Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


60001. mmacus (válaszként erre: 59999. - Anyagi)
2015. aug. 4. 21:07
Biztos finom. Kolléganőm a múltkor felkockázott görögdinnyét ebédelt feta sajttal. El is határoztam, hogy ha nem túl finom dinnyét sikerül venni, abból ilyen salátát készítek, De azóta minden dinnyénk mézédes volt és megettük, sajt nélkül.
60000. mmacus (válaszként erre: 59994. - Anyagi)
2015. aug. 4. 21:05
Én is elképzelhetetlennek éreztem, amíg anyósomnál meg nem kóstoltam úgy 30 éve. Azóta a habart zöldbab leves is kapros.
59999. Anyagi
2015. aug. 4. 20:26

Ma csináltam egy meglepően finom salátát:

Főtt céklát és almát felszeleteltem és leöntöttem krémfehér/fetasajttal kikevert joghurttal. Nagggyon finom!!!!!!!!

59998. Anyagi
2015. aug. 4. 20:24
Holnapra csirkecomb lesz édes-savanyú mártással és rizs.
59997. Anyagi (válaszként erre: 59992. - Marlenka70)
2015. aug. 4. 20:23

Drukkolok az üveges lecsódhoz!

Lehet, én is megpróbálkozom néhány üveggel - kedvet hoztatok hozzá!

59996. Anyagi (válaszként erre: 59990. - Mmacus)
2015. aug. 4. 20:21
A kefires habarás viszont szerintem is finom - még a sóskához is: :)
59995. Anyagi (válaszként erre: 59988. - Bubi 54)
2015. aug. 4. 20:20
Köszi! :)
59994. Anyagi (válaszként erre: 59987. - Mmacus)
2015. aug. 4. 20:19

Ízlések és pofonok......

A zöldbab kaporral elképzelhetetlen számomra, pedig még a kaporszószt is szeretem.

2015. aug. 4. 19:34
Hmmm, túrós lepény volt a vacsora. Levegőt is alig kapok, úgy beettem:):)
59992. marlenka70 (válaszként erre: 59975. - Anyagi)
2015. aug. 4. 17:10
Régen amíg nagy fagyasztónk volt én is így raktam el. Aztán kellett egy + szoba anyukámnak nálunk és megszüntettem a spájzot abból lett a szoba. Megszünt a nagy fagyasztó úgy gondoltam minek is hiszen minden nap nyitva vannak az üzletek. Azóta vasárnap már nincs lehetőség vásárlásra és a fagyasztóm csak 2 és 1/2 fiók. Ezért kerülne idén üvegbe a lecsó.
59991. Guruljka (válaszként erre: 59990. - Mmacus)
2015. aug. 4. 16:46

Legközelebb megkóstolom úgy készítve!


Úgyis csak én eszem, és semmi bajom nincs a kefires dolgokkal. Elképzelve pedig finom lehet tényleg!

59990. mmacus
2015. aug. 4. 16:41
A tök vagy cukkinifőzelék pedig kefírrel habarva a legfinomabb - szerintem.:) De szerencsére nem vagyunk egyformák, attól szép a világ.
59989. Guruljka (válaszként erre: 59985. - Anyagi)
2015. aug. 4. 13:26

A lecsókolbász lett volna kicsit jobb, ha gyömbérrel párolom át kicsit, és úgy sütöm a zsírjára.


Én gyakran rántom be a zöldbabot is. Tejföl kérdése (ami most ugye nincs itthon), hogy mennyire finom. :D És nyilván lecsókolbász nélkül, valami mással lenne jó, de most azt lehet csak választani.

59988. Bubi 54 (válaszként erre: 59973. - Anyagi)
2015. aug. 4. 08:13

Megcsináltam tavaly és nagyon finom lett!De tényleg nem szabad kavargatni!


Végy 4 kiló megtisztított, magozott-félbevágott szilvát.

Végy egy 8 literes lábost, az aljára tegyél fél deci ecetet, és azt folyasd körbe a lábos alján és oldalán.

Öntsd rá a szilvát.

Öntsél a tetejére fél kiló cukrot, tedd félre az edényt néhány órára (elég 3-4 óra is).

Tedd az edényt a tűzhelyre, kicsi lángra, hagyd, hogy dolgozzon a hő, ne nyúlj hozzá, ne kavargasd egészen addig, amíg már láthatóan kevés és sűrű lé van alatta (kb 1/3 része marad addigra). Nálam ez 5 óra volt.

Most vegyél elő fakanalat, és kezd el keverni, de innentől nem lehet abbahagyni a kavarást; kb. 30-45 perc alatt sűrű lekvár lesz belőle, mehet az üvegekbe.Olyan lett,mint amit régen főztek egy napig!

59987. mmacus (válaszként erre: 59984. - Anyagi)
2015. aug. 4. 07:03
Rántással nem finom a zöldbabfőzelék. Pont azt a jó friss ízét veszíti el. Tejfölös habarással és kaporral az igazi. Olyan jó nyárias.
59986. Anyagi
2015. aug. 4. 06:14
Mindenkinek szép napot! Rohanok dolgozni!
59985. Anyagi (válaszként erre: 59971. - Guruljka)
2015. aug. 4. 06:12

Te egy nagy gyömbérimádó vagy!!!

Nálunk a zöldbabba zeller, petrezselyem és fokhagyma kerül.

59984. Anyagi (válaszként erre: 59966. - Guruljka)
2015. aug. 4. 06:10
Tessék a zöldbabot berántani és utánaönteni lágyításnak egy kis tejet!
59983. Anyagi (válaszként erre: 59961. - 0e40d7eb14)
2015. aug. 4. 06:08
De jóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!
59982. Anyagi (válaszként erre: 59959. - Krautmanno)
2015. aug. 4. 06:08

Én szoktam ledarálni sima lecsópaprikát és sóval összekeverve elrakni üvegekbe. Mint a piros pritaminpaprikát.

Egész évben lehet ízesíteni-sózni vele!

Csak a zöld csumája kerül kidobásra, a többi megy a robotgép aprítójába! (Na ehhez különösen ajánlott valami nejlonfélét tenni a tető alá, mert szétmarja a só s fémet!)

59981. Anyagi (válaszként erre: 59933. - Marlenka70)
2015. aug. 4. 05:58
Azért szokták fejre állítani néhány percre az üveget, hogy a forró lekvár, stb. fertőtlenítse, csírátlanítsa a tetőt és az üveg száját is, ami fejreállítás nélkül jóval hűvösebb maradna.
59980. Anyagi (válaszként erre: 59930. - Fokhagyma)
2015. aug. 4. 05:56

Az zsír/olajréteg felbontás után leszedhető!!!

A megdermedt zsír különösen jól és felhasználható már ételek főzésekor, ízesítésekor.

59979. Anyagi (válaszként erre: 59918. - Fokhagyma)
2015. aug. 4. 05:52
Én az üvegekre, a fedő alá, szoktam rakni egy réteg folpackot. Ez védi a tetőt is, ami akkor különösen jó, ha pl. savas (savanyúság) van az üvegben.
59978. Anyagi (válaszként erre: 59912. - Fokhagyma)
2015. aug. 4. 05:49
Készre főzöd a lecsót és még dunszt? nem lesz túl lágy a paprika? A bőre nem kunkorodik le róla?
59977. Anyagi (válaszként erre: 59907. - Vancsa1977)
2015. aug. 4. 05:46
Jujjj, de szerencsés vagy!!!!!!!
59976. Anyagi (válaszként erre: 59906. - Ddb86d3c8c)
2015. aug. 4. 05:46

Igen-igen!

Nagyanyáink is így csinálták!

Az eltett üveges lecsóra egy-egy kanálnyi zsír került, ami megdermedve légzáró réteget hozott létre.

59975. Anyagi (válaszként erre: 59901. - Marlenka70)
2015. aug. 4. 05:43

Lecsó télire nálam:


A paradicsomot és a paprikát FÉLIG!!! összepárolom, aztán, ha kihült, zacskózom és irány a fagyasztó.


Felhasználáskor frissen olvasztott szalonnazsírin dinsztelem meg a hagymát, fűszerezem és készre sütöm a felengedett lecsóval.


A lecsó felesleges mannyiségű levét fel lehet használni ételízesítőnek télire!!!!!

59974. Anyagi (válaszként erre: 59896. - Krautmanno)
2015. aug. 4. 05:38
Milyen sűrűségű-állagú lett a dzsemfixes szilvalekvárod????
59973. Anyagi (válaszként erre: 59894. - Sajtostallér)
2015. aug. 4. 05:37

"Szilvát én a sütőben, ecettel kiöblített edényben szoktam, sok-sok órán át főzni."



Sokszor hallottam már ezt a módszert.

Nem lesz ragacsos az egész sütő a szilva édes gőzétől?

A sok-sok óra az mit jelent és milyen fokon?


Egyébként idén láttam dzsemfixet kifejezettem szilvához.

Illetve sütésálló lekvárhoz is külön!

59972. Anyagi
2015. aug. 4. 05:31

A Lidlben van akciós, üveges, édes-savanyú mártás nem egészen 300-ért.


Mai kaja. lecsós csirke bulgurral és a mellcsontból, bőréből, farhátból leves készült.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook