Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


53771. Era57 (válaszként erre: 53769. - Anyagi)
2014. aug. 24. 09:58
Boldog szülinapot a fiadnak !
53770. Era57 (válaszként erre: 53758. - Forrest2010)
2014. aug. 24. 09:55
Most jelenleg Németországban élek és még nem olyan a kapcsolatom a szomszédokkal hogy becsengessek hozzájuk.Igaz ha az utcán találkozunk kedvesek.Otthon sok üvegem van csak mikor kijöttem nem gondoltam rá hogy majd itt kint is befőzök.De nem baj mert elég nagy a fagyasztó , még sok minden bele fog férni.
53769. Anyagi
2014. aug. 24. 09:51

Már fő a csibeleves és a csirkepaprikás is! :)

Felszeleteltem és besóztam a mellet is a kirántáshoz. Majd még rántok cukkinit is.


Holnap lesz 18 éves kis-nagyfiam!!!

53768. Anyagi (válaszként erre: 53765. - Júliusi)
2014. aug. 24. 08:59

Sima sertésszívből finom a pörkölt. Anyukám sokszor csinált anno.

Én szárnyas szívből készítek paprikást és szereti a család (vagy inkább megszokta?)

Minden eserte egészséges, zsírmentes, csupa izom húsétel lesz belőle, de sokáig készül és mindenképpen kuktát ajánlanék hozzá!


A vadhoz megfelelő fűszerezés és vörösbor dukál - és először kis adagot próbálnék bevezetőül, hogy lássam, mit szól a család?

53767. Briell14 (válaszként erre: 53749. - 99279bb06f)
2014. aug. 24. 08:17
Én tv paprikát raktam el paradicsomban. :)
53766. forrest2010 (válaszként erre: 53764. - Anyagi)
2014. aug. 24. 08:09
Igaz , h a kovászos ubiba nem kevés a só , mondjuk annak a levét iszom 1 hétig is , + ízesítésre is használom , de paprika-paradicsom-ubi , én sose sózom , csupaszon eszem , szendvicsbe se , valamikor vittünk a reggelihez paprikát-paradicsomot , ha az egészet megsózták sose tudtam enni belőle , nem szeretem csak a hagymát sózva , de tényleg túl sok sót eszik a magyar / ha valamit agyonsóznak mindig azt szoktuk mondani : ahányan elmentek mellette , mindenki belebacott 1 marék sót ! azért sós ! /
53765. júliusi
2014. aug. 24. 08:05

Sziasztok.Nekem az lenne a kérdésem,hogy sok vaddisznómájat,szívet vesét, hogyan hasznosítanátok?

Vadászoktól kaptuk, le van fagyasztva.Szoktam májat resztelni,rántani, a szívet húslevesbe belefőzöm.De ezenkívül mit lehetne még?

Én házi kenőmájasra,és hurkára gondoltam.Szokott valaki ilyet csinálni?

53764. Anyagi (válaszként erre: 53762. - Forrest2010)
2014. aug. 24. 08:02

Én is úgy gondolom, hogy mindent fel kell használni amit csak lehet!

És az uborkasaláta leve isteni!


Viszont a túlzott sófogyasztással azért óvatosan! Azt mondják, hogy egy felnőtt napi sóbevitele 6 g. alatt kellene, hogy legyen, de 4-5ször többet eszünk. Meglepetésszerűen sok só van a kenyérben, sajtban, szalonnában, kolbászban, sonkában, feldolgozott élelmiszerekben stb., észre sem vesszük bennük a só ízét és már túl is ettük a megengedett értéket!

Gondoljunk csak az egyszerű kovászos uborkára! Mindannyian csináltunk már és kanál számra szórjuk rá a sót!

A szendvicshez fogyasztott paprikát, paradicsomot, uborkát megsózni vétek - szerintem.

Én úgy szoktam, hogy ha valamit sótlannak érzek a tányéromon, akkor nem törődöm vele, elkezdem enni és a harmadik falat után már nem is hiányzik a sószóró!

53763. forrest2010 (válaszként erre: 53759. - Fehérke111)
2014. aug. 24. 07:23
Kár használható dolgokat kidobálni , mert attól , h én már nem használom , attól még más esetleg hasznosíthatja , üveget is többször fel lehet használni . Egyik kolleganőm mesélte / a fél falu dolgozott ott valaha , 32 év alatt sokan megfordultak nálunk / h 1x valaki szólt neki , h beszéljen már az apjával , mert az öreg üvegeket keresett " kukákba !!!! " derékig benne volt !!! pedig elég lett volna körbetrombitálni a szomszédokat , 1 szekérderékra valót is odahordtak volna neki ! / végülis meggazdultak a szemétből néhányan , mint a falu régebbi szemétszállító kft tulaja is . Szegény ! néhány évvel ezelőtt az utoljára vásárolt kukáskocsi alatt végezte . /
53762. forrest2010 (válaszként erre: 53761. - Anyagi)
2014. aug. 24. 07:14

Én is csak annyira sózom , h a lé utána még iható is legyen , mert pl az uborka után maradó fokhagymás lé a kedvencem , + a kovászosnak a levét is megiszom , + a cékláét is , nagyon finom !

Ma rakott káposzta lesz , a maradék lét ott is megiszom , először a szeletelt káposztát megfőzöm , aztán ebbe a lébe a rizst , + a daráltpörihez is ezt használom , de ami lé marad az az én tea helyettesítőm .

53761. Anyagi (válaszként erre: 53757. - Forrest2010)
2014. aug. 24. 06:17

Én is csak nagyon kevés (a bögre alján 1-2 ujjnyi), de nagyon tömény salátalevet teszek rá. A többi lé jön a halványan besózott zöldségekből.

Tudom, van aki kicsavarja, mert túl sós, de én éppen csak megsózom, mert sajnálnám kiönteni a zöldségek levét.

53760. forrest2010 (válaszként erre: 53759. - Fehérke111)
2014. aug. 23. 19:16
Fehérke sokan nem hasznosítják , ahogy a lányom se sokszor , de kimossa , elteszi úgy , mert minden évbe szüksége van rá valakinek . Régen a pincébe tároltuk a fölöslegeset , kimosva , aztán elöntött minket a víz , azóta mindent rögtön kihordható rekeszbe tárolunk .
53759. fehérke111 (válaszként erre: 53758. - Forrest2010)
2014. aug. 23. 19:08
Ez jó ötlet! Aki kicsit közelebb van, annak én is tudnék adni :))) Tavaly tettem ki két dobozzal a szelektív mellé, semmi perc alatt elvitték :-)))
53758. forrest2010 (válaszként erre: 53756. - Era57)
2014. aug. 23. 18:56
Ha nincs elegendő üveged érdeklődjél szomszédtól , kollegától , akinek van több , mint amennyire szüksége van , biztosan ad szívesen ! / a lányom is éppen tegnap mondta , h ismerősnek összeszedett 3 dobozra való üveget , amire neki úgysincsen szüksége , amannak + jó jött /
53757. forrest2010 (válaszként erre: 53746. - Anyagi)
2014. aug. 23. 18:53
Én ugyanezekből + édeskáposzta készítem a salátát , csak fűszerezem de vizet nem teszek hozzá , nagggggyon finom !
53756. Era57 (válaszként erre: 53748. - Anyagi)
2014. aug. 23. 18:31
Én itt kint a héten lecsóztam.Kertes házat bérelünk és a kertben szépen érik a paradicsom.Csak hat üvegem volt így a többi lecsó a fagyasztóba került , az is lett hat csomaggal. Szilva fa is van , már csináltam szilvás gombócot meg raktam el 2 vagy 3 literes üvegekbe beföttként az is van 3 üveggel.Kimagozva azt is teszek a fagyasztóba.A többi paradicsomból majd paradicsomlevet akarok csinálni.Sajnos itt is esik de azért szép hétvégét kívánok mindenkinek.
53755. mmacus (válaszként erre: 53748. - Anyagi)
2014. aug. 23. 18:12
Augusztus után már elég savanyú a paradicsom, hiába piros. Ezért én legkésőbb augusztusban teszek el lecsót is és paradicsomlevet is.
53754. mmacus (válaszként erre: 53753. - 3b1a5ec920)
2014. aug. 23. 18:09
Ebben a konkrét esetben az újragondolás illik hozzá, A "Somlói forradalom" kicsit sarkos:)
53753. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 53739. - Anyagi)
2014. aug. 23. 17:32
revolucio: ugrasszeru fejlodes, forradalom
53752. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 53748. - Anyagi)
2014. aug. 23. 17:27
mar a heten megkezdtem az elteveset
53751. 99279bb06f (válaszként erre: 53723. - Briell14)
2014. aug. 23. 16:43
Köszi a felvilágosítást. :)
53750. 99279bb06f (válaszként erre: 53747. - Anyagi)
2014. aug. 23. 16:40

Egy tejfölös krumplisaláta a rántott csibemell mellé? Feldobná!

Esetleg mindenféle zöldség (szép tarka lenne).

Vagy majonézes rizs, sáfrányos rizs...

53749. 99279bb06f (válaszként erre: 53748. - Anyagi)
2014. aug. 23. 16:37
Már tettem el két üveggel, mert viszonylag olcsó volt a paprika is és a paradicsom is. 150-160 voltak. Még a hét elején gyorsan kellene venni, mert ettől az esőtől ismét drágulás várható.
53748. Anyagi
2014. aug. 23. 16:07
Ti mikor tervezitek a lecsó elrakását?
53747. Anyagi
2014. aug. 23. 16:06

A Lidl-ben akciós az egész csirke. (680 Ft)

Vettem egy szép nagy darabot és a melléből holnap ünnepi ebéd lesz. A rántott csibemell mellé rántott cukkinit tervezek. Csak azt nem tudom még milyen körítést adjak hozzá?

Ötletek????

Mostanában volt már krumpli sütve, pürének és rizs is többször. Valami más????


A csontból, szárnyvégből, bőrből leves fog készülni.


A maradék madár tejfölös csirkepaprikássá fog átalakulni nokedlival és esetleg paradicsomsalátával.

53746. Anyagi
2014. aug. 23. 15:59

Ma mindenki "szájszélnyalogatva" állt fel az asztaltól, fel sem tűnt a húsporció minimalizálása!


Viszont nagyon finom lett a saláta:

Egy fél hagyma leheletvékony csíkokban, egy kígyóuborka (50 Ft) és egy szintén nagyon vékony szeletekre vágott paprika jó ízes salátalével leöntve és egy vékonyka sárgarépa krumplipucolóval, hosszúkás, vékony szeletekre vágva és belekeverve.

53745. Anyagi (válaszként erre: 53743. - Mmacus)
2014. aug. 23. 15:54

Én is tervezem! :)


Igazság szerint most néhány hónapig erősen spórolós időszak következik, de lehet ezt kapni hosszabban is!

53744. marlenka70 (válaszként erre: 53736. - Anyagi)
2014. aug. 23. 11:30
Köszönöm, többen is ezt a módszert javasolták, biztosan jó lesz.
53743. mmacus (válaszként erre: 53739. - Anyagi)
2014. aug. 23. 11:29
Mi is minden évben egyszer megkóstoljuk, ez volt tegnap. Nagyon finom volt. A revolúció... én úgy értelmeztem, hogy ez a torta a somlói újragondolása... Nagyon finom! Icipici tészta az alja, de az is valami huncutsággal keverve, izgalmasan fincsi, rajta mennyei krémek... Meg kell kóstolni, na.
53742. Guruljka
2014. aug. 23. 11:02
Én a grillázst is szeretem. Ha lesz rá lehetőségem, biztosan megkóstolom.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook