Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A konyhai villanyszereléshez ki kellett pakolnom az összes fali szekrényt...
Legalább selejteztem egyet és rendet tettem! :))
Találtam egy zacskó karbonára alapot. Most csináltam meg vacsira. Nem rossz, de nem értem miért van vegeta íze is??
Holnapra gulyáslevest tervezek, jó sokat, hogy maradjon a hét elejére is.
Utána túrós csusza lesz.
Reggel hatkor feltettem a kacsaleveskét. (Batman kacsából - 200 Ft/ kg.)
Aztán villanyt kellett szerelni a konyhában, mert elromlott. Utána rohantam vásárolni, úgyhogy ebédre, másodikként, mindenféle pár kanálnyi maradék volt.
Gratulálunk a fiad eredményéhez!!!!!!!!
Milyen sportágban versenyez?
Nem félted? Egy anya bizonyára nem nézi jó szemmel, ha verik a fiát...
Készülök megcsinálni a tévében látott zöldségfasirtot:
Reszelt répa, cukkini (vagy más...) besózva és kicsavarva a levét. Egy tojás, fűszerek, esetleg reszelt sajt, és prézli. Lapos fasírtokat alakítva lehet kisütni.
Régen csináltam hasonlót a húslevesből megmaradt zöldségekből, vacsorára.
Mára már megeszi a család az összes leveszöldséget! Ugye milyen jól idomítottam őket??? :))
Hajrá!!!!
Majd meséld el, hogy sikerült, mennyire ízlett!!!!
:))))
Na ilyet még sosem hallottam... :)))
Bár a barátnőm hatalmas farkaskutyáit láttam, amint folyt a nyáluk a savanyú káposztáért. Addig ették, amíg új adagot kellett venni a főzéshez!!!
A fehér répa drága, de simán pótolható az ilyenkor olcsó zellerrel.
2-300 Ft-ért lehet kapni hatalmasakat.
A mai levesemben például csak zeller volt meg sárgarépa és petrezselyem, de nagggyon finom volt! :)
Ma megvettük az új fagyasztót, 210 literes, Zanussi.
A régit nem is szeretnénk megjavítattni, kb olyan 20 éves áramzabáló. Lejárt az ideje.
Holnap jön a Fiunk, és segít kihozni a kiskonyhából a rosszat, és bevinni a jót. Én sajnos nem emelhetek ekkorát.
Merthogy erős Fiunk van ám! Eldicsekszem: az egyik küzdősportágban (Nem írom, hogy melyikben) ma lett nemzetközi bajnok!
Lányok...én úgy sírtam délben, ahogy felhívott! Záporoztak az öröm és a büszkeség könnyei.
Nagyon szerettünk volna Apukájával elmenni erre a nagy döntőre, de egyem szívét,-olyan nehezen mondta el, hogy meg ne sértsen bennünket: "Anya, én nagyon izgulok, ha Ti is ott vagytok."
Tudomásul vettük, és megértettük.
Kaptam maradék cukkinit és patiszont. Ha kirántom, akkor készítek mellé 'Anyagi-féle' majonézes krumplit. :)
Hú, mennyi ötletet kaptam megint! Köszi nektek!
Készítettem lencselevest, de valami nagyon finom illata lehetett, mert csak egy tányérral jutott nekem, a kutyáim kikönyörögték a többit. :)
Szépek is lettek tőle! :D
Köszi az ötletet, vettem "földes" répát, ami 50 Ft-ba került, úgyhogy tudok készíteni vadasmártást.
Vékonyak a répák, tökölni kell vele, de rászánok egy kis időt inkább, mint hogy 4-szer annyiért megvegyem a másikat. Sajnos még mindig nem nyertem a lottón. :(
Én egyszer próbáltam meggyet aszalni az aszalógépemben, de alig tudtam felvakarni a tálcákról és meg is fogta csúnyán a műanyagot...
Biztos nem forgattam elég sűrűn, vagy rosszul magoztam...
Érkezik a hideg és a téli ételek is a konyhámba:
Lencsefőzelék készült, mindenki örömére!
Hamarosan bablevest és sárgaborsót is tervezek!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)