tudtam venni sem libacombot, sem libamellet. Pedig nagyon hirdették. Vagy elfogyott, mire odaértünk, vagy nem is kaptak. Én nem tudok a környéken olyan húsboltot, ahol ilyesmit árulnának, így libátlanul maradtunk:)
45183. hulló csillag (válaszként erre: 45181. - Ef28dc56be)
2013. nov. 10. 10:52
Köszi, ezek is nagyon jó ötletek!
45182. ef28dc56be
2013. nov. 10. 09:17

Segítsetek légyszi!


Tegnap regisztrált "juditvirágkedvelő", a "Cukorbetegeknek receptek" c. fórumhoz írt, ha tudunk segítsünk neki!

Amit én most hirtelen tudtam, írtam neki, aki szintén tud valamit, szerintem őnála ez most friss probléma.

45181. ef28dc56be (válaszként erre: 45163. - Hulló csillag)
2013. nov. 10. 08:53

Nem szósz, egyéb ötlet:


Zománcos tepsit/jénait kikensz zsírral/olajjal, majd alaposan kitejfölözöd, a tésztát belerakod, tetejére hús alapú maradék (= pörkölt, darált hús, feldarabolt fasírozott,) vagy ha nincs, akkor kolbi + karikára szelt főtt tojás, annak a tetejére (ha van) párolt káposzta, vagy előfőzött hordós apró-káposzta.

Az egészet ismét vastagon megkened tejföllel + reszelt sajt, be a sütőbe/mikróba.

Ez a nevenincs rakott, a maradékok eltüntetésére nálam.


Más:

Ha zománcos tepsit kizsírozod és lisztezed, a tészta-maradékot (vagy vékonyra szelt nyers-krumplit) belerégezed, soronként sózod-borsozod. Sűrűre kavart palacsinta-tésztával felöntöd. Forró sütőben, de közepes lángon tűpróbáig sütöd.

45180. caravell (válaszként erre: 45179. - Briell14)
2013. nov. 10. 07:28
Ezzel én is így vagyok. Nálunk már szólássá vált a családban, hogy egy-egy nem szokványos kaja után valaki azt mondja "Köszönjük Néked, Hoxa" és általában ezt a topikot jelenti :))
45179. Briell14 (válaszként erre: 45178. - 645b490433)
2013. nov. 9. 21:32

Én is szívom magamba az új infókat, recepteket, ötleteket. Sok mindent elmentegetek magamnak.

Persze ehhez az kell, hogy érdekeljen is minket a téma. :)

45178. 645b490433 (válaszként erre: 45177. - Briell14)
2013. nov. 9. 21:27
Én annyi mindent tanultam itt, hogy csak na.Örülök, hogy ide keveredtem pár éve.
45177. Briell14 (válaszként erre: 45176. - Hulló csillag)
2013. nov. 9. 21:26
Igen. Így a jó! :)
45176. hulló csillag (válaszként erre: 45175. - Briell14)
2013. nov. 9. 21:24
:) Jó kis csapat van itt!
45175. Briell14 (válaszként erre: 45174. - Hulló csillag)
2013. nov. 9. 21:23

:)

Összehoztuk. :D

45174. hulló csillag (válaszként erre: 45173. - 645b490433)
2013. nov. 9. 21:21
Tényleg, kolbász meg sajt is van, azt rakok bele.
45173. 645b490433 (válaszként erre: 45172. - Hulló csillag)
2013. nov. 9. 21:17

Besamellba is jó ami otthon van a hűtőbe kis szalonna darab vagy kobász vég egy kis sajt maradék.

Nálunk a férjem az ilyen maradékokból csinálja legjobb mártás ja és ráadásul ő vega.

2013. nov. 9. 21:15
Köszi az ötleteket, azt hiszem az egyszerűbb besamell mártás fog szóba jönni, esetleg egy kis fokhagymával megbolondítom, sajnos gomba meg tejszín nincs itthon.
45171. murva (válaszként erre: 45160. - Briell14)
2013. nov. 9. 21:14
Valahol azt olvastam,hogy legalább 3 évesnek kell lenni,hogy gyógyhatása legyen.Nekem is van a nyáron kaptam,de még nem használtam semmire,szerencsére nem volt rá szükség.
45170. hulló csillag (válaszként erre: 45168. - Murva)
2013. nov. 9. 21:13
Nem szárad ki, a húst lefedve sütöm, és csak a végén veszem le az alufóliát pár percre.
45169. Briell14 (válaszként erre: 45168. - Murva)
2013. nov. 9. 21:11
Én ezt cáfolom. Már csak azért is, mert előbb elkészül, nincs ideje kiszáradni.
45168. murva (válaszként erre: 45162. - Hulló csillag)
2013. nov. 9. 21:10
Köszi és az nem igaz amit mondanak,hogy kiszárad a süti és a hús a légkeverésestől?
45167. 645b490433 (válaszként erre: 45163. - Hulló csillag)
2013. nov. 9. 20:32

Párolt gomba meg egy kis sonka tejszínnel.

Paradicsomos mártásokba a férjem mindig tesz sárgarépát meg zellert is a répát ha nem szeretitek ki lehet dobni de répa lágyítja a mártást.

45166. Briell14 (válaszként erre: 45163. - Hulló csillag)
2013. nov. 9. 20:21
Besamell, belereszelt sajttal?
45165. Briell14 (válaszként erre: 45164. - Alidamolnar)
2013. nov. 9. 20:21
Nagyon szívesen! :)
2013. nov. 9. 20:19
Kedves Tejespite és Briell, nagyon köszi a tanácsokat aloe ügyben!
2013. nov. 9. 20:15
Sziasztok! Maradt egy jó adag kifőzött spagetti tésztám, tudnátok valami finom szószt ajánlani hozzá?
45162. hulló csillag (válaszként erre: 45149. - Murva)
2013. nov. 9. 20:14
Légkeveréssel minden gyorsabban sül meg, én szinte mident úgy sütök.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook