Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


63224. a360345bdd (válaszként erre: 63223. - A360345bdd)
2015. nov. 27. 10:53
Szóval a keményre vert tojásfehérjét :)
63223. a360345bdd (válaszként erre: 63222. - Szabot.88)
2015. nov. 27. 10:52
A tojásfehérjét kell színezni, vannak por és folyékony állagú színezők is :)
63222. szabot.88
2015. nov. 27. 10:50
Sziasztok! Macaront sütött már valaki?? Van egy receptem, csak azt nem írja, mikor, mivel kellene szinezni...
63221. globus (válaszként erre: 63220. - Alidamolnar)
2015. nov. 26. 22:04
Nem tudom, hogy a tojássárgás főzött krémre milyen trükköt alkalmaznak, mert madártejben összeugrik, amint forrponthoz ér. Kár, hogy nem írta le részletesen.
2015. nov. 26. 21:41

Bemásolom a barátnőmét, nem eresztette bő lére, csak lefirkantotta nekem, ő mindig ezt süti, és mindig jó lett:


Finom kókuszos süti


Tészta:

25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 1/2 Rama margarin, 1 sütőpor, 1 evőkanál kakaó


Kókuszos töltelék:

6 tojás fehérje(hab), 25 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék, 2 dl tej


Főzött krém:

6 tojás sárgája, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1/2 Rama(ha kihűlt), 15 dkg porcukor


Két lapot készítünk, az egyiket a tepsibe tesszük, rákenjük a kókuszos tojásfehérjét, beterítjük a másik lappal és sütjük(kb. 15-20 percig, 180 fokon).

Ha kihűlt, rákenjük a tojásos krémet, majd a tetejére csokimázat készítünk. (lehet csokireszelék is)

63219. globus (válaszként erre: 63217. - 0e40d7eb14)
2015. nov. 26. 20:08
Ez a recept nagy valószínűséggel nem jó, a kép rémlik, tavaly próbálkoztam vele. Tömör, kemény massza lett, kókusz hozzáadásánál még csak száraz kezdett lenni, a margarintól végképp összeesett. Ide jobb lett volna egy fehér piskóta, amiben van némi liszt, vagy keményítő. Rengeteg hibás recept van a neten, vagy más fotóval illusztrálják.
63218. Era57 (válaszként erre: 63213. - Caravell)
2015. nov. 26. 20:04
A fiúknak ízlett , nekem egy kicsit sós lett.Féltem hogy sótlan lesz ezért lehet hogy egy kicsit több sót tettem bele.Szép leveles lett és nem is dőlt el.
63217. 0e40d7eb14
2015. nov. 26. 19:54

orchidea szelet

[link]

én ezt szoktam elszúrni..DDD, erre a kókuszos megoldásra kellene valami használható gondolat.

2015. nov. 26. 18:52

Orchidea szeletet nem ismerem, jó lenne, ha valaki leírná, ha van ideje, mert kipróbálnám. Nekem a tuti recept kell!:)


Mai vacsora:

-csirkemellet sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és margarinban átfuttatjuk, majd kiszedjük az edényből

-a margarinban vöröshagymát párolunk, majd a szeletelt gombát rádobjuk, és megpároljuk

-visszatesszük a hús szeleteket

-felöntjük főzőtejszínnel, és készre forraljuk

Pici vegeta, utánsózás, borsozás ízlés szerint

Főtt tészta illik mellé.

Naaagyon finom, és rendkívül egyszerű, gyors vacsoraétel.

63215. alidamolnar (válaszként erre: 63214. - Alidamolnar)
2015. nov. 26. 18:36
Szóval a tej azért kell (kb. 1-1,5 dl), mert különben száraznak tartja. Ami nem is készítéskor bukik ki, hanem amikor kész.
63214. alidamolnar (válaszként erre: 63210. - 0e40d7eb14)
2015. nov. 26. 18:35

Nem kell megfőzni a tejben.

Barátnőm úgy mondta, hogy amikor ott tart, hogy cukor+kókusz+vaj, akkor lazítja egy kis tejjel, és úgy adja finoman hozzá a tojásfehérje habot, ezt simítja a két barna lap közé, így süti meg.

63213. caravell (válaszként erre: 63206. - Era57)
2015. nov. 26. 18:09
Biztosan sikerül, szurkolok :)
63212. mmacus (válaszként erre: 63211. - Mmacus)
2015. nov. 26. 17:51
*hiszen
63211. mmacus (válaszként erre: 63210. - 0e40d7eb14)
2015. nov. 26. 17:50
Én is kíváncsi vagyok a "hogyan tovább"-ra, hiszem az orchidea szelet töltelékének köze nincs a főzött krémhez...
63210. 0e40d7eb14
2015. nov. 26. 17:47
Igazából a recept szerint nem kell megfőzni a kókuszt, hanem tojásfehérjehab, cukor,kókusz és vaj-ból áll.Tehát ti azt mondjátok, hogy tejben főzzem meg, és....?hogyan tovább?
63209. Lisy50 (válaszként erre: 63207. - 0e40d7eb14)
2015. nov. 26. 17:41
Én a kókuszkrémet úgy csinálom, hogy a kókuszreszeléket megfőzöm kb.3,5dl cukros tejbe,és abba főzöm meg a pudingot,amúgy már lehet kapni kókuszosat is,de a tejszínízűvel is finom!:)
63208. alidamolnar (válaszként erre: 63207. - 0e40d7eb14)
2015. nov. 26. 16:07

Barátnőm rendszeresen süti.

Ő azt mondta, hogy a fehér, kókuszos krémbe valamivel több tejet kell tenni, mint ami a recept szerint van.

(Bevallom, én ezt még nem sütöttem, de nekem így adta át a receptet, hogy kb. 1-1,5 dl tejjel többet tegyek bele.)

63207. 0e40d7eb14
2015. nov. 26. 15:47

Gyakorlott sütögetős segítene nekem?

Van egy sütemény, amit mindig valahol elszúrok.Ez a süti az orchidea szelet.Szeretném megsütni karácsonyra, de félek, megint nem sikerül. Rendszerint a kókuszkrém száraz, szétesik, de volt már olyan, hogy a barna tészta vált el.Mit hibázok?

A kókuszkrémnél az lenne az ötletem, hogy főzök egy tejszínes pudingot, abba keverem a kókuszreszeléket, és így sütöm meg.Talán nem lesz akkor száraz.Milyen ötlet?

63206. Era57
2015. nov. 26. 14:38

Sziasztok !

Hozzá fogtam életem első hajtogatott tepertős pogácsájához.Most kell a tészta aztán jöhet a hajtogatás.Eddig Anyósom vagy Anyu sütött pogit nekünk , de már jó pár éve hogy elmentek és nem volt bátorságom hozzá fogni.Remélem sikerül majd.

63205. csikil4ny (válaszként erre: 63204. - Szabot.88)
2015. nov. 24. 13:31
Szívesen! :)
63204. szabot.88 (válaszként erre: 63203. - Csikil4ny)
2015. nov. 24. 13:22
köszi :)
63203. csikil4ny (válaszként erre: 63202. - Szabot.88)
2015. nov. 24. 12:45
nem, ugyanannyit, mint amennyit szoktál.
63202. szabot.88 (válaszként erre: 63199. - Csikil4ny)
2015. nov. 24. 12:36
Kenyérsütőben csinál, köszi, ki fogom próbálni...vajon így kevesebb vizet öntsek bele??
63201. 99279bb06f (válaszként erre: 63186. - A360345bdd)
2015. nov. 24. 12:15
Köszi! Ezt meg is fogom sütni.
63200. Vancsa1977
2015. nov. 24. 12:00
Most meglepődtem!Én szentül azt hittem,hogy ecet illata lesz.
63199. csikil4ny (válaszként erre: 63198. - Szabot.88)
2015. nov. 24. 11:53
50 dkg liszthez egy evőkanállal (igaz nem méregetem, loccsintok bele), ami még segít, ha újradagasztáskor megtürögeted, szellősebb lesz a tésztája.
63198. szabot.88 (válaszként erre: 63197. - Csikil4ny)
2015. nov. 24. 11:51
Szia! Kb mennyit teszel bele?? Én is azt szoktam sütni, denem mindig vagyok megelégedve az állagával...
63197. csikil4ny (válaszként erre: 63190. - Forrest2010)
2015. nov. 24. 11:48
Így igaz, én egy évig sütöttem magamnak teljes kiőrlésű kenyeret, mindig tettem bele ecetet is, egészen más lett tőle az állaga. Lassan ideje újra sütögessek.
63196. a360345bdd (válaszként erre: 63195. - Fehérke111)
2015. nov. 24. 08:13
Persze :) Hétvégén meg is csinálom, már kigondoltam egy füstölsajtosat meg egy tejszínes snidlinges sajtkrémeset! Szerintem karácsonyra is ilyet sütök vendégvárónak.
63195. fehérke111 (válaszként erre: 63193. - A360345bdd)
2015. nov. 24. 07:54
Ha kipróbáltad, elmeséled? Nagyon jó ötletnek tűnik! :-)))

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook