Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


46340. 40f26c89e8
2013. dec. 17. 21:30
köszönöm a válaszokat
46339. Briell14 (válaszként erre: 46338. - Mmacus)
2013. dec. 17. 19:30
Eláll úgy is, de akkor kevésbé "szottyos". :)
46338. mmacus (válaszként erre: 46332. - 40f26c89e8)
2013. dec. 17. 19:28
Ha bemártogatod most, akkor is sokáig eláll. A máz nem engedi kiszáradni.
46337. migerben (válaszként erre: 46336. - Anyagi)
2013. dec. 17. 19:22

próbáld sütőporral :)

állítólag a debreceni mézes keményebb fajta, azt próbáltad már?

46336. Anyagi (válaszként erre: 46335. - Migerben)
2013. dec. 17. 19:20
Én is a ropogós mézest szeretném - de nekem mindég puha lesz :(
46335. migerben
2013. dec. 17. 19:08
Mi a ropogós mézest szeretjük, ritkán sikerül olyat sütni, sajnos mindig hamar megpuhul. Bár egyszer, mikor szódabikarbóna helyett sütőport tettem bele, na akkor hetek múlva is kemény maradt... csak az íze nem volt az igazi.
46334. Briell14 (válaszként erre: 46332. - 40f26c89e8)
2013. dec. 17. 19:01
Nyugodtan süsd meg előre. Ha egy picit szárad, az sem baj, majd megszívja magát úgy is. :)
46333. migerben
2013. dec. 17. 18:59
Szép estét! Megérkeztem a dupla műszakból, most olvasgatok.
46332. 40f26c89e8
2013. dec. 17. 18:58
szerintetek ha most megsütöm a kókuszkocka tésztáját,ami mézzel készül,felkockázom de a csokimázba csak később mártogatnám bele mondjuk holnapután,addigra nem szárad ki a tészta?Vagy érdemes ugyanakkor kisütni és bemártogatni is a mázba?
46331. lúdanyó
2013. dec. 17. 18:46
:)
46330. Briell14 (válaszként erre: 46329. - 40f26c89e8)
2013. dec. 17. 13:51
Köszönöm szépen! :)
46329. 40f26c89e8 (válaszként erre: 46328. - Briell14)
2013. dec. 17. 11:51
köszönöm.Megnéztem a naplódat és tök jó kaják vannak benne,csak kár hogy nincs recept hozzájuk
46328. Briell14 (válaszként erre: 46327. - 40f26c89e8)
2013. dec. 17. 11:46
Elment. :)
46327. 40f26c89e8 (válaszként erre: 46326. - Briell14)
2013. dec. 17. 11:32
az jó lenne
46326. Briell14 (válaszként erre: 46325. - 40f26c89e8)
2013. dec. 17. 11:24
Én elküldöm Neked az enyémet, ha gondolod. :)
46325. 40f26c89e8
2013. dec. 17. 11:16
Sziasztok!Tudnátok nekem olyan mézes receptet írni ami finom és ehető?Mert nekem az a fajta recept van ami keményebb lesz és csak formákat,házikót,adventi koszorút szoktam belőle gyártani.De most olyat is szeretnék sütni ami ehető és jó puha lesz(egy idő után)
46324. Briell14 (válaszként erre: 46323. - Mmacus)
2013. dec. 17. 11:07

Láttam. :) Ötletes, azt lehet el is lopom. :)

Nem arra gondoltam. Lehet kapni színes mázakat is. :)

46323. mmacus (válaszként erre: 46322. - Briell14)
2013. dec. 17. 11:03
Az én mézimnek franciadrazsé szeme és gombjai vannak, attól színes:)
46322. Briell14 (válaszként erre: 46321. - Guruljka)
2013. dec. 17. 08:31
A színezékeket én sem szeretem. A mézeskalácsokat is tojásfehérjével díszítem. A mézike sem lesz színes. :)
46321. Guruljka
2013. dec. 16. 21:45

Sok pudingos sütibe, tortába utólag kerül bele a rengeteg zsiradék, nem ezen múlik.

Én inkább elkerülöm a színezéket és egyebeket is.

46320. Anyagi (válaszként erre: 46318. - Lúdanyó)
2013. dec. 16. 21:28

A liszt és a tej arányától függ a besamell állaga, sűrűsége. Attól függ mihez szeretnéd használni. Poharas krémhez értelemszerűen hígabb, tortakrémhez sűrűbb kell.


Őszintén szólva csak úgy, krémnek, magában nem az igazi - szerintem - de ha más nincs éppen....

És lehet, hogy a zacsis pudingban van mindenféle, de legalább zsiradék nincs.

46319. Guruljka (válaszként erre: 46318. - Lúdanyó)
2013. dec. 16. 20:40

Nem, ez inkább sűrűbb rántás.

Olyan krémes, de nem szabad megégnie.


Ha a zabkorpát ötszörös súlyú tejjel leforrázod, az is krémszerű lesz, és elég utólag vajat vagy hasonlót keverni hozzá, ha akarsz. Zsírszegény krém.

46318. lúdanyó (válaszként erre: 46315. - Anyagi)
2013. dec. 16. 20:17
olyasmit képzeljek mint a hígabb rántás?
46317. Anyagi (válaszként erre: 46312. - Forrest2010)
2013. dec. 16. 20:15

Segítenék én, ha tudnék! :)) - de fogalmam sincs!

A tévéből láttam én is, hogy így csinálják a nagyüzemben. Egész pontosan megnézték a pipi popsiát majd az egyiket jobbra, a márikat balra tették. No, idáig még nekem is menne, csak az nem biztos, hogy nem szerint lennének válogatva! :)

46316. Anyagi (válaszként erre: 46311. - Forrest2010)
2013. dec. 16. 20:11
:)))
46315. Anyagi (válaszként erre: 46310. - Lúdanyó)
2013. dec. 16. 19:58

Besamel:

Zsiradékban (pl. vaj) megfuttatunk lisztet és folytonosan kevergetve felöntjük tejjel. Ez a besamel. Aztán, ha ízesíted cukorral, kakaóval stb., ....

Minden esetre ha kihűlt, vajjal kikeverve, jó tortakrém.

46314. Anyagi (válaszként erre: 46308. - Caravell)
2013. dec. 16. 19:51

Isten ments, hogy megszólnálak!!! :)


Én csupán azt érzem, hogy a cs.szárny egy falatka húsáért túl nagy árat kérnek az eladók.

(A most megvásárolt farhát mégiscsak 280 Ft-ba került. Viszont azt sem vettem hosszú ideig, még olcsóbban sem, mert általában csak piacra járok és ott úgy levagdossák sz ehető részeket, hogy csak a csont, a bőr és két nagy leffentyű zsír maradt rajta. Akkor már inkább -levesnek-kacsanyak 190 Ft-ért.)

46313. Anyagi (válaszként erre: 46304. - 7a3a05277b)
2013. dec. 16. 19:41

Füstölt pulykamel??? Gondolkodom... nem is tudom láttam e már ilyet?

Füstölt alsó combot már vettem, nekem ízlett, de a családom nem annyira lelkesedett :(

46312. forrest2010 (válaszként erre: 46302. - Anyagi)
2013. dec. 16. 18:26

Mi is kiválogatnánk , ha tudnánk , melyik lesz kakas , melyik tyúk , de fogalmunk sincsen róla , h honnan ismerik fel , idén még az őszikéink is gyönyörűek lettek , szeptember 11-én bujtak ki a tojásból , de már utolérték az előző néhány csirkét , a kakasokat + kivagdossuk közülük , fini leves lett belőlük .

Nem tudom mikor kezd el tojni egy tyúk , de az elsőnek kelők közül , ma tojta valamelyik az első tojását , ők április 22-én bujtak ki .

46311. forrest2010 (válaszként erre: 46284. - Anyagi)
2013. dec. 16. 18:17
Ma vettem a kutyáinknak farhátat az auch.nba , 3 csomaggal , szegény kutyák ! nem biztos , h kapnak belőle , olyan guszta , olyan szép és friss .

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook