Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A húsok között lehet a legzsírosabb.
A zsírok között viszont állítólag jobbak a baromfi-zsírok.
Tudom milyen. Gyakran már úgy árulják. :)
Semmi baja nincs attól.
Ugyanez joghurttal ismerős.
Sőt, az így nyert krémsajt a házi tzatzikibe isteni.
Köszönöm,akkor türelemmel kell lenni. :-D
Az íze nagyon is finom, nekem is ízlett, és nagyon egészséges is.
Megértelek! Két nap után már rosszul tudok lenni a "muszáj" szendvicsektől!
A székelykáposztát zokszó nélkül eszem akár egész héten is, de -bár szeretem a kenyeret- ebédnek nem való.
Ez nagyon újszerűen, érdekesen hangzik - számomra!
Te személyesen próbáltad már?
Mennyi idő alatt főtt meg a csicseri?
Én egy éjszakát + pár órát áztattam, majd főztem, de nem lett igazán puha. Megettem, vegyes zöldséggel, ízlett is, de azért puhábban jobb lett volna.
Persze, én is ezt mondom.
Az ilyen jó kenyér önmagában is egy étkezés. :-D
Mondjuk, lehet abból falatnyi golyókat is formázni, csak hogy egy kicsit változatosabb legyen az étrendet, azért tettem ide.
De bocsánat, hogy beledumáltam, majd legközelebb igyekszek ilyes modortalanságot nem elkövetni.
Ha a listában a 3.-ikat nyitod meg, és egy kicsit lentebb görgetsz, ott írja magyarul is, hogyan kell megfőzni a rizst ahhoz, hogy ne pörögjön szét, és formázható, tölthető, stb. stb. legyen.
A linken a többi, ötletek, hogyan, minként lehet belőle akár sósat, akár édeset készíteni!
Japánok ezt készítik és viszik munkahelyre, iskolába, stb. stb. nem kiflit és egyebet rágcsálnak.
Pl. csináltam, hogy megfőztem, majd pirosra érett zöldpaprikát hosszában ketté vágtam, csumáját kiszedtem, a helyébe raktam az onigirit, annak a közepébe egy félbevágott főtt tojást!
A két félbevágott zöldpaprikát így megtöltve ismét összeborítva már könnyű volt csomagolni. Amikor kellett, egy tubusból nyomhatsz rá egy kis piros aranyat, vagy mustárt, amit akarsz.
A kölesgolyó még arányaiban elég zsíros is.
Nézegess be a Zabirodalom blogba, ott vannak egészséges kekszek is, és mind finom!
Sziasztok. Nemrég gyűjtöttem Gribedlitől. Még nem próbáltam.
Kétféle variánsa van, a citromos és a kakaós. Nagyon jól lehet ezzel a recepttel hasznosítani a maradék száraz kenyeret.
HOZZÁVALÓK
250 g száraz kenyér
5 dl tej
100g cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
1 tojás
1 citrom leve és reszelt héja
Kevés gyömbér, szekfűszeg ízlés szerint
Ugyanúgy készül mint a kakaós társa az előző bejegyzésben, csak ez citromos lesz:DDD, ha extrásítani akarom, akkor mehet bele kandírozott citromhéj is, de ez már nem a spórolós kategória lenne, úgyhogy szándékosan nem is említettem.
KAKAÓS KENYÉRTORTA (TORTA DI PANE)
HOZZÁVALÓK:
250g száraz kenyér
5dl tej
100g cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
1 tojás
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag vanillin
Fahéj ízlés szerint
A kenyeret darabokra vágom és egész éjjelre beáztatom a tejbe. Beleteszem a cukrot (édesítőt), a felvert tojást, a többi hozzávalót és jól összeturmixolom, ne legyenek benne kenyérdarabkák, homogén masszát kell csinálni. 180 fokon 45 percig sütöm (ez egy 24 centis tortaformára való adag). Feldobható pl mazsolával vagy diódarabokkal, de így önmagában is finom, és nagyon gyors.
Én sem eszem sok kenyeret.
A Molke nem számít olcsónak, de egy hétre mindenképpen megéri.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)