Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Hogy van az én betegtársam? Gyógyulgat?
Mert én nem annyira.....Hangom már van, viszont most nem érzem az ízeket és az illatokat sem.
Füstölt csülkös bablevest főztem, nagy kondérral. Megy a fagyasztóba is, meg a gyerekeknek is.
Férjemet kellet megkérnem, hogy állítsa be a sósságát, mert tényleg csak víz ízét éreztem.
Azt mondja, hogy nagyon fincsi lett!
Kis pihenés után pedig az Andi konyhája oldalról sütöttem meg az almás táskát.
Persze ezt is csak Férjem elmondásából tudom, hogy valami isteni finom lett,....én viszont csak az állagát éreztem, hogy lágy, krémes, puha, (reszelt alma+ vaníliás puding a töltelék) a leveles tészta meg csak úgy repült!:), az ízét meg odaképzeltem.
Édesítőt használtam hozzá.
Vacak egy érzés, hogy eszel, de nem érzed, hogy mit.
Ez durván havi 1500,-ft megtakarítás; évi viszonylatban szép összeg; így csinálom én is.
Jelentem, illatos és tiszta a legkisebb mellékhelyiség!
Igazság szerint tényleg kár a tiszta ivóvízért, amit lehúzunk a vécében.
Milyen szép lenne a világ, ha mindenki csak ennyit hozzátenne a megmentése érdekében!!!
Hát, mivel az én jövedelmem nem állandó, így januárban meg kimondottan kevés, majd csak néhány hónap múlva fogok a pénzgyűjtögetés bármely formáján elgondolkodni.
Majd ha utolérem magam a befizetni valókkal, adókkal, stb. :(((
De neked sok bedobálni valót kívánok abba az üvegbe!!!
"Van még kérdés? "
Van! :
Hogy sikerültek a vizsgáid????
Húúúú, irigylésre méltóan rendes kisbaba! Gratulálok hozzá az egész családnak! :))))
Néha tessék mesélni róla! Nagyon várjuk a híreket a Picur cseperedéséről! :)))))
A piros pesztó az Aldi akciós ajánlatából került a házba (300 Ft.).
Napon szárított paradicsom, bazsalikom, olaj a fő összetevője. Óvatos mennyiséget érdemes csak használni belőle, mert erőteljes az íze, de sokáig eláll a hűtőben és finom.
Tegnap este nekiugrottam a kuszkusznak.
Tésztasalátaszerűség lett belőle és életem első kuszkusza ami egyértelműen finom volt!!!
A kuszkuszt leforráztam forró vízzel, hozzákevertem egy kis sót, sűrített paradicsomot, és egy teáskanálnyi piros pesztót (nagyon erőteljes az íze, bőven elég kicsi is belőle).
Innentől, mikor már megdagadt, az mehet bele, ami van otthon. Tegnap lilahagyma, petrezselyemlevél, retek, kígyóuborka, csemege uborka, és fetasajt került bele, apró kockákban, szeletekben. Egyértelműen finom és ízletes volt!
Mondjuk a csemege uborka mindenképpen nagyot dobott rajta!!!!
Ma karajcsontból készült leves volt, sült kolbász, krumpli és ecetes szilva.
Viszont, vettem a jövő hétre kelkáposztát főzeléknek, brokkolit (két alkalomra is elég) krémlevesnek, póréhagymát levesnek (salátának, midenfélének), sárgaborsót főzeléknek, narancsot gyömbéres-narancsos-mézes csirkéhez ( a narancshéjat kandírozni fogom), cukkinit és gombát rántani (holnapra), almát, mert ki akarom próbálni az almás-fahéjas krumplit, és lesz krumplinudli is.
Húst egyáltalán nem is vettem, mert van minden a fagyasztóban.
De, mégis : Egy darab bacon szél jött még velem haza! Jó húsos és isteni az illata!!!
Valamikor én is ültettem káposztafélét , csak a sima fejeskáposzta lett jó fejes , de a bogarsk + a hernyók is nagyon szerették ! fahamuval szórtam meg még elég fiatalkorában , attól kipurcantak a hernyók is , bogarak is . Se a kelkáposzta se a karfiol nem sikerült nálunk soha .
Volt egy kolleganőm akkoriban , ő mesélte , h a nagyszülők vermelték télire a káposztát , almát..... következő év májusa ? körül még soha nem is láttam olyan hibátlan almát , mint amilyet ők kaptak a vermet megbontva !
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)