Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Bemásolom a barátnőmét, nem eresztette bő lére, csak lefirkantotta nekem, ő mindig ezt süti, és mindig jó lett:
Finom kókuszos süti
Tészta:
25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 1/2 Rama margarin, 1 sütőpor, 1 evőkanál kakaó
Kókuszos töltelék:
6 tojás fehérje(hab), 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék, 2 dl tej
Főzött krém:
6 tojás sárgája, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1/2 Rama(ha kihűlt), 15 dkg porcukor
Két lapot készítünk, az egyiket a tepsibe tesszük, rákenjük a kókuszos tojásfehérjét, beterítjük a másik lappal és sütjük(kb. 15-20 percig, 180 fokon).
Ha kihűlt, rákenjük a tojásos krémet, majd a tetejére csokimázat készítünk. (lehet csokireszelék is)
orchidea szelet
én ezt szoktam elszúrni..DDD, erre a kókuszos megoldásra kellene valami használható gondolat.
Orchidea szeletet nem ismerem, jó lenne, ha valaki leírná, ha van ideje, mert kipróbálnám. Nekem a tuti recept kell!:)
Mai vacsora:
-csirkemellet sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és margarinban átfuttatjuk, majd kiszedjük az edényből
-a margarinban vöröshagymát párolunk, majd a szeletelt gombát rádobjuk, és megpároljuk
-visszatesszük a hús szeleteket
-felöntjük főzőtejszínnel, és készre forraljuk
Pici vegeta, utánsózás, borsozás ízlés szerint
Főtt tészta illik mellé.
Naaagyon finom, és rendkívül egyszerű, gyors vacsoraétel.
Nem kell megfőzni a tejben.
Barátnőm úgy mondta, hogy amikor ott tart, hogy cukor+kókusz+vaj, akkor lazítja egy kis tejjel, és úgy adja finoman hozzá a tojásfehérje habot, ezt simítja a két barna lap közé, így süti meg.
Barátnőm rendszeresen süti.
Ő azt mondta, hogy a fehér, kókuszos krémbe valamivel több tejet kell tenni, mint ami a recept szerint van.
(Bevallom, én ezt még nem sütöttem, de nekem így adta át a receptet, hogy kb. 1-1,5 dl tejjel többet tegyek bele.)
Gyakorlott sütögetős segítene nekem?
Van egy sütemény, amit mindig valahol elszúrok.Ez a süti az orchidea szelet.Szeretném megsütni karácsonyra, de félek, megint nem sikerül. Rendszerint a kókuszkrém száraz, szétesik, de volt már olyan, hogy a barna tészta vált el.Mit hibázok?
A kókuszkrémnél az lenne az ötletem, hogy főzök egy tejszínes pudingot, abba keverem a kókuszreszeléket, és így sütöm meg.Talán nem lesz akkor száraz.Milyen ötlet?
Sziasztok !
Hozzá fogtam életem első hajtogatott tepertős pogácsájához.Most kell a tészta aztán jöhet a hajtogatás.Eddig Anyósom vagy Anyu sütött pogit nekünk , de már jó pár éve hogy elmentek és nem volt bátorságom hozzá fogni.Remélem sikerül majd.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)