Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
próbáld sütőporral :)
állítólag a debreceni mézes keményebb fajta, azt próbáltad már?
Láttam. :) Ötletes, azt lehet el is lopom. :)
Nem arra gondoltam. Lehet kapni színes mázakat is. :)
Sok pudingos sütibe, tortába utólag kerül bele a rengeteg zsiradék, nem ezen múlik.
Én inkább elkerülöm a színezéket és egyebeket is.
A liszt és a tej arányától függ a besamell állaga, sűrűsége. Attól függ mihez szeretnéd használni. Poharas krémhez értelemszerűen hígabb, tortakrémhez sűrűbb kell.
Őszintén szólva csak úgy, krémnek, magában nem az igazi - szerintem - de ha más nincs éppen....
És lehet, hogy a zacsis pudingban van mindenféle, de legalább zsiradék nincs.
Nem, ez inkább sűrűbb rántás.
Olyan krémes, de nem szabad megégnie.
Ha a zabkorpát ötszörös súlyú tejjel leforrázod, az is krémszerű lesz, és elég utólag vajat vagy hasonlót keverni hozzá, ha akarsz. Zsírszegény krém.
Segítenék én, ha tudnék! :)) - de fogalmam sincs!
A tévéből láttam én is, hogy így csinálják a nagyüzemben. Egész pontosan megnézték a pipi popsiát majd az egyiket jobbra, a márikat balra tették. No, idáig még nekem is menne, csak az nem biztos, hogy nem szerint lennének válogatva! :)
Besamel:
Zsiradékban (pl. vaj) megfuttatunk lisztet és folytonosan kevergetve felöntjük tejjel. Ez a besamel. Aztán, ha ízesíted cukorral, kakaóval stb., ....
Minden esetre ha kihűlt, vajjal kikeverve, jó tortakrém.
Isten ments, hogy megszólnálak!!! :)
Én csupán azt érzem, hogy a cs.szárny egy falatka húsáért túl nagy árat kérnek az eladók.
(A most megvásárolt farhát mégiscsak 280 Ft-ba került. Viszont azt sem vettem hosszú ideig, még olcsóbban sem, mert általában csak piacra járok és ott úgy levagdossák sz ehető részeket, hogy csak a csont, a bőr és két nagy leffentyű zsír maradt rajta. Akkor már inkább -levesnek-kacsanyak 190 Ft-ért.)
Füstölt pulykamel??? Gondolkodom... nem is tudom láttam e már ilyet?
Füstölt alsó combot már vettem, nekem ízlett, de a családom nem annyira lelkesedett :(
Mi is kiválogatnánk , ha tudnánk , melyik lesz kakas , melyik tyúk , de fogalmunk sincsen róla , h honnan ismerik fel , idén még az őszikéink is gyönyörűek lettek , szeptember 11-én bujtak ki a tojásból , de már utolérték az előző néhány csirkét , a kakasokat + kivagdossuk közülük , fini leves lett belőlük .
Nem tudom mikor kezd el tojni egy tyúk , de az elsőnek kelők közül , ma tojta valamelyik az első tojását , ők április 22-én bujtak ki .
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)